Solne mydlo

O veškeré další pánské kosmetice
Uživatelský avatar
Wiking
Příspěvky: 1548
Registrován: 13 úno 2011, 17:24
Bydliště: Česko-saské Švýcarsko

Solne mydlo

Příspěvek od Wiking »

Dobre rano Gentlemani.

Na tehle strance http://www.svetlozdravi.cz/solna-mydla/ jsem se docetl, ze je mozne pouzivat solne mydlo misto vody po holeni. Tedy spise bych rekl ze spise misto kamence.

Ma nekdo z vas s timto uz nejakou zkusenost?

Ja nemam, a vzhledem k tomu ze nepouzivam ani kamenec tak jaksi ani nemam chut to solnemydlo vyzkouset. Tak se jen zvedave ptam ;)

O solnem mydle vim jen to ze je velmi "zdrave" s vhodne pro lidi trpici ekzemy a jinymi koznimi problemy atd.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Vousáč
Příspěvky: 800
Registrován: 06 dub 2013, 14:40

Re: Solne mydlo

Příspěvek od Vousáč »

Dobré nedělní dopoledne .

Přidám k tomu solnému mýdlu výňatek jednoho prodejce :

" Solné mýdlo je ručně vybroušený kus přírodní kamenné soli z pohoří Himálaj. Sůl je bohatá na minerály a stopové prvky, má příznivé účinky na pokožku a její pH a přirozené desinfekční účinky.

Možné použití: Má přirozené protizánětlivé a desinfekční účinky, díky kterým je vhodná pro ošetření pokožky celého těla i pleti při akné, lupénce. Vhodné jako peeling, k ošetření ztvrdlé kůže nohou či loktů, odstranění pachů, dezinfekci dutiny ústní,... .

Doporučení k použití: Pomocí navlhčených rukou rozmělněte solný roztok z mýdla, který dále aplikujete na potřebné místo. Krystaly soli na mýdle mohou být rozpouštěním ostré pro přímé použití na jemnou pokožku! Při použití na zatvrdlou kůži nohou naopak můžete použít ostřejší hrany mýdla.
Po použití "mýdlo" nechte vyschnout.
Skladujte v suchu! Kamenná sůl se ve vlhkém prostředí drolí.

Přírodní produkt, neobsahuje chemické a konzervační látky. Přibližná velikost 9 x 5 x 3 cm, přibližná hmotnost 200-250g.

Podobně jako mýdlo se dá použít kamenná Himálajská sůl."

Wikingu za pokus to stojí.
Já kamenec na obličej používám tak 2x ročně, dáno zlepšujícím se umem holení, ale jako deodorant jej využívám cca 3x týdně
přes léto každodenně.
Tahle sůl i krystal soli bude přínosem hlavně pro ty s velmi citlivou pletí, kdy po užití kamence se jim od bolesti dělá až nevolno
a po užití pořádné 80% vody po holení jenom zalapají po dechu a de facto umírají...
Další vlastnosti jsou jenom velké +.

Všeobecně solné jeskyně, které se poslední dobou rozmáhají ve větších městech jsou hlavně přínosem pro děti astmatiky a pod
pro alergiky malé i velké, o zdraví prospěšném působení soli ( pokud se nepojídá ) se ví dlouho.

Myslím že za vyzkoušení to stojí.
V noci slyším i vousy růst
PetrJ
Příspěvky: 91
Registrován: 26 črc 2014, 07:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Solne mydlo

Příspěvek od PetrJ »

Díky za tip, Wikingu. Zajímavá alternativa ke kamenci, který mi vyhovoval až na jeho "lepkavost" (mimochodem Geofatboy doporučuje pro napínání kůže natřít si prsty kamencem, aby neprokluzovaly), proto v současnosti používám kus ledu o velikosti menšího mýdla. Co jsem se díval, solná mýdla nabízejí na více místech, např. i u nás v Brně, takže člověk nemusí platit vzhledem k ceně mýdla vysoké poštovné.

Dnes jsem se holil a himalájskou sůl mám doma, a tak jsem ji rovnou vyzkoušel. Jak se dalo čekat - je to vlastně sůl sypaná do rány - pálilo to dost, řekl bych že určitě víc, než kdybych použil kamenec, a místa, kde to chtělo se šavetou víc citu, silně zarudla, takže pro zklidnění pleti, zvlášť té citlivější, bych použil spíš nějaký přírodní balzám. Nebylo to ale nepříjemné a pálení za pár minut přestalo a zarudnutí se začalo vytrácet, takže si nejspíš jedno mýdlo na zkoušku koupím.
PetrJ
Příspěvky: 91
Registrován: 26 črc 2014, 07:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Solne mydlo

Příspěvek od PetrJ »

Ještě mě tak napadá, že možná lepší než mýdlo je přímo himalájská sůl (k sehnání běžně v prodejnách se zdravou výživou). Stejně se tak jako tak musí rozpustit, protože krystalky jsou ostré, a tak mi přijde praktičtější mít ve flaštičce vodu s rozpuštěnou solí a používat ji jako vodu po holení.

