Tak jsem nakonec objednal menšího bratříčka Fatipu Grande, vzal jsem Piccolo a je opravu malý, byl jsem zvyklý na větší ručku, takže s tímhle prckem jsem měl občas strach, aby mi nevypadl, ale myslím, že si zvyknu
Dnes jsem se s ním poprvé oholil a jsem nadšen. Je to obrovský skok kupředu oproti bagru, který jsem používal doteď (motýlkový Gillette s možností nastavení tvrdosti žiletky, ale již nefungoval tak, jak měl). Ještě počkám pár holení, jestli nezměním názor, ale napoprvé mě velmi potěšil. Ze zdejších ohlasů jsem z něj měl respekt, aby mě nekousl, ale zdá se, že jsme si docela sedli.
Holil jsem se čerstvou Derby žiletkou z hromadné objednávky, Barbuchou a bez problémů. Ještě tu mám Klar Kabinett, tak ho vyzkouším příště, už se těším!
Chtěl jsem se ještě zeptat - myslíte, že má smysl po každém holení žiletku povolit, nebo to nemá vliv a můžu ji nechat utaženou?
Fatip Grande
Re: Fatip Grande
Nevím, jestli to má smysl, ale já ji povoluji, na cestách se holím bagrem a povolený strojek i vozím.
žiletka je pružná, takže by to nemělo mít žádný vliv a konec konců základní tvar dává hlava a její přítlačná lišta,
takže o žiletku tady v podstatě až tak nejde.
Já strojek po každém oholení rozeberu a umyji, vysuším a pak nechám trochu povolený.
Ale jedná se o zvyk ...
takže o žiletku tady v podstatě až tak nejde.
Já strojek po každém oholení rozeberu a umyji, vysuším a pak nechám trochu povolený.
Ale jedná se o zvyk ...
V noci slyším i vousy růst
- Slovak Boy
Ohnutie žiletky je len v pružnej oblasti namáhania kovovej mriežky. Nikdy predsa neostane ohnutá po povolení. Iné by to bolo, ak by nebola žíhaná. Samotné ostrie sa neohýba. Takže ohnutie v strojčeku žiletke určite neškodí. Ani vo Fatipe, ani v iných strojčekoch. Povolenie má si myslím zmysel skôr z dôvodu vysušenia. Aby to tam proste vetralo a neplesnivelo.
- Slovak Boy
Požičal som svoj Fatip Grande kamarátovi a vypadol mu jeden z navádzacích kolíčkov. Len tak, bez namáhania. Sú tam nejako slabo vlisované.
Bohužel mám s kolíčkem podobnou zkušenost. Mě tedy strojek upadl v koupelně na dlažbu, ale ničeho jsem si ve spěchu nevšimnul. Až za pár dní jsem kolíček našel zapadnutý pod pračkou a nejdřív mi vrtalo hlavou k čemu to patřilo. Pak jsem si vybavil pád strojku a už mi to bylo jasné. Nemá to skoro žádný vliv na funkci strojku, jen při vkládání nové žiletky je potřeba dát větší pozornost jejímu správnému uložení. Pokusil jsem se o pár fotek, ať máte bližší představu o upevnění kolíčků k hlavě. Nejspíš je to přiletováno, no rozhodně toto řešení není zrovna moc šťastné.
Mě se tato nepříjemnost přihodila někdy na jaře, ale nezmínil jsem se tu o tom. Myslel jsem si totiž, že si za to můžu vlastní nešikovností sám. Teď už si to zase tak úplně nemyslím. Potvrdil se mi můj pocit ze strojku a to, že působí lacině a jednoduše. V tomto případě tedy bohužel neplatí to, že v jednoduchosti je síla.
Mě se tato nepříjemnost přihodila někdy na jaře, ale nezmínil jsem se tu o tom. Myslel jsem si totiž, že si za to můžu vlastní nešikovností sám. Teď už si to zase tak úplně nemyslím. Potvrdil se mi můj pocit ze strojku a to, že působí lacině a jednoduše. V tomto případě tedy bohužel neplatí to, že v jednoduchosti je síla.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Břitvu ber s respektem a čistou hlavou!
Na běžné použití - holení, to přiletování nejspíš stačí.
Výrobce zřejmě nepočítal s tím, že holící strojek bude také používaný jako úderná zbraň...
Nebo v tomto případě, jako vozembouch.
Výrobce zřejmě nepočítal s tím, že holící strojek bude také používaný jako úderná zbraň...
Nebo v tomto případě, jako vozembouch.
V noci slyším i vousy růst
-
- Donátor
Stala se mi úplně stejná nehoda. Po pádu Fatipu na dlaždice upadl kolík
Každopádně silná pájka a troška cínu to spravila. Nevím tedy jestli to má původní pevnost (o zem už s tím raději házet nebudu ), ale na holení je to dostačující.
Jsem zvědavý kolik lidí se ještě ozve, že mají zmrzačeného Fatipa
Každopádně silná pájka a troška cínu to spravila. Nevím tedy jestli to má původní pevnost (o zem už s tím raději házet nebudu ), ale na holení je to dostačující.
Jsem zvědavý kolik lidí se ještě ozve, že mají zmrzačeného Fatipa
Ne, ne, to pro mne není žádná omluva. Strojek jsem měl opravdu hodně rád proto jak se s ním dá oholit. Tohle výrobce v konstrukci podcenil. Myslím, že i s nějakým tím pádem by měli počítat. No a nedalo mi to, hned jsem rozebral a prohlédnul pár strojků. Takto ,,odfláknuté,, středící kolíčky má opravdu jen Fatip.
Hmmm ....., tedy už třetí případ, tak už známe slabinu těchto jinak dobrých strojků. Já jsem od přírody nešika a věci mi prostě sem tam z tlap padají. A to jak mob. telefony, dálkové ovladače k TV a jiným el. spotřebičům, klíče, hol. strojky a podobné drobné věci.
No prostě strojek v této cenové relaci nebude přítelem na celý život. Tady určitě néé u mne.
Hmmm ....., tedy už třetí případ, tak už známe slabinu těchto jinak dobrých strojků. Já jsem od přírody nešika a věci mi prostě sem tam z tlap padají. A to jak mob. telefony, dálkové ovladače k TV a jiným el. spotřebičům, klíče, hol. strojky a podobné drobné věci.
No prostě strojek v této cenové relaci nebude přítelem na celý život. Tady určitě néé u mne.
Břitvu ber s respektem a čistou hlavou!
- Bob van Sikorski
achjo, tohle by mě ani ve snu nenapadlo. podíval jsem se na svůj grande a ty dva sloupečky mají opravdu odfláknuté přivaření . no, co dělat. až to zdechne, tak holt r41, byť se mi designově zamlouvá fatip daleko víc.