Starší strojek, vyplatí se koupě?
Re: Starší strojek, vyplatí se koupě?
Nechci zakládat nové téma. Tak se zeptám tady. Jak desinfikujete svoje staré sbírkové bagry? O několik komentářů výše řešíte opravu mechanismu strojku. Dělá to vůbec někdo v české republice?
Sbirkovy bagr nemam zadny, mam jen "uzitne" kousky se kterymi se holim
Ale v pripade ze zakoupim neco pouziteho, desinfikuji to timhle: http://www.bode.cz/produkty-dezinfekce- ... /index.php
(Predtim samozrejme tepla voda, saponat a kartacek na nehty, na hrubou ocistu..)
Pravdepodobne by to slo ale i lihem.. snad jen u jodu bych mel obavy ze to nejak zabarvi ten bagr..
Teoreticky by se bagry mohly snad i dat vyvarit ve vode nebo vysterilovat v pare, ne? (Jako ruzne chirurgicke nastroje) Ten chrom by se potom snad nemel odloupat? Ale to jsem jeste nezkousel, takze nevim..
Ale v pripade ze zakoupim neco pouziteho, desinfikuji to timhle: http://www.bode.cz/produkty-dezinfekce- ... /index.php
(Predtim samozrejme tepla voda, saponat a kartacek na nehty, na hrubou ocistu..)
Pravdepodobne by to slo ale i lihem.. snad jen u jodu bych mel obavy ze to nejak zabarvi ten bagr..
Teoreticky by se bagry mohly snad i dat vyvarit ve vode nebo vysterilovat v pare, ne? (Jako ruzne chirurgicke nastroje) Ten chrom by se potom snad nemel odloupat? Ale to jsem jeste nezkousel, takze nevim..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Asi to neni idealni, ale ja je koupu v lihu. Mam doma lahev technickeho lihu, strojek v nem necham namoceny treba hodinu, vycistim kartackem na zuby s jarem, promaznu Ballistolem a hotovo. Pouzivam par starych bagru Gillette.
Living on the edge.
-
Zdravím přátelé,
líbí se mi Gillette Fatboy. Zvažuju jeho nákup. Nechci to čistě jako sbírkový předmět, ale chtěl bych ho používat.
Máte někdo zkušenosti se starými strojky Gillette i s novými, třeba Rockwell Model T?
Je nový výrobek lepší než skoro 60 let starý strojek?
Lákavější je pro mě strojek starý, ale pokud je v dobrém stavu, je cena prakticky dvojnásobná. ...
líbí se mi Gillette Fatboy. Zvažuju jeho nákup. Nechci to čistě jako sbírkový předmět, ale chtěl bych ho používat.
Máte někdo zkušenosti se starými strojky Gillette i s novými, třeba Rockwell Model T?
Lákavější je pro mě strojek starý, ale pokud je v dobrém stavu, je cena prakticky dvojnásobná. ...
- LukasSimir
Ahoj,Ghislain Lambert píše: ↑25 črc 2017, 12:51 Zdravím přátelé,
tak dokud se s ním neoholíš, tak nikdy 100% nezjistíš, jestli je lepší, horší..
Já mám strojek minimálně 60let starý (spíš asi více).. a ve funkčnosti žádná vada. Mám rád historické kousky. Takže jich pár mám a když je nálada, tak je použiji.
Jestli se ti nějaký stařeček líbí, tak bych do toho směle šel.