Dobrého dne kolegové,
připisuji i já svou zkušenost s uvedeným mýdlem. Důvod zpoždění zápisu je uveden níže..
První pokus : nastrouhal jsem pár šupin, nechal v horké vodě pár minut odmočit, vodu téměř slil a začal šlehat štětkou Spokar. Pěna šla vcelku rychle, vcelku hezká, bílá, vypadala hustě. Po nanesení na obličej ale překvapení - mizení bylo tak rychlé, že jsem to na obličeji cítil. Takové to praskání bublinek a po pár minutách byla tvář jen špinavá od mýdla. Nicméně s opakovaným šleháním jsem holení dokončil. Kupodivu když jsem rukou přejížděl po tváři, klouzalo to velmi slušně. Tento pokus jsem se rozhodl "zatajit" a teprve po druhém opravném napsat svou recenzi.
Druhý pokus : nastrouhal jsem cca 10-12 šupin, nechal v horké vodě pár minut odmočit, vodu téměř slil a začal šlehat štětkou Spokar. Pěna jako v prvním pokusu, jen jí bylo o dost víc, byla hustější, vážně se mi líbila. Po nanesení na obličej bohužel opět zklamání - mizení bylo pozvolné, ale bohužel bylo. Opět jsem ale jako poprvé dokončil holení. Znovu vyzkoušena kluznost a byla vynikající. Ale ta výdrž. Kupodivu na štětce pěna držela o dost déle, je tedy možné, že kombinace mýdlo a moje držka není z nejvhodnějších...
Moje resumé : nebrat.
Pozn. : pokud mi někdo ale poradí jinou metodu tvorby pěny, jsem ochoten znovu a znovu a znovu zkoušet.
Holící mýdlo Avokádo, s jogurtem pro citlivou pleť
Re: Holící mýdlo Avokádo, s jogurtem pro citlivou pleť
mě tohle dělají jiná mýdla, když nanáším pěnu na suchou, nebo málo napařenou tvář! Prostě pěna zmizí dřív, než odložím štětku a uchopím Břitvu.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Dobrého večera kolegové,
ještě doplním jeden postup, který jsem v návalu vyzkoušel : prostě jsem to mýdlo ponořil do horké vody a nechal celé pár minut máčet. Pak štětkou přímo na kostce mýdla šmrdlal, až se začala tvořit hustá pěna. Bohužel pak po přenesení na hubu výsledek to nezměnilo.
To Zipino : mně to takhle žádné mýdlo doposud neudělalo. Je pravda, že poprvé jsem měl hubu narychlo připravenou. Ale druhý pokus jsem provedl pořádně a napařil se řekněme velmi přiměřeně.
ještě doplním jeden postup, který jsem v návalu vyzkoušel : prostě jsem to mýdlo ponořil do horké vody a nechal celé pár minut máčet. Pak štětkou přímo na kostce mýdla šmrdlal, až se začala tvořit hustá pěna. Bohužel pak po přenesení na hubu výsledek to nezměnilo.
To Zipino : mně to takhle žádné mýdlo doposud neudělalo. Je pravda, že poprvé jsem měl hubu narychlo připravenou. Ale druhý pokus jsem provedl pořádně a napařil se řekněme velmi přiměřeně.
Jsem na tom stejně jako ostatní kolegové.
Pěna se vytvářela ochotně, nicméně mizela závratnou rychlostí.
Na tváři jsem cítil jak jednotlivé bublinky pěny praskají.
Jemné mravenčení na tváři jako relax vynikající, ovšem jako pěna na holení vcelku mizérie.
Vzpomněl jsem si na ýdlo Colonel Conk - u něj mizela pěna stejně rychle.
O dalších vlastnostech uvedeného mýdla se již zmiňovat nebudu, protože jej ke koupi nedoporučuji.
Pěna se vytvářela ochotně, nicméně mizela závratnou rychlostí.
Na tváři jsem cítil jak jednotlivé bublinky pěny praskají.
Jemné mravenčení na tváři jako relax vynikající, ovšem jako pěna na holení vcelku mizérie.
Vzpomněl jsem si na ýdlo Colonel Conk - u něj mizela pěna stejně rychle.
O dalších vlastnostech uvedeného mýdla se již zmiňovat nebudu, protože jej ke koupi nedoporučuji.
