Od začátku až po oholení Snad nebylo..
http://www.youtube.com/watch?v=tvFO3TqhDj0
vyroba britvy- jiste znate
- Pedro Smouky
- Příspěvky: 28
- Registrován: 14 lis 2012, 13:51
- Bydliště: České Budějovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: vyroba britvy- jiste znate
To už je hezké video. Livi dává značku na Břitvu až poté, co se s ní pohodlně oholí.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Re: vyroba britvy- jiste znate
No pro me ta znacka je opravdovou znackou kdyz je vyrazena coz by uz moc do zakalene britvy neslo.
Re: vyroba britvy- jiste znate
Většinou se už krček nekalí, ale to už je do jiného vlákna.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Re: vyroba britvy- jiste znate
A něco od mistra http://www.youtube.com/watch?v=d6DJedrjeK4
Re: vyroba britvy- jiste znate
Po jistém úsilí jsem získal odkaz na video s tradičním postupem kování kamisori: https://www.youtube.com/watch?v=xhIPezh5UvU
Dřív neměli buchar, ale jinak to údajně dělali takto.
Dřív neměli buchar, ale jinak to údajně dělali takto.
Re: vyroba britvy- jiste znate
A ještě něco pro inspiraci http://www.youtube.com/watch?v=VJENBAB85EE
Re: vyroba britvy- jiste znate
super hezká výstava. Ten mistr musí mít hodně trpělivosti. a na konci ta břitva vypadá božsky
Re: vyroba britvy- jiste znate
Tak jo, super snímek.
Jenom jsem si nevšiml že to trvá 1 hodinu a tak mi ujel autobus.
Na druhé straně tréning se beze mne jednou obejde ...
Jenom jsem si nevšiml že to trvá 1 hodinu a tak mi ujel autobus.
Na druhé straně tréning se beze mne jednou obejde ...
V noci slyším i vousy růst
Re: vyroba britvy- jiste znate
...břitva je to krásná,ale podle mě (jsem tak trochu kovář) by na ní nemuselo být tolik broušení,kdyby jí vykoval lépe a skoro do finále...a na druhou stranu,nejsem si jistej,že damašek může tak krásně holit,jako uhlíkovka,či AK...na nože (kterýma se drobet zabejvám),bych ten damašek bral,při ostření se jeho čepel stává mikropilkou a myslím si,že na gezichtu by to mohlo být znát...pokud by se našel někdo kdo by chtěl vyrobit polotovar (damaškovej) na břitvu,tak se ozvěte,ale nedělám to rád,radši se pokouším o sendvičovej polotovar...ten se musí svařit napoprvé a v tom je ten fígl...ale,ještě je třeba poslat kalitelnou ocel doprostřed,aby to tak nějak vypadalo...