Ahoj Všem.
To s tím pořezáním na Edově tváři je víc než pravdivé. Doufám jen, že si teď už odpustí řízkování tváří. Bylo toho na mě fakt dost. (Můj chabý pokus o humor.) Už jsem opět zde mezi Vámi, jen jedním dechem (zatím jen velmi slabým) dodávám, že doposud nejsem schopný jakékoliv soustavné činnosti. Věřím, že tak do měsíce už bych mohl zvládnout trochu více. Všechny Vás co nejsrdečněji zdravím, zároveň vítám zde mezi námi naše nové kolegy a přeji jim co nejvíce radostných chvil při objevování nových krásných zážitků při používání královského nástroje Břitva.
Pokusím se občas připsat nějakou zajímavost či postřeh okolo Břitev.
Srdečně Vás všechny zdravím, Petr.
Pěna z mýdla na holení versus pěny na holení ze spreje
Re: Pěna z mýdla na holení versus pěny na holení ze spreje
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
klid dnes sem to testl a OK (malinko sem poškádlil jedno znaménko ale jinak huba jak dětský řitník )))
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Jeste ze jsi si neholil nohy to by byla vobrizka
Milý Radgoste:Radgost píše:Pánové, doporučuji holící krém OLIMON vaší pozornosti.
Po několika oholeních ji mohu, se vší zodpovědností, doporučit.
OLIMON
Jako voda po holení mě velmi překvapila, říkal jsem si levný šunt, ale není tomu tak, vodu před holením se chystám koupit a testnout viz : viewtopic.php?f=18&t=347
a na tuto pijanku na goleni nebo spíš krémeček se musím podívat hned po nejbližší návštěvě drogerie, za tímto účelem chodím do místního OD URAL kde je stále ještě klasická drogerie a člověk si tam tyhle věcičky vybere všude jinde mají pouze spreje. Já jse na klasiku, buďto krabička nebo tuba, spreje jsem zkoušel a nepřišel jsem jim na chuť a 100% vím že se k nim nejspíš nikdy nevrátím. Spousta lidí v mém okolí včetně rodiny tvrdí úplný opak a že spreje a gely jsou nejlepší a že strojky jedině Mach 99 a půl, ale tomuhle se jenom směju a říkám si "typický konzumenti" - já jsem fajnšmekr a hlavně patřím do úžasného fóra plného gentlemanů a břitevníků (těšim se až budu mít břitvu) a konzumenti by se na takovéhle fórum nikdy ani nezmohli, co by tam asi tak psali ?? Zmáčknu čudlík a fouknu si to na xicht nebo do dlaní, udělám šmik šmik a jsem oholený. Tady je to o filozofii jak se zmiňuje tuším PetrS.
Kdo se topí - i břitvy se chytá !!!
Pěnu ve spreji občas používám, hlavně když spěchám na holení žiletkou. Zkušenost asi taková že čím levnější tím lepší. Levné neznačkové z pennymarketu kupodivu jdou používat i s břitvou. Nejhorší co jsem měl byl jakýsi hypersuperultramaxi reklamama opěvovaný gel od Gillette. Podivná lepkavá zelená hmota která sama jaksi našumí do mazlavé pěny. S břitvou jsem to nezkoušel, tehdy jsem břitvu ještě nepoužíval. Znova si ten žabí hlen nekoupím, břitva by se na mě mohla rozzlobit.
Osobne vlastnim holej pred holenim od firmy Truefitt & Hill a je jo vyhozeni penez aspon pro me. Ti co videli moje holeni anebo ho slyseli a to se da slyset i kdyz pouzivam 1/2 vybrus anebo skoro wedge tak vi jaky mam draty. Zkousel jsem to vickrat ruznymi zpusoby, ale jeste jsem nenasel rozdil.
Ty oleje a vody před holením mají pouze zlepšit kluznost holícího nástroje po pokožce. To je snad jediný význam, ale osvědčil se mi pouze u elektrického holícího strojku.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Meli by i zmekcovat fousy. Nanestesti nezmekcuje, neklouze o moc lip nez bez nej. Akorat zanasi stetku a cena je primerena jmenu prodejce.
Zkoušel jsem nějakou dobu používat olejíček před holením, ale nepozoroval jsem, krom toho, že jsem se po holení musel nejen klasicky umýt, ale navíc ještě "odmastit", na použití olejíčku ničeho k holení užitečného.
Na tom OLIMONU je (nebo svého času bylo) napsáno, že je jen pro elektrické strojky!
671 grains of diplomacy-.50 BMG