Dobré odpoledne
Jakou máte zkušenost s mýdlem Holík ? Mám to riskovat ?
Mýdlo holík
Re: Mýdlo holík
Na Holíka si pamatuju. Špalek tuhého mýdla v celofánu, to celé v papírové krabičce. Kdysi jsem ho koupil, když nebyl Barbus. Neuvědomuji si, že by bylo mýdlo nějak parfemované (spíše naopak). Pokud si dobře vzpomínám, bylo dost nepoddajné a pro našlehání pěny jakoby „tvrdé“. Ale i tak je to kus nostalgie... Těším se na recenzi!
Mýdlo Holík
Snad kazdemu kdo se podiva na tento obrazek je jasne, ze tohle mydlo se uz delsi dobu nevyrabi.
Dival jsem se na te krabicce, zda tam neco konkretniho nenajdu (datum, sarze atd) ale nic tam neni.
K videni je jen to co je videt na fotografii, z boku misto "50 g" je napis "Vydatne peni pri holeni" a dole "SETUZA a.s. Usti nad Labem".
Cena tam nikde uvedena neni.
Uvnitr krabicky nahore je adresa a telefon na Krkonosske papirny Hostinne, a nejaka tabulka zacinajici cisly 92, 93, 94. To by snad mohlo sedet k datu vyroby: roky 1992 az 1994.
Zatim nejaka tabulka s cisly 4,3,2,1, 3x pod sebou. Hmm..
Kazdopadne je logicke, ze muselo byt vyrobeno po roce 1989, nebot tam neni ta cena v krouzku jak drive vsude byla natistena a Setuza v te dobe pred rokem 1989 rozhodne nemohla byt akciova spolecnost.
Vzpominam si, ze kdyz jsem mel asi tak 14-15let (polovina 80tych let) jsem jej jednou koupil tatinkovi k vanocum
Mam pocit ze stalo tak nejak 1,50 Kcs , ale nevim to zcela presne.
K holicim vlastnostem se nevyjadrim, nemam v umyslu tenhle muzejni kousek pouzivat k jinym nez sberatelskym ucelum.
Vune je stale jeste pomerne vyrazne mydlova.
Chemicke slozeni je nezname.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Takže tady můžeme směle zavést nové označení " Archívní mýdlo "
V noci slyším i vousy růst
Dobrý večer Wikingu,
moc pěkná fotka. I když jsem v Setuze dělal tak si nevybavuji, že se to mýdlo vyrábělo. Ale člověk nemůže vědět vše.
Jen mě trošku mate to Tvé datování. Tohle logo co je na obalu Setuza registrovala v roce 1995 a tak ho od té doby používala. Ale zase rok sem rok tam. Hlavní, že je je to super věcička do sbírky.
Bohužel jsem telefonicky urgoval nástupce firmy Setuza o katalog nebo složení mýdla. Tak jsem byl "schlazen", že se to již nevyrábí a tak mi nic neřeknou ani nepošlou. Tak bohužel. Ale zkusím další mejlík. Třeba narazím na člověka "rozumného"
Je škoda, že Setuza a.s. jako taková už není. Bohužel si ji vybralo pár "divných" lidí a úspěšně ji zničili. Divím se, že se jim to podařilo. Když největší akcionář byl Fond životního prostředí. Teď nevím. Jestli fond nebo Lesy České republiky. Ale to už fakt nevím.
No prostě je to škoda. Setuza vyráběla skoro všechno a byla jeden z těch lepších zaměstnavatelů v Ústí. Výplatu jsem měl na tu dobu velice dobrou a dnes se tomu říká benefity tak ty tam byli v podobě firemního krámku. Ceny opravdu lidové. Pamatuji tam ceny oproti normálnímu prodeji o více než 70 % levnější. Takže jsem nakupoval tam.
to musím dát:
http://www.youtube.com/watch?v=NarGPAeh ... e=youtu.be
Je to video s hudbou. Nic společného s oholením. Ale je tam vidět továrna Setuza a.s. Tak proto.
Ten kostel není v Setuze Ale jinak je to natáčeno v Ústí nad Labem.
Pokud chcete kouknout na továrnu Setuza tak na Google mapách zadejte město Ústí nad Labem a ulici Žukovova 100.
