Gillette series VPH

O všem co používáme po holení na ošetření pleti
Dave

Gillette series VPH

Příspěvek od Dave »

Pánové, vím, že se zde diskutuje spíš kosmetika, která nepatří zrovna do mainstreamu, ale přesto mi to nedá. Jaký je váš názor, případně zkušenosti, na vody po holení od Gillette, jako je např. MACH3, které lze koupit v každém větším supermarketu?
Nenašel jsem kupodivu ani na zahraničních fórech celkem žádné recenze ani názory. Poměrně velmi intenzivní vůně konkrétně této VPH není vůbec špatná, i když je z kategorie typických současných "fresh" vůní, ale na ranní osvěžení fajn. Zajímavé je, že když mrknete na složení, není tam vůbec nic závadného, což mě asi u takto komerčního produktu překvapuje.
Díky za názory.

Složení: alcohol denat., aqua, parfum, peg-40 hydrogenated castor oil, phosphatidylcholine, alpha-isomethyl ionone, butylphenyl methylpropional, citral, citronellol, limonene, geraniol, linalool.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Dave dne 29 srp 2014, 20:02, celkem upraveno 1 x.
vlkec

Re: Gillette series VPH

Příspěvek od vlkec »

Osobně používám už od puberty gillette arctic ice. Pro mě je to klasika. Uvidíme až se někdo vyjádří ke složení. Za mě můžu doporučit.
Dave

Příspěvek od Dave »

Tak už se k tomu asi nikdo další nevyjádří.
Vlkeci, děkuji za názor, potvrzuješ mi můj dojem.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ja se muzu vyjadrit jen ke slozeni:

Slozeni vyse uvedeneho produktu je pomerne SOLIDNI, neco opravdu "jedovateho" tam NENI!!
Ruku na srdce, jsem celkem prekvapen.. prijemne prekvapen. To se casto nestava :lol:
Slozenim muzu tento vyrobek skutecne doporucit.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Dave

Příspěvek od Dave »

Přesně tak, jsem za prvé taky překvapen, že v dnešní době jedové se tento, co si budeme nalhávat, velice komerčně orientovaný produkt, může pochlubit nepřechemizovaným složením a současně příjemnou "moderní" vůní, která vydrží déle než na cestu do práce, a za druhé jsem překvapen, že skutečně jsem nikde včetně zahraničních fór nenarazil na nějakou recenzi nebo něco podobného pro tento prakticky všude dostupný AS. Cena něco víc něž dojnásobná proti třeba ALPA fresh, ale stále dvoutřetinová proti třeba PRORASO splash nebo AS Speick. Jelikož jsem opravdu velkým zastáncem lihových AS, které, alespoň mám pocit, jsou stále více nahrazovány bezalkoholovými balzámy, může představovat tento AS zřejmě celkem solidní, všude dostupnou a nenákladnou variantu.
vlkec

Příspěvek od vlkec »

Jen mě mrzí že na obalu není obsah alkoholu docela by mě to zajmalo kolik má procent.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Kdyby nekdo s nas napsal slusny meil s dotazem vyrobci, (a pochvalil mu ten vyrobek) nevidim duvod proc by mu ten vyrobce obsah alc. nemel sdelit.
Zadne tajemstvi v tom prece neni.
Napiste jim nekdo.. Je to otazka 5 minut.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Dave

Příspěvek od Dave »

Nikde to fakt neuvádí, taky mě to štve. Nicméně pocitově bych řekl, že to min. těch 60% může být, nižší koncentrace nemají moc desinfekční účinky, o které v tomto případě asi jde.
Pokud to Džileti kvůli nesdělí, můžeme si to stejně zjistit hustoměrem :D
K těm recenzím: na Amazonu je jednoznačná převaha pozitivních ohlasů, ale chybí mi recenze na specializovaném fóru, jako je Badger&Blade apod.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Fakt je, ze 60 az 70% alc je tak jaksi prumer.. Ne prilis mnoho VPH vybocuje z tohoto prumeru.
Osobne nevidim duvod, proc by vyrobce nemel nebo nechtel sdelit % alc. , uz jste mu nekdo napsali meila?

Jinak hustomer/lihomer je samozrejme dobra vec, ale spise na domaci slivovici, ve VPH jsou krome vody a lihu jeste dalsi pridane latky, jako hydratacni slozka peg-40 hydrogenated castor oil, (olej) ktera ma zase jinou hodnotu (hustotu) nez voda a nez lih.
Takze mereni hustomerem bude trochu (dost) nepresne.. tak +-
Dave

Příspěvek od Dave »

Je to tak, ale ta chyba měření by v tomto případě mohla být akceptovatelná pro orientační zjištění, ty ostatní komponenty ve VPH jsou pravděpodobně minoritní a nemusely by zásadně hustotu ovlivnit; ostatně slivovice taky není jen voda a ethanol. Samozřejmě bychom to mohli zanalyzovat plynovou chromatografií přesně, ale to mi přijde zbytečné:-) Třeba nám to výrobce sám rád prozradí.
Odpovědět

Zpět na „Vody a balzámy po holení“