Nabroušená od profíka a neholí?
Re: Nabroušená od profíka a neholí?
Novic se trefil, zřejmě jsem musel neobratně někdy při obtahování břitvu trochu postavit. Přestože si toho nejsem vědom, je to asi jediné, čím se to mohlo stát. Po mých několika pokusech o oholení jsem poté břitvu otřel a asi ještě hůře srazil ostří, čímž jsem to vymaloval úplně. Rád bych se omluvil a poděkoval PetroviS, že byl ochoten to se mnou hned řešit, přestože jde o mou chybu a děkuji i za Vaše příspěvky.
Dáme vše do pořádku a opět budeš mít svoji Krásku pro spokojené holení.
Alespoň budeš mít zkušenost, že ostrost Břitvy je v naprosto jiné úrovni než jsou běžné ostrosti kolem nás.
Alespoň budeš mít zkušenost, že ostrost Břitvy je v naprosto jiné úrovni než jsou běžné ostrosti kolem nás.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Jen na okraj.Různé problémy řeším raději mezi čtyřma očima nebo na SZ.
Přeji všem hezký den.
Přeji všem hezký den.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Vítej Drvoštěp mezi námi.
Inu stalo se a nejistota zda bylo dobře nabroušeno hlodala, tak došlo na dotaz veřejný.
Třeba to pomůže dalším aby uvěřili, že ostrost Břitvy je hodně vysoko oproti ostrostem které doposud poznali.
Inu stalo se a nejistota zda bylo dobře nabroušeno hlodala, tak došlo na dotaz veřejný.
Třeba to pomůže dalším aby uvěřili, že ostrost Břitvy je hodně vysoko oproti ostrostem které doposud poznali.
Řešení mezi 4 očima je sice fajn, ale na druhou stranu, když se takovýhle problém
i další jemu podobné, řeší tady na fóru / od čeho tady ostatně je /
tak se můžou všichni čtenáři jednoduše poučit o věcech, které je předtím ani nenapadly.
Já se zatím holím bagrem, možná že na břitvu jednou také dojde, ale
zaráží mne, jak je to ostří ovlivnitelné i pouhým otřením ručníku.
Od jisté doby, po zhlédnutí mikroskopických snímků, neutírám žiletku o ručník.
Některý zdejší článek o tom píše a je na snímcích vidět, jak je ostří žiletky odřené od obyčejného bavlněného ručníku.
i další jemu podobné, řeší tady na fóru / od čeho tady ostatně je /
tak se můžou všichni čtenáři jednoduše poučit o věcech, které je předtím ani nenapadly.
Já se zatím holím bagrem, možná že na břitvu jednou také dojde, ale
zaráží mne, jak je to ostří ovlivnitelné i pouhým otřením ručníku.
Od jisté doby, po zhlédnutí mikroskopických snímků, neutírám žiletku o ručník.
Některý zdejší článek o tom píše a je na snímcích vidět, jak je ostří žiletky odřené od obyčejného bavlněného ručníku.
V noci slyším i vousy růst
Bavleněný ručník a bavlněná gurta mají k sobě velice blízko.
A gurta je při obtahování hodně účinná.
A gurta je při obtahování hodně účinná.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám naprosto stejný problém, který byl popsán v prvním příspěvku. Usuzuji, že jsem břitvu zpočátku špatně obtahoval. Ostří odešlo a obtahování už nepomůže.
Což je zázrak, tak s pokožkou problém nemám. Žádné pupínky a podobně. To bude asi tou kvalitní kosmetikou
Mám otázku. Je důležité aby byly vousy pořádně změkčené ? Poradí si břitva s jakoukoliv tvrdostí vousů, bez újmy na ostří ?
Což je zázrak, tak s pokožkou problém nemám. Žádné pupínky a podobně. To bude asi tou kvalitní kosmetikou
Mám otázku. Je důležité aby byly vousy pořádně změkčené ? Poradí si břitva s jakoukoliv tvrdostí vousů, bez újmy na ostří ?
V jednoduchosti je síla a v důslednosti hrdost !
Čim tvrdší vousy tím vyžadují víc změkčení.
Určitě tvrdost vousů bude mít podstatný vliv na otupování ostří.
To je stejné jako u čepelek, kdy někomu s měkčími vousy vydrží
na 8 oholení a druhý s vousy jak hřebíky, se oholí 2x a čepelku může zahodit.
Určitě tvrdost vousů bude mít podstatný vliv na otupování ostří.
To je stejné jako u čepelek, kdy někomu s měkčími vousy vydrží
na 8 oholení a druhý s vousy jak hřebíky, se oholí 2x a čepelku může zahodit.
V noci slyším i vousy růst
Ostří a ostrost jsou dva samostatné pojmy. Ve vztahu k tvrdosti vousů, je dobré probírat obojí odděleně.
Klasicky tvrdé vousy:
Ostří i ostrost vydrží hodně a při opatrném obtahování jde na kameny za cca půl až 3/4roku.
Hodně tvrdé vousy:
Ostří to sice ještě vydrží (dle typu čepele), ale ostrost se musí mnohem častěji obnovovat obtahováním a na kameny za cca půl roku (někdy i dříve).
Drátoidní vousy (viz kolega Adršpach)
Ostří dostává na frak a ostrost ubývá velice rychle. Není vyjímkou vyštípávání ostří. Na kameny musí podle spotřebování obojího.
Klínový výbrus vydrží více a dutý se mnohdy nedá ani použít...
Klasicky tvrdé vousy:
Ostří i ostrost vydrží hodně a při opatrném obtahování jde na kameny za cca půl až 3/4roku.
Hodně tvrdé vousy:
Ostří to sice ještě vydrží (dle typu čepele), ale ostrost se musí mnohem častěji obnovovat obtahováním a na kameny za cca půl roku (někdy i dříve).
Drátoidní vousy (viz kolega Adršpach)
Ostří dostává na frak a ostrost ubývá velice rychle. Není vyjímkou vyštípávání ostří. Na kameny musí podle spotřebování obojího.
Klínový výbrus vydrží více a dutý se mnohdy nedá ani použít...