Timto bych chtel podekovat Kolegovi Radgostovi, ktery byl tak laskav a poslal mi vzorek tohoto mydla na otestovani.
Mydlo je prijemne, pomerne silne citrusove vune (oleje medunky vonne a citronely jsou velmi aromaticke) Slovo "Avokado" v nazvu mydla je zavadejici, avokadem tohle mydlo neni citit.
Vune je velmi podobna mydlu na prani "s jelenem".. shodou okolnosti jej vlastnim a a mam v koupelne, takze jsem si pro srovnani pricichnul.
Chemicke slozeni bylo jiz popsano na zacatku vlakna, mydlo je vyrobeno ze samych "dobrych" surovin bez pouziti prumyslove chemie. To je vsak zaroven kamenem urazu. Umet varit mydlo doma neni tak jednoduche jak by si kazdy myslel. Tedy umet uvarit mydlo, se kterym se da take komfortne oholit.
Vyzkousel jsem veskere metody slehani peny, pouzil jsem jak stetku Balea tak i penove monstrum The Golden Nib 30mm..
ale vysledek byl vzdy stejny: Pena nanesena na jedne pulce obliceje temer zmizela, zatimco jsem si mydlil druhou pulku.
To vse za vydatneho mravenceni a lechtani pukajicich bublinek. I pres silnou vrstvu peny v obliceji tahle mizela tak rychle, ze za pul minuty zacinala prosvitat kuze.
Taktez vyslehani homogenni peny z tohoto mydla se mi pres veskere usili nepodarilo. Pena vzdy byla porezni, s velkyma bublinkama, coz je k holeni velmi nevhodne.
Navic jeste podotknu, ze nam doma tece velmi kvalitni meka voda o tvrdosti 4 °dH, dokonce o neco horsi, tedy tvrdsi vodu si jini lide na jinych mistech musi draze kupovat jako kojeneckou
Na zaver jsem vyzkousel vyslehat (pro srovnani) penu z obycejneho mydla, se kterym si umyvam ruce. Vysledek byl dokonce o neco lepsi nez z timto mydlem.
Jine holici vlastnosti jako zmekceni, klouzavost, peci o pokozku atd zde nema smysl uvadet.
Vyse uvedene mydlo se k holeni naprosto nehodi, a vydavat jej za holici mydlo mi prijde zcela absurdni.
Mydlo je prijemne, pomerne silne citrusove vune (oleje medunky vonne a citronely jsou velmi aromaticke) Slovo "Avokado" v nazvu mydla je zavadejici, avokadem tohle mydlo neni citit.
Vune je velmi podobna mydlu na prani "s jelenem".. shodou okolnosti jej vlastnim a a mam v koupelne, takze jsem si pro srovnani pricichnul.
Chemicke slozeni bylo jiz popsano na zacatku vlakna, mydlo je vyrobeno ze samych "dobrych" surovin bez pouziti prumyslove chemie. To je vsak zaroven kamenem urazu. Umet varit mydlo doma neni tak jednoduche jak by si kazdy myslel. Tedy umet uvarit mydlo, se kterym se da take komfortne oholit.
Vyzkousel jsem veskere metody slehani peny, pouzil jsem jak stetku Balea tak i penove monstrum The Golden Nib 30mm..
ale vysledek byl vzdy stejny: Pena nanesena na jedne pulce obliceje temer zmizela, zatimco jsem si mydlil druhou pulku.
To vse za vydatneho mravenceni a lechtani pukajicich bublinek. I pres silnou vrstvu peny v obliceji tahle mizela tak rychle, ze za pul minuty zacinala prosvitat kuze.
Taktez vyslehani homogenni peny z tohoto mydla se mi pres veskere usili nepodarilo. Pena vzdy byla porezni, s velkyma bublinkama, coz je k holeni velmi nevhodne.
Navic jeste podotknu, ze nam doma tece velmi kvalitni meka voda o tvrdosti 4 °dH, dokonce o neco horsi, tedy tvrdsi vodu si jini lide na jinych mistech musi draze kupovat jako kojeneckou
Na zaver jsem vyzkousel vyslehat (pro srovnani) penu z obycejneho mydla, se kterym si umyvam ruce. Vysledek byl dokonce o neco lepsi nez z timto mydlem.
