Derby Extra, Perma-Sharp a Astra Platinum

Vše o čepelkách
doki

Re: Derby Extra, Perma-Sharp a Astra Platinum

Příspěvek od doki »

Mám ich zo slovenského eshopu, ale pre objektívnosť ho nebudem uvádzať, aby som im zlú reklamu neurobil. Možno som ja niečo zanedbal pri príprave pred holením, aj keď si to nemyslím, lebo postup mám rovnaký. Možno je to zlá várka a predajca o tom nemusí vedieť. Ešte mám 3ks nerozbalené tak vyskúšam a uvidím. Nepredpokladám že by sa u tak lacných žiletiek mohli objaviť čínske fake.
MÜHLE R89, MÜHLE ROCCA, FATIP GRANDE
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Aby ses nemýlil.
Číňani jsou poslední dobou schopni udělat cokoli, stačí se jenom podívat na asijské výrobní podniky, které vyrábějí jeden druh čepelek a za směšný pakatel tam udělají potisk jaké značky budeš chtít.
Odběr 100 tis. kusů a cena s trochou štěstí přijatelná i pro tebe. :mrgreen:

Na Uprav.se jsem si koupil 2 balíčky Derby čepelek , ještě před našim nákupem přímo z Turecka
a za sebe říkám, že jsem okamžitě poznal, který ze dvou rozbalených balíčku je ten z Turecka. :oops:

Nevím jak je to možné, ale použil jsem 3 "tuzemské" Derby a prostřídal je s těma opravdu pravýma a rozdíl je pořád stejný.
Z Tureckýma se ještě po 6 suprovním holení dá pokračovat, s těma domácíma od začátku cítím , že jejich ostrost není to pravé ořechové a po 5-tém holení je zahazuji.

Navíc jsem se Tureckých Derby asi namlsal, protože teď zjišťuji, že zelené Astry taky nejsou tak ostré jak jsem si vždycky myslel :shock:
V noci slyším i vousy růst
Slovak Boy

Příspěvek od Slovak Boy »

Ja ostrosť žiletky testujem hneď prvým ťahom pod nosom smerom dolu. Keď to ťahá, hneď ju mením za inú. To sa mi stalo teraz aj s modrými Astrami v R41. Bežne sa mi stáva aj u zelených Astier, že nová žiletka ide hneď do koša. Ale je to len sporadické. Častejšie je príčinou však zlá príprava. Ak to preženiem s vodou a dlho močím tvár, napríklad dlhšie ako 5 minút a potom natriem riedkou penou, stáva sa, že fúz už nedokáže nasať do seba mydlo, alebo nepustí tú penu ku koreňu a napodiv dobre namočené fúzy sa ťažšie holia. Tri minúty je optimum a potom treba dať dostatok mydla. Tak sa mi stalo, že jeden deň tupá žiletka bola na druhý deň super ostrá. Holím sa viac ako 4 roky bagríkmi a až teraz som našiel ten správny návod na zmäkčenie. Hustá pena musí ísť az ku koreňu fúzu. Nespoliehajte na to, že máte len jednodňové strnisko. Aj to treba husto natrieť. Zelené Astry s Barbusom sú vpohode, hoci sú aj jemnejšie krémy a ostrejšie alebo trvácnejšie žiletky. Derby som ešte poriadne netestoval, čakajú ma. Viac sa venujem technike prípravy, holenia a strojčeku samotnému. Zisťujem, že stojček až taký dôležitý nie je. Dokonca dnes sa mi podarilo dobre oholiť aj jemným Merkurom. Najdôležitejšia je akurátna príprava, nepreháňať s vodou a holiaca technika. Najlepšie na tri ťahy a netlačiť. Netlačiť! Samozrejme netlačiť sa dá len vtedy, keď je ostrá žiletka. Inak sa budem len hladkať a nič neoholím. Takže žiletka je tiež veľmi dôležitá.

Doki, odporúčam sa pohrať s prípravou. Nezdá sa mi, aby dvoje Derby po sebe boli tupé.
ggrand

Příspěvek od ggrand »

doki : Derby znám jen ze vzorků, které se dávají ke strojkům. Takže jsem se dostal ke třem. U všech bylo stejné- napřed tupé, opravdu nepříjemné holení a po prvním holení se srazily "okuje" (nevím jak se to přesně řekne) a pak už to bylo ok. Zkoušel jsem různé ohranění, korkování, ale asi to neumím, protože prostě to první holení dycky stálo za houby. Od té doby se Derby vyhýbám. Naštěstí je dostupných dost jiných žiletek, lepších žiletek.
Kili

Příspěvek od Kili »

Tušíte prosím, pánové, zda se dají Derby a/nebo Permasharpy koupit v Praze v nějakém kamenném obchodě? Rád bych je vyzkoušel, ale ve chvíli, kdy hodlám kupovat jen jedno či dvě balení (byv zásadně zklamán červenými Personnami), není příliš výhodné kupovat je v eshopu a připlácet si za poštovné. Díky!
Winning is like shaving - you do it every day or you wind up looking like a bum. (Jack Kemp)
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Pochybuji, že v nějakém kamenném obchodě a nejenom v Praze, seženeš čepelky Derby nebo Perma-Sharp.

Z toho důvodu pořádáme společné nákupy přímo od výrobce a máme jistotu zboží z první ruky.
Škoda že jsi prošvihl společný nákup zrovna čepelek Derby.
Ale dá se to vyřešit jednoduchým způsobem. Pokud jsi z Prahy, navštiv nejbližší pražské setkání břitevníků a určitě tam narazíš na někoho, kdo si posledně pořídil 2 kartony Derby a bude ochotný ti balení odprodat.
inkognito

Příspěvek od inkognito »

Žiletky Derby jsem před měsícem a půl na zkoušku kupoval v 1. Národním nožířství na Národní. Cena ale nebyla zrovna moc příznivá - pokud se nepletu, blížila se 40 Kč za balení 5 ks.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Jo jo, úsměv je zadarmo, na všechno ostatní je tady Master Card :mrgreen:

Někdy si říkám, že ti obchodníci ani pořádně neví co za zboží prodávají a neví co za to chtít.
Nákupka v Turecku 12,5 Kč za balíček a ten zbytek asi bude poštovné, balné, clo a úplatky úředníkům za povolení
k dovozu ... :lol: :lol: :lol:
Kili

Příspěvek od Kili »

Děkuju za tip, dnes jsem si tam jedno balení na zkoušku pořídil. Sice stojí 44 Kč, ale u kamenného obchodu mě to nijak zvlášť neuráží a na otestování je to ideální.
Winning is like shaving - you do it every day or you wind up looking like a bum. (Jack Kemp)
Freedom

Příspěvek od Freedom »

Já koupil žiletky Derby Extra z Turecka na Ebay a jsem velice spokojen s jejich kvalitou.

Odkaz zde

Cena 12,97 Kč za krabičku při nákupu 100 ks (20 krabiček) byla více než lákavá (při větším množství nižší cena). Poštovné zdarma. Mohu doporučit.
Odpovědět

Zpět na „Čepelky (žiletky)“