Paznehtový olej nebo elfax?

...červená, zelená, černá, bílá a nejrůznější oleje...
Odpovědět
czuty

Paznehtový olej nebo elfax?

Příspěvek od czuty »

Dobrý den pánové, co byste doporučili na řemen?

Starý známý paznehtový olej nebo balzám elfax?
Složení elfaxu: vazelina, voda, rostlinné oleje, avokádový olej, včelí vosk, barvivo, stabilizátor. Balení 500 ml. Cena 240. Používá se v jezdectví na kožené věci, takže by snad neměl kůži rozmáčet.

Co jsem hledal, tak paznehtový olej se dá sehnat v ceně za cca 165 Kč/100 ml vč. poštovného (chevas.cz) nebo 400 Kč/946 ml (rajkrmiv.cz).

Bádám, pročítám jednotlivá vlákna a nemůžu se rozhodnout...

Honza
Něco si přej, padá pěna.
czuty

Re: Paznehtový olej nebo elfax?

Příspěvek od czuty »

czuty píše:Dobrý den pánové, co byste doporučili na řemen?

Starý známý paznehtový olej nebo balzám elfax?
Složení elfaxu: vazelina, voda, rostlinné oleje, avokádový olej, včelí vosk, barvivo, stabilizátor. Balení 500 ml. Cena 240. Používá se v jezdectví na kožené věci, takže by snad neměl kůži rozmáčet.

Co jsem hledal, tak paznehtový olej se dá sehnat v ceně za cca 165 Kč/100 ml vč. poštovného (chevas.cz) nebo 400 Kč/946 ml (rajkrmiv.cz).

Bádám, pročítám jednotlivá vlákna a nemůžu se rozhodnout...

Honza
... anebo tam dám šicoil. Mají ho v Tetě hned za rohem..
Něco si přej, padá pěna.
mons

Příspěvek od mons »

Proč tam chceš dávat olej ? Co zkusit holicí mýdlo, vyčistí řemen a prý i změkne. Doporučují to.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Já používám paznehtový olej (jen málo ho použiju) tak jednou za rok a přijde mi to dobrý, nic jiného jsem ale nezkoušel.
mons

Příspěvek od mons »

Udává se, že řemen používáním se zanese zbytky oceli i jinou špínou a mění své vlastnosti. Pokud se používá jakýkoli olej, zachytává se na
něj prach, který se třením rukou nepodaří odstranit a dostává se do pórů řemenu. Proto se doporučuje cca 1x za rok vyčistit řemen lojovým
holícím mýdlem, pak se mu vrací jeho původní vlastnosti. Hodně se na to používá Wiliams.
czuty

Příspěvek od czuty »

Tak já to zkusím vzít tím mýdlem a když se mi bude zdát stále tvrdý, tak to lehce překápnu a vezmu flaškou Leštilkou... Díky za rady.

H.
Něco si přej, padá pěna.
mons

Příspěvek od mons »

Mýdlem na holení. Nanést pěnu a lahví zaleštit, párkrát opakovat, poté jsem řemen hadrem vysušil jak to šlo,znovu zaleštil , pak vysušit.
Použil jsem mýdlo Tabac.
Odpovědět

Zpět na „Brusné pasty a jiné pomůcky“