Jine holici vlastnosti jako zmekceni, klouzavost, peci o pokozku atd zde nema smysl uvadet.
Vyse uvedene mydlo se k holeni naprosto nehodi, a vydavat jej za holici mydlo mi prijde zcela absurdni.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Ták...a mýdlu Avokádo, s jogurtem pro citlivou pleť zazvonil mýdlový umíráček...
Jsme o něco moudřejší.
Jsme o něco moudřejší.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Ano, to s tim umirackem celkem sedi.
Pro poradek prikladam jeste 2 fotografie peny.
Jeden pohled totiz rekne vice nez tisic slov.
PS: Ta krabicka vlevou jsou stopky
1.) Pena po pulminute po vyslehani, jiz jsou dobre videt velke bublinky, pena je prilis porezni, takova pena nedokaze "obalit" vousy a zmekcit je, neklouze, nehodi se k holeni.
2.) Parodie na penu po 5 minutach. Pena velmi rychle zasycha a mizi..
Pro poradek prikladam jeste 2 fotografie peny.
Jeden pohled totiz rekne vice nez tisic slov.
PS: Ta krabicka vlevou jsou stopky
1.) Pena po pulminute po vyslehani, jiz jsou dobre videt velke bublinky, pena je prilis porezni, takova pena nedokaze "obalit" vousy a zmekcit je, neklouze, nehodi se k holeni.
2.) Parodie na penu po 5 minutach. Pena velmi rychle zasycha a mizi..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Sice jsem tajně doufal, že toto české mýdlo domácí výroby se aspoň minimálně vyrovná německému Calani jako naše škodovka Volkswagenu, ale zřejmě ještě hodně vody uplyne než, kdoví...
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Zavítal jsem na stránky Fleru kvůli úplně jiné koupi, ale vzpomněl jsem si na holící mýdlo, které se odsud onehdá s tak velkým nadšením kupovalo.
Nepamatuji si stránky s nabídkou mýdla v původní verzi, ale teď jsou přepracovány tak, že ono holící mýdlo
je primárně určeno na tzv. to dámské holení.
Jak jinak porozumět viz citace :
"Postup pro mokré holení: Před holením se doporučuje horká vana či sprcha. Chloupky tak zjemní svou strukturu a jejich odstranění půjde mnohem lépe. Navlhčete pokožku a krouživými pohyby holící štětkou z mýdla vytvoříme hustou stabilní holící pěnu. Žiletku (holítko) co nejčastěji oplachujte vodou a holte po směru růstu chloupků a následně důkladně opláchněte. "
Tak nevím, zdálo se mi to, že předtím se na stránkách výrobce tvrdilo " testováno na mužských rodinných příslušnících " ?
Každopádně, změna cílené skupiny pro mokré holení je teď odpovídající vlastnostem našlehané pěny, která dámské chloupky
na nohou, zjemní mnohem lépe a rychleji, než pořádné dvoudenní pánské strniště v obličeji.
Nepamatuji si stránky s nabídkou mýdla v původní verzi, ale teď jsou přepracovány tak, že ono holící mýdlo
je primárně určeno na tzv. to dámské holení.
Jak jinak porozumět viz citace :
"Postup pro mokré holení: Před holením se doporučuje horká vana či sprcha. Chloupky tak zjemní svou strukturu a jejich odstranění půjde mnohem lépe. Navlhčete pokožku a krouživými pohyby holící štětkou z mýdla vytvoříme hustou stabilní holící pěnu. Žiletku (holítko) co nejčastěji oplachujte vodou a holte po směru růstu chloupků a následně důkladně opláchněte. "
Tak nevím, zdálo se mi to, že předtím se na stránkách výrobce tvrdilo " testováno na mužských rodinných příslušnících " ?
Každopádně, změna cílené skupiny pro mokré holení je teď odpovídající vlastnostem našlehané pěny, která dámské chloupky
na nohou, zjemní mnohem lépe a rychleji, než pořádné dvoudenní pánské strniště v obličeji.
V noci slyším i vousy růst
Vousáč píše:...krouživými pohyby holící štětkou z mýdla vytvoříme hustou stabilní holící pěnu....
Myslim si ze drive na Sahare zacnou pestovat ryzi, nez ze se zde dockame huste a stabilni peny ..