Ballistol Universal Oil

...červená, zelená, černá, bílá a nejrůznější oleje...
Odpovědět
ater
mistr brusič

Re: Olej Ballistol

Příspěvek od ater »

@LUDEK123: Paznehtový olej je dobrý. Kdyby jsi byl z Prahy tak ti mohu dát.
LUDEK123

Příspěvek od LUDEK123 »

Z prahy bohužel nejsem a kde se dá tento olej koupit a nesmrdí???
A co myslíte o tom ballistolu já s ním napouštím kožená pouzdra na nože a je to uplně v pohodě??
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Kopýtkový olej je špica a Ballistol se dá taky používat.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Já paznehtový olej koupil tady: http://www.rajkrmiv.cz/kosmetika/farnam ... 100--946ml .

Vůně je specifická (těžko jí přirovnat), ale né moc silná. Ballistol voní mnohem víc intenzivně.
relka

Příspěvek od relka »

Nevím jestli je tohle nejvhodnější místo, ale nemá tu někdo zkušenost s produkty NANOPROTECH ? Vypadá to na výrobky umožňující dlouhodobou konzervaci a prý jsou účinné i při odstraňování rzi. Nevím také jak je to při styku s pokožkou...aby si člověk nezadělal na problémy.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Spray NANOPROTECH jsem použil na kontakty motobaterie na své suzuki a drží to furt.

Krátké videjko: http://www.youtube.com/watch?v=KySGL5w21MY

Na břitvu bych to asi nedával, na lidské kůži to nebude dělat dobrotu.
Složení zděs:
Výrobek Nanoprotech obsahuje vysoce čisté minerální oleje,
antikorozní přísady, antioxidanty, dezodorizovaný parafín, naftenové uhlovodíky,
tajnou recepturu NANOPROTECH, propan butan.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
relka

Příspěvek od relka »

Tohle jsem proběhnul. Zajímala mě reálná zkušenost. Cena je v porovnání s jinými přípravky vzhledem k velikosto balení vyšší, ale pokud by tomu odpovídaly užitné vlastnosti...Prostě odhad, jestli je to lepší nežli už klasický WDčko a pokud by někdo věděl co se dá od NANO očekávat navíc. Také se bojím, že v oblasti Břitev a nožů které přijdou do styku s potravinama to použití bude asi omezené
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

Co se týká ochrany proti korozi, vytěsňování vody z kontaktů a mazání mechanizmů, tak je to na vysoké úrovni, ale na Břitvu, nebo nůž které normálně pracují to není. Doporučím to ale klidně na kousky, které už jsou jen do vitríny!
671 grains of diplomacy-.50 BMG
relka

Příspěvek od relka »

Zipíno píše: jen do vitríny
Počítal jsem, že to tak bude. Jen jsem se chtěl ujistit..popřípadě zjistit, jestli o těchhle produktech neví někdo něco víc.
borza

Příspěvek od borza »

Zdravim panove,

ve starozitnictvi jsem si zakoupil 3 britvy na kterych se hodlam ucit renovacnim technikam, brouseni a vubec. Jak jsem prisel domu, dal jsem je na par minutek do desinfekce. Hadrikem lehce setrel a otrel nejvic rezava mista (slo to hezky, ale samozrejme ne do hloubky a nejak extra, ale jen povrch). Aby se rez nerozsirovala, tak jsem vsechny tri britvy naolejoval Ballistolem. Musim rict, ze jsem neodhadl sprej a mnozstvi oleje bylo vetsi nez velke :roll: . Britvy jsem zavrel do strenek a nechal odpocivat v pokoji kde nejsou kytky, umyvadla atd... proste co nejmensi vlhkost.

Ted po par dnech jsem ze zvedavosti vzal britvy do ruky. Musim rict, ze vrstva oleje je velmi znatelna, ALE MIMO TO se mi na hrbetu britev udelal jakysi rosol, ktery je mastny, pruhledny a bezbarvy. Zajimave je, ze tento rosol je jen na hrbetu britvy nikoliv na britu (rosol je jen na castech, ktere nejsou schovane ve strenkach). Dalsi zajimavosti je, ze mam plastove i strenky z rohoviny a rosol je na obou typech totozny.

Mam se obavat utoku rosolu nebo je to jen neskodna a nadmerna vrstva oleje, ktery jsem tak nesikovne nanesl?

Predem dekuji,
preji vse hladke
Petr
Není zbytku bez přebytku...
Odpovědět

Zpět na „Brusné pasty a jiné pomůcky“