Dobrý večer vespolek,
poradil by mi někdo, jak poznám, kdy je ostří spotřebováno a břitvu je potřeba nechat nabrousit? S občasným holením břitvou jsem začal před pár měsíci. Moje břitva je zatím dle mého soudu v dobré kondici. Po obtáhnutí na řemenu vždy provedu test s přeříznutím vlasu. Ale až se mi test nezdaří, budu mít tendenci to přisuzovat spíš neobratnému obtažení. Existuje ještě nějaké další spolehlivé vodítko?
Kdy nechat břitvu nabrousit
Re: Kdy nechat břitvu nabrousit
Ahoj,
až to nebude wostrý a začne tahat vousy.
Pro mě je to hlavní vodítko pro holení.
Pak půjde břitva na kámen.
Toš tak.
až to nebude wostrý a začne tahat vousy.
Pro mě je to hlavní vodítko pro holení.
Pak půjde břitva na kámen.
Toš tak.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
kolega Drvoštep má pravdu
ja sa holim, holím,................. holím a ak sa mi britva zrazu nejako nezdá, pri ďalšom holení skúsim
test na vlase, ak britva aj neprejde, ale oholím sa pohodlne, používam ju ďalej
a naopak, keď britva vlas zoberie bez problému a nebola by pohodlná (toto sa mi stalo asi 2x) ide na kamene
pokiaľ zvládaš techniku holenia, nie si nováčik, smerodajným parameterom je pohodlné holenie
ja sa holim, holím,................. holím a ak sa mi britva zrazu nejako nezdá, pri ďalšom holení skúsim
test na vlase, ak britva aj neprejde, ale oholím sa pohodlne, používam ju ďalej
a naopak, keď britva vlas zoberie bez problému a nebola by pohodlná (toto sa mi stalo asi 2x) ide na kamene
pokiaľ zvládaš techniku holenia, nie si nováčik, smerodajným parameterom je pohodlné holenie
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
V okamžiku, kdy už nepomůže oživení ostří na řemenu s brusnou pastou (CRO, dia,...), tak to je pro mě okamžik kdy je třeba břitvu vzít na kámen.