Revisor

Všeobecné dotazy na břitvy
Odpovědět
dostyjan
Příspěvky: 6
Registrován: 23 črc 2014, 15:13
Bydliště: Loučany

Revisor

Příspěvek od dostyjan »

Dobrý den všem břitevnickým bratrům,
prosím o názory na tyhle dvě krásky http://www.revisor-solingen.de/html/6-8_22.html http://www.revisor-solingen.de/html/5-8_1.html a k tomu mám ještě jeden dotaz. Jelikož jsem se v popisu nedočetl z jaké oceli jsou tyto dvě břitvy vyrobeny, prosím o radu od moudrých našeho kmene. :-) Nemáte někdo s touto značkou zkušenosti? Nevíte z jaké oceli vyrábějí? A to hlavní na konec. Je lepší břitva z uhlíkové nebo chromové oceli? Popř jaké jsou výhody a nevýhody? Doufám ve Vaše rychlé odpovědi poněvadž jestli chci břitvu k narozeninám, mám nejvyšší čas ji objednat abych to stihnul i s broušením. Díky všem.
Uživatelský avatar
PetrS
mentor
Příspěvky: 4418
Registrován: 14 lis 2008, 19:29
Bydliště: Česká Lípa

Re: Revisor

Příspěvek od PetrS »

Obě jsou to uhlíkovky a patří mezi kvalitnější kousky a to i přes plastové střenky, které ovšem udržují přijatelnou cenovou hladinu celé Břitvy.
Rozdíl mezi uhlíkem a "nerez" je díky dnešním technologiím vcelku malý. Nerez jsem dal do uvozovek, protože reznou obě a to dokonce i pod zlatem. To se dá řešit pravidelnou konzervací olejem po oholení.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
dostyjan
Příspěvky: 6
Registrován: 23 črc 2014, 15:13
Bydliště: Loučany

Re: Revisor

Příspěvek od dostyjan »

Tak rychlou odpověď jsem ani nečekal. Díky. Mám Ballistol na konzervaci což by mělo vyhovovat. Mám ještě pár dotazů. Někdo břitvu po holení a oplachu utírá ručníkem, někdo kůžičkou (jakou?) a někdo do předloktí. Zatím jsem se s nikým z nás osobně nesetkal abych načerpal zkušenosti poněvadž nejlíp se člověk učí když to sám zkusí a vidět naživo je něco jiného než číst. Co je na utírání vůbec nejlepší? A pak ještě mám starý obtahovací řemen. Myslím opravdu starý (cca 90 - 100 let). Na novou břitvu předpokládám bude nejlepší nový? A dají se tyto břitvy (odkazy výše) koupit v ČR? Případně jak ji objednat z těchto stránek? Umím německy kromě pozdravu pouze spát. :D Pište prosím své názory.
mons
Příspěvky: 942
Registrován: 13 led 2011, 21:30
Bydliště: Praha

Re: Revisor

Příspěvek od mons »

Vždy otírám břitvu o předloktí protože vycházím z poznatku, vše břitvu poškodí kromě kůže, moje kožka mi vyhovuje už spoustu let a je
vždy po ruce.
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“