Vážení přátelé,
pokud si dobře vzpomínám, tak nás Wiking požádal o sdělení, jak jsme s dodanými žiletkami Derby konkrétní výrobní šarže spokojeni (jde o poslední skupinový nákup žiletek z Turecka).
Takže začnu. Používám dlouhodobě žiletky Astra zelené. S mým strojkem si rozumí a vyhovují. Po vložení Derby do strojku, jsem si všiml, že jsou trošku silnější než Astry. Aspoň mi to tak přišlo. Když jse se začal s Derby holit,tak po prvním tahu jsem nevěděl co se děje. Měl jsem pocit, že se holím tupým kůlem. Zkoušel jsem různé polohy a úhly a najednou to šlo. Téměř absolutně hladké oholení. Co je pro mně však podstatné, tam, kde s Astrou při trocha nepozornosti jsem se vždy podráždil, jde zpravidla o krk, žiletkou Derby jsem projel krk jedna báseň. Takže můj závěr. Žiletky Derby splňují dobrý poměr cena/výkon.
Potvrzuji to, co již tady bylo několikrát napsáno. Každá žiletka chce svoje to jest techniku a ne každá žiletka si rozumí se všemi strojky.
A co vy ostatní, sdělte prosím vlastní zkušenosti.
Žiletky DERBY EXTRA
Žiletky DERBY EXTRA
břítva, dýmka a žena se nepůjčují
- Slovak Boy
Re: Žiletky Derby
Ja som s Derby žiletkami spokojný, porovnateľné s Astrami, ale medzi Astrami sa občas nájde nepodarok. Tak jeden kus z piatich. Derby sú stabilné. Nezbadal som rozdiel v uhloch, alebo v iných strojčekoch, ale to je asi tým, že som sa tým doteraz nejako nezapodieval. Často sa mi ale stalo, že žiletka pri prvom potiahnutí holila, ale ťahala. Po výmene za novú, alebo inú to už neťahalo. Žiletka je preto veľmi dôležitá. Dôležitejšie ako ostrosť je práve tá sila ostria. Aby sa po pár ťahoch neotupilo. Derby sú v tomto smere skôr menej ostré, ale trvácne. Naproti tomu napríklad Gillette 7 days mi vydržia krátko, hoci sú na začiatku pekne ostré. Zatiaľ najlepšie sú Feather a Perma Sharp. No nevyberám nejako. Keď to holí a nezaťahuje, tak je použiteľná a užívam si to. Derby nie sú najlepšie, ale sú slušné.
Pokud se jedná o šarži přímo z výrobní fabriky Derby, měly by být vždycky slušné.
Nepočítám 3% povolenou závadnost výrobku, na kterou může člověk narazit.
Zatím jsem použil cca 8 balíčku derby a nikdy jsem neměl vadný kus.
Samozřejmě Perma Sharpy a Feather tady nebudu porovnávat , to je trochu jiná liga.
O minulém nákupu žiletek Derby jsem psal tady viewtopic.php?f=67&t=1652
pro inspiraci na přečtení.
Nepočítám 3% povolenou závadnost výrobku, na kterou může člověk narazit.
Zatím jsem použil cca 8 balíčku derby a nikdy jsem neměl vadný kus.
Samozřejmě Perma Sharpy a Feather tady nebudu porovnávat , to je trochu jiná liga.
O minulém nákupu žiletek Derby jsem psal tady viewtopic.php?f=67&t=1652
pro inspiraci na přečtení.
V noci slyším i vousy růst
všiml jsem si, že na Upravse nabízí modré Derby. Už je někdo vyzkoušel?
Napište prosím poznatky.
Napište prosím poznatky.
břítva, dýmka a žena se nepůjčují
Ano. Ja jsem je mel prave z upravse. Muj subjektivni dojem, ze jsou jeste horsi nez zeleny Derby. Mne ale nevyhovujou ani ty zeleny. Se zelenou Astrou se to vubec neda srovnat.