No, otázka bude, jak velké množství těchto poznámek bude potřeba.
Jsem zvědav na názor dalších kolegů.
Propagace mokrého holení (ebook)
Re: Propagace mokrého holení (ebook)
Vždycky jsem myslel, že mýdlo změkčuje vousy a ono je to naopak.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Osobně jsem pro modernizaci překladu.
Položme si otázku jakou informační hodnotu bude mít pro začátečníka povídání o termínech, které jsou v moderním broušení dávno překonané.
Takový začátečník si brožurku nabifluje, nakoupí nesmyslné šutry a dá se do broušení...
Položme si otázku jakou informační hodnotu bude mít pro začátečníka povídání o termínech, které jsou v moderním broušení dávno překonané.
Takový začátečník si brožurku nabifluje, nakoupí nesmyslné šutry a dá se do broušení...
-
- Kontaktovat uživatele:
Našli jste v textu ještě nějaké vyloženě zastaralé informace, nebo jde pouze o sekci broušení?Radgost píše:Osobně jsem pro modernizaci překladu.
Mezi řádky čtená samozřejmost, že většina mužů se chodí holit k lazebníkovi mezi to nepočítám .
Plánuji do textu doplnit i jakousi "předmluvu", která by měla poskytnout kýžený kontext a nastíní vývoj od doby vzniku knihy.
Napadlo mě, že by tak kniha byla užitečná ve dvou vydáních. První, jako překlad, a druhé "aktualizované" s přepracováním do dnešní doby.
Podle mě by byla užitečná hlavně v akualizované verzi. Když zapomenu na kameny tak tam není nic o kamisori.
Co kdyby jsi po dotažení překladu založil editovatelnou verzi která by se pak revizema dotáhla do aktuální podoby?
Co kdyby jsi po dotažení překladu založil editovatelnou verzi která by se pak revizema dotáhla do aktuální podoby?
Mno, z mého pohledu je kamisori záležitost pouze fajnšmekrů a ze širšího pohledu začátečníka pouze zmate. Nemyslím, že by zmíňka o ní byla pro začátečníka užitečná, spíše jej jen zmate. Dejme tomu pár řádek o tom, že existuje, ale pokud už by se o ní mělo psít, zasloužila by speciální, vlastní edici.
ATERE, co děláš takhle po večerech???
ATERE, co děláš takhle po večerech???
Ja bých o kamisori napsal jen, že je to japonská břitva a že není pro začátečníka vhodná, protože se s ní holí sám sebe hůř. Tj. jen jí zmínil.
Teď po večerech zběsile programuju.
Teď po večerech zběsile programuju.
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji aterovi za první várku úprav, změny jsem zapracoval.
Mě by se hodilo mít vedle původní text v AJ abych viděl co pramení z překladu. Dohledávat v původním textu je občas docela opruz.