Ten kostel je v ulici Horova 12 je to na té křižovatce s ulicí Bratislavská. Kostel je Církve československé husitské (V tomhle kostele jsem zvonil na zvony).
Most, který je v klipu: Mariánský most v Ústí nad Labem. Klip je natáčen ze směru Střekov směrem na Ústí nad Labem. (Střekov je část města Ústí nad Labem). Z mostu je v noci vidět laser show na protější skále. Je to lom kamene. Znělec (Mariánská skála).
Je tam také továrna Spolchemie. Ta dnes vlastní Setuzu.
David
moc pěkná fotka. I když jsem v Setuze dělal tak si nevybavuji, že se to mýdlo vyrábělo. Ale člověk nemůže vědět vše.
Jen mě trošku mate to Tvé datování. Tohle logo co je na obalu Setuza registrovala v roce 1995 a tak ho od té doby používala. Ale zase rok sem rok tam. Hlavní, že je je to super věcička do sbírky.
Bohužel jsem telefonicky urgoval nástupce firmy Setuza o katalog nebo složení mýdla. Tak jsem byl "schlazen", že se to již nevyrábí a tak mi nic neřeknou ani nepošlou. Tak bohužel. Ale zkusím další mejlík. Třeba narazím na člověka "rozumného"
Je škoda, že Setuza a.s. jako taková už není. Bohužel si ji vybralo pár "divných" lidí a úspěšně ji zničili. Divím se, že se jim to podařilo. Když největší akcionář byl Fond životního prostředí. Teď nevím. Jestli fond nebo Lesy České republiky. Ale to už fakt nevím.
No prostě je to škoda. Setuza vyráběla skoro všechno a byla jeden z těch lepších zaměstnavatelů v Ústí. Výplatu jsem měl na tu dobu velice dobrou a dnes se tomu říká benefity tak ty tam byli v podobě firemního krámku. Ceny opravdu lidové. Pamatuji tam ceny oproti normálnímu prodeji o více než 70 % levnější. Takže jsem nakupoval tam.
to musím dát:
http://www.youtube.com/watch?v=NarGPAeh ... e=youtu.be
Je to video s hudbou. Nic společného s oholením. Ale je tam vidět továrna Setuza a.s. Tak proto.
Ten kostel není v Setuze Ale jinak je to natáčeno v Ústí nad Labem.
Pokud chcete kouknout na továrnu Setuza tak na Google mapách zadejte město Ústí nad Labem a ulici Žukovova 100.
Ten kostel je v ulici Horova 12 je to na té křižovatce s ulicí Bratislavská. Kostel je Církve československé husitské (V tomhle kostele jsem zvonil na zvony).
Most, který je v klipu: Mariánský most v Ústí nad Labem. Klip je natáčen ze směru Střekov směrem na Ústí nad Labem. (Střekov je část města Ústí nad Labem). Z mostu je v noci vidět laser show na protější skále. Je to lom kamene. Znělec (Mariánská skála).
Je tam také továrna Spolchemie. Ta dnes vlastní Setuzu.
David
David a jeho žiletky
Zdravím Vás Gentlemani,
tak jsem objevil opět na Aukru, že jeden človíček prodává opět mýdlo Holík.
Minulý výherce se mu neozval a nezaplatil. Takže vystavuje znovu.
Odkaz na Aukro:
http://aukro.cz/mydlo-na-holeni-holik-m ... 97623.html
Jen pro upřesnění, pán v minulé nepovedené prodeji skončil na částce 205 Kč a pro "pražáky" je tu výhoda. Pán je také z Prahy Karlín. Takže může proběhnout osobní předání.
Tak kdo bude chtít může bláznit na Aukru.
David
tak jsem objevil opět na Aukru, že jeden človíček prodává opět mýdlo Holík.
Minulý výherce se mu neozval a nezaplatil. Takže vystavuje znovu.
Odkaz na Aukro:
http://aukro.cz/mydlo-na-holeni-holik-m ... 97623.html
Jen pro upřesnění, pán v minulé nepovedené prodeji skončil na částce 205 Kč a pro "pražáky" je tu výhoda. Pán je také z Prahy Karlín. Takže může proběhnout osobní předání.
Tak kdo bude chtít může bláznit na Aukru.
David
David a jeho žiletky