Viacbrit proti jednobritu
Viacbrit proti jednobritu
Zdravim pani, casto pri rozhovoroch so znamymi dojde aj na otazku, ze preco by mali prejst na holenie jednobritym strojcekom. Co vas viedlo k prechodu na jednobrity strojcek okrem toho ze je to klasika? Dakujem vopred za info.
Strojček: Goodfella, štetka: Semogue 2015 Silvertip, žiletky: Astra platinum, mydlo: L'occitane, kamenec: Dúbrava, po holení: Manufaktura Beer cosmetics - balsam
Re: Viacbrit proti jednobritu
Vyzkoušej to a uvidíš!
Ja jednobrit pouzivam uz dlhsiu dobu, tak skusat nemusim. Zaujíma ma čo vás viedlo k prechodu na jednobrit?vlkec píše:Vyzkoušej to a uvidíš!
Strojček: Goodfella, štetka: Semogue 2015 Silvertip, žiletky: Astra platinum, mydlo: L'occitane, kamenec: Dúbrava, po holení: Manufaktura Beer cosmetics - balsam
Holeni elektrickym strojkem nebo vicebritem jsem nesnasel, obvykle to skoncilo podrazdenym krkem (i mnou), tak jsem chtel zkusit neco jineho. Zaroven se mi libi ta tradicnost a klasika. Stejne jako pisu plnicim perem, protoze to ma sve kouzlo, tak me zajimalo, zda i z holeni se neda udelat vic nez otravna povinnost...
Winning is like shaving - you do it every day or you wind up looking like a bum. (Jack Kemp)
nostalgia za starými časmi, vedel som sa dobre oholiť aj viacbritom, ale teraz pri holení relaxujem, čo predtým bola povinnosť, teraz radosť
MÜHLE R89, MÜHLE ROCCA, FATIP GRANDE
A naopak: co kdybych si já aspoň jednou v životě vyzkoušel vícebřiťák, jaké to je?
Rád se nechám poučit.
Rád se nechám poučit.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Nejhorší je ucpávání mnohabřitů a složitý čištění a neschopnost holit delsí vousy. To mě kdysi odradilo. Možná je dnes už ucpávání vyřešeno, ale na holení dvakrát nebo jednou týdně to asi pořád není. S břitvou není ani jedno problém a s bagrem to jde taky.
Na prani Kolegy Andreje uvedu MOJE duvody, je jich hned nekolik...
Klasicky jednobrit vs. vicebrit
(vlevo vlastnosti jednobritu x vpravo vicebritu)
..jo.. ale prosim vas, berte to s rezervou a jeste lepe i s usmevem .....
1.)Je to proste klasika x je to vykrik moderny, ktery stejne jednou zapadne v hlubinach dejin
2.)Holi to, nebot je to opravdu OSTRE x seskrabava to, nebot to neni ostre, aby se metrosexualove neporezali
3.)Je to udelano tak ze to vydrzi desitky let, popr temer vecnost(bagr) x je to udelano tak, aby se to ulomilo a vy museli koupit dalsi (plastova skrabka) Muj deda by rekl: "Lagricovy smejd"
4.)Krasny kovovy bagr pusobi esteticky a elegantne x vypada to jak nejaky bizarni //--- piiippp cenzura ---// se sexshopu
5.)Krabicka klasickych ziletek stoji par korun x krabicka vicebritu stoji nekrestansky peniz ze ktereho se plati reklama.
6.)Jednobrit me stale nenasira reklamou x z tech reklam na vicebrity se me uz chce //--piiip--//
7.)Jednobrit je dukladny ale setrny k pokozce x vicebritem se clovek akorat podrazdi na krku.
8.)Krabicku klasickych ziletek sezenete vsude, v kazde vesnicke drogerii x tech skrabek je hodne druhu a ne vsechny mezi sebou pasuji.
Dalsi fakt ze se vicebrity ucpavaji vousama atd jsou take jasne. Ale ja se holim denne takze zrovna tohle v mym pripade nehrozi, ale uvedu to i tak.
Klasicky jednobrit vs. vicebrit
(vlevo vlastnosti jednobritu x vpravo vicebritu)
..jo.. ale prosim vas, berte to s rezervou a jeste lepe i s usmevem .....
1.)Je to proste klasika x je to vykrik moderny, ktery stejne jednou zapadne v hlubinach dejin
2.)Holi to, nebot je to opravdu OSTRE x seskrabava to, nebot to neni ostre, aby se metrosexualove neporezali
3.)Je to udelano tak ze to vydrzi desitky let, popr temer vecnost(bagr) x je to udelano tak, aby se to ulomilo a vy museli koupit dalsi (plastova skrabka) Muj deda by rekl: "Lagricovy smejd"
4.)Krasny kovovy bagr pusobi esteticky a elegantne x vypada to jak nejaky bizarni //--- piiippp cenzura ---// se sexshopu
5.)Krabicka klasickych ziletek stoji par korun x krabicka vicebritu stoji nekrestansky peniz ze ktereho se plati reklama.
6.)Jednobrit me stale nenasira reklamou x z tech reklam na vicebrity se me uz chce //--piiip--//
7.)Jednobrit je dukladny ale setrny k pokozce x vicebritem se clovek akorat podrazdi na krku.
8.)Krabicku klasickych ziletek sezenete vsude, v kazde vesnicke drogerii x tech skrabek je hodne druhu a ne vsechny mezi sebou pasuji.
Dalsi fakt ze se vicebrity ucpavaji vousama atd jsou take jasne. Ale ja se holim denne takze zrovna tohle v mym pripade nehrozi, ale uvedu to i tak.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Jednoduché, když jsem se začínal holit, vícebřity nebyli na světě a Břitvy po dědovi táta používal na očkování stromků. Tak že laciný plastový bagr..Pak to přišlo a dvojbřit Astra byl první...asi byl nejlepší z toho všeho...Trojbřit byl pak můj vrchol úpadku. Bez tlakové vody nevyčistíš, kouty pod nosem neoholíš, v delších vousech neprojedeš a podráždění kůže střídá podráždění z ceny hlavic... Pak jsem sahnul po Břitvě /ne té po dědovi/ a nastal návrat. Dnes mám po tchánovi neznačený mosazný bagr který slouží desítky let plus několik Břitev. A poznání, že vícebřit dobrovolně ne.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Cesta za poznáním bývá občas dlouhá a trnitá...
Já kdysi: bakeliťák za pětikorunu, Soluna po svém otcovi a úzká břitvička 3/8 z jednoho vetešnictví u Žida v Brně.
Já kdysi: bakeliťák za pětikorunu, Soluna po svém otcovi a úzká břitvička 3/8 z jednoho vetešnictví u Žida v Brně.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.