Po nanesení na tvář se za chvíli objeví bílé povlaky soli, takže je samozřejmě potřeba se pak opláchnout, ale jinak mi to nepřišlo špatné: zdá se to být účinná přírodní dezinfekce bez chemie, která nevysušuje pokožku.
Vousáč
Příspěvky: 800
Registrován: 06 dub 2013, 14:40

Re: Solne mydlo

Příspěvek od Vousáč »

Samosebou viz můj příspěvek o kousek výš, kde se praví

"Podobně jako solné mýdlo se dá použít kamenná Himálajská sůl."


takže lze použít obojí :P
V noci slyším i vousy růst
PetrJ
Příspěvky: 91
Registrován: 26 črc 2014, 07:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Solne mydlo

Příspěvek od PetrJ »

Včera jsem skočil do domácích potřeb, koupil placatku a vyrobil si z himalájské soli vlastní vodu po holení. Druhé použití bylo ještě přesvědčivější (jistě i proto, že při tom prvním jsem zanedbal přípravu): zrudnutí minimální, pálení mírné a pocit na tváři potom velmi příjemný. Teprve čas ukáže, jestli si nakonec místo ní nepořídím Speick vodu i balzám po holení, což jsem měl původně v plánu, ale kůži zjevně svědčí a o navonění nestojím, a tak o tom zatím neuvažuji. Na fotce níže vedle konvičky na výplach nosu solným roztokem.

Obrázek
Uživatelský avatar
duun
Příspěvky: 58
Registrován: 08 úno 2015, 06:26
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Solne mydlo

Příspěvek od duun »

Dobrý deň,

kamenec - síran hlinito-draselný - nemôže byť plnohodnotne nahradený soľou. Kamenec sa vyznačuje silnými adstringentnými (sťahujúcimi) účinkami - poranené tkanivo sa pri kontakte s kamencom stiahne a cievy sa uzavrú - účinne preto zastavuje krvácanie a to je jeho prvoradá funkcia pri holení. Soľ, ani himalájska, túto vlastnosť nemá. Dezinfekčný účinok je až na druhom mieste, tu soľ kamenec môže zastúpiť, avšak soľ pôsobí agresívnejšie a nepríjemnejšie.
PetrJ
Příspěvky: 91
Registrován: 26 črc 2014, 07:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Solne mydlo

Příspěvek od PetrJ »

Solanka z himálajské soli jako voda po holení mi stále vyhovuje, nemám k ní žádné výhrady, které by mě přiměly k vyzkoušení něčeho jiného. I když mám citlivější kůži, její používání je pro mě příjemné. Také je znát, že přispívá k rychlejší regeneraci kůže po holení (holím se ale většinou jen jednou za dva až tři dny). A náklady jsou prakticky nulové. Ještě jednou díky za tip, Wikingu!

Naopak kamenci se vyhýbám ze dvou důvodů:

1) zanechává lepkavý povlak (někteří doporučují natřít si jím prsty, aby neprokluzovala např. rukojeť strojku)
2) obsahuje hliník, kterému je v rámci prevence Alzheimerovy choroby lepší se vyhýbat. Viz např. Neal Barnard: Jídlo pro váš mozek (Brno: Bizbooks, 2014, str. 56), kde je kamenec zmíněný v pasáži o přírodních deodorantech ("Vyvarujte se však těch s obsahem kamence. Je to jen sloučenina hliníku.")
Uživatelský avatar
valentin75
Donátor
Příspěvky: 437
Registrován: 04 dub 2011, 13:09

Re: Solne mydlo

Příspěvek od valentin75 »

PetrJ píše:
Naopak kamenci se vyhýbám ze dvou důvodů:

1) zanechává lepkavý povlak
Akú konkrétnu značku kamenca máš na mysli ?
Ja som sa s tým ešte nestretol.
Palo
PetrJ
Příspěvky: 91
Registrován: 26 črc 2014, 07:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Solne mydlo

Příspěvek od PetrJ »

Šlo o kamenec Důbrava: http://www.dubrava.cz/bytova-chemie/kos ... po-holeni/. Netýká se to ale určitě jen jedné značky, lepkavost kamence bývá zmiňována i na zahraničních fórech. Někdo jej používá na prsty, kterými napíná kůži při holení - k vidění je to např. v čase 3:17 na videu zde: https://www.youtube.com/watch?v=XIM0Coix6Gg#t=465.
Naposledy upravil(a) PetrJ dne 01 bře 2015, 12:31, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní kosmetika“