Fatip Grande

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Slovak Boy
Příspěvky: 311
Registrován: 01 led 2011, 09:11
Bydliště: Humenné Slovensko

Re: Fatip Grande

Příspěvek od Slovak Boy »

Nie, reklamovať nič nebudem. Práve idem hodnotiť, ktorý z mojich 15 strojčekov je najlepší. Myslím, že to vyhral práve Fatip picolo. Áno je to malý škaredníček, ale práve tá primitívna jednoduchosť a odolnosť funkčnosti aj voči nepresnostiam z neho robí pre mňa síce nie najkrajší, ale najlepší a najspoľahlivejší strojček na holenie. S ostatnými sú vždy nejaké starosti. Edwiny majú labilné závity na skrutkách, hoci sú to najkrajšie strojčeky. Úžasný presný iKon je ... popíšem to inde. Grande má malý nedostatok v tej dutej trubke, ale inak je super.
Malý picolo strojček držím všetkými piatimi prstami a viem s ním oveľa citlivejšie narábať, ako s ťažkým 38C.

Chcem len povedať, že ak by som sa mal rozhodnúť, ktorý strojček si vezmem na opustený ostrov, bol by to Fatip Picolo.
Uživatelský avatar
Bob van Sikorski
Příspěvky: 15
Registrován: 04 pro 2013, 17:28

Re: Fatip Grande

Příspěvek od Bob van Sikorski »

já taky nakonec nereklamoval. zjistil jsem ,že ono to mírné vyhnutí žiletky vlastně s ohledem na agresivnost strojku nemá vliv, ostatně si myslím, že z nemalé části to bude i tím, že a) moje ruce se učí netlačit a b) moje držka si snad konečně zvyká. takže si svoje "vadné" Grande nechávám, protože mi vyhovuje.
Mauser
Příspěvky: 28
Registrován: 26 pro 2013, 17:13

Re: Fatip Grande

Příspěvek od Mauser »

Milí kolegové. Rád bych se s Vámi podělil o zkušenosti s bagříkem italského výrobce Fatip, konkrétně Fatip Piccolo, který jsem koupil zde na fóru od uživatele "dedek". V inzerátu jej deklaroval jako pouze 6x použitý. Po obdržení zásilky a vybalení bagříku musím konstatovat, že nemám žádný důvod toto tvrzení zpochybňovat. Stojek opravdu vypadal "jako nový". 
Jsem kritik, vzhledem mě neoslnil. Nijak zvlášť se mi ostatně nelíbil nikdy. Nicméně jsem toužil ho vyzkoušet. Po pročtení diskuze jsem k němu přistupoval se slušným respektem. Standartně jsem si napařil tvář, rozdělal mandlový TOBS, do strojku vložil novou žiletku Perma-Sharp Super a jal se holit svoje dvoudenní strniště. Obvyklé tři směry holení nejsou v mém případě s tímto strojkem nezbytné. Jen na levé straně krku jsem musel mydlit třikrát. Je to moje problematické místo a doholuju jej vždy. Vousy mi na této straně krku rostou všemi směry. Musím poznamenat, že mám spíše středně tvrdé vousy. Rozhodně tedy žádné dráty.
No a výsledek? Dokonalé! oholení bez jakéhokoliv podráždění už od prvního oholení. Nejsem majitelem rozsáhlé sbírky strojků jako někteří jiní místní členové, nicméně tento strojek považuji za nejlepší v mé současné stáji. 
Mám-li tomuto strojku něco vytknout, bude to asi nutnost dohlédnout si na to, aby byla žiletka ve strojku uložena rovnoměrně. Už se tady o tom diskutovalo a je to věc, na kterou nejsem u německých bagříků zvyklý. To je ale asi zatím jediný nedostatek.
Mnohokrát děkuji "dedekovi" za příjemný a naprosto bezproblémový obchod a členům, kteří dosud váhají nad koupí Fatipu ho velmi doporučuji. Je vážně skvělý. Žádný krasavec, ale svojí práci odvádí na 1*. A o to jde.

Ondra
dedek
Příspěvky: 151
Registrován: 04 pro 2011, 16:36

Re: Fatip Grande

Příspěvek od dedek »

chci Mauserovi poděkovat za kladné hodnocení našeho vzájemného obchodu. Jen tak na okraj. Nikdy bych si nedovolil kolegy na tomto fóru, ale i nikoho dalšího obelhat. Chci ovšem také říci, že takto se chovají i ostatní, například David z Ústí n.Labem, od kterého jsem kupoval mýdlo Figaro, nebo Wiking, od kterého jsem kupoval žiletky.
Ještě jednou Mauserovi děkuji za obchod.
břítva, dýmka a žena se nepůjčují
Uživatelský avatar
Slovak Boy
Příspěvky: 311
Registrován: 01 led 2011, 09:11
Bydliště: Humenné Slovensko

Re: Fatip Grande

Příspěvek od Slovak Boy »

Ešte k tej kráse škaredého káčatka, akým je Fatip. Alternatívou by mal byť francúzsky Joris strojček. Luxusný, drahý, ale presne rovnaká hlava, ako má Fatip.
Uživatelský avatar
Uton
Příspěvky: 417
Registrován: 17 pro 2011, 01:50
Bydliště: Přerov

Re: Fatip Grande

Příspěvek od Uton »

Slovak Boy píše: Alternatívou by mal byť francúzsky Joris strojček.
A co třeba nějaké foto, by nebylo??? Hledal jsem, hledal, ale nic takového jsem nikde nenašel. :roll:
Břitvu ber s respektem a čistou hlavou!
dedek
Příspěvky: 151
Registrován: 04 pro 2011, 16:36

Re: Fatip Grande

Příspěvek od dedek »

ono stačí zadat do vyhledávače Google - joris razor - a objeví se tolik informací, obrázků i video, že to jeden ani nestačí přečíst (na př. s překladačem jako já).
břítva, dýmka a žena se nepůjčují
Vousáč
Příspěvky: 800
Registrován: 06 dub 2013, 14:40

Re: Fatip Grande

Příspěvek od Vousáč »

Máš pravdu fotek Jorise je spousta.

Tady je jinačí porovnání a to Fatip Grande versus Muhle R41

http://www.youtube.com/watch?v=Q86rPvsXJMQ
V noci slyším i vousy růst
Chester
Příspěvky: 60
Registrován: 19 črc 2012, 19:40

Re: Fatip Grande

Příspěvek od Chester »

Pánové, mohu se zeptat, zda je tento strojek vhodný i k holení podpaží, popřípadě pubického ochlupení, nebo je to o... nebezpečné? :lol:

Nyní mám starý strojek po dědovi, který je však rozštelovaný a moc mi nevyhovuje, takže bych rád pořídil Fatip a využíval jej tak nějak multifunkčně :D
Uživatelský avatar
Yaron
Příspěvky: 492
Registrován: 03 kvě 2013, 14:57
Bydliště: Praha - východ

Re: Fatip Grande

Příspěvek od Yaron »

Budu trochu OT, nemam zmineny Fatip Grande, ale moje bagry a britvy slouzi vyhradne na tvar. Manzelce jsem zakazal pouzivat moje holici strojky ( britvy ji nelakaji :-) ) a na zminene pouziti jsem koupil extra bagr.
Ale k tematu, nevidim duvod proc by se Fatip nedal pouzit pro holeni ochlupeni.
Living on the edge.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“