Mozna by zajimalo nejen me, jake nastaveni pouzivaji ostatni u strojku s promennou geometrii (Gillette Fatboy/Slim, Merkur Progress/Futur, Mergress, ???). Takze hned zacnu:
Gillette Adjustable Slim - trvale 7 z 9 (jo jde i 9, ale na pokouseni osudu mam solunu)
Prida se nekdo? Oddechove tema na predvanocni cas...
Anketa - nastaveni Adjustable strojku
Re: Anketa - nastaveni Adjustable strojku
Gillette Super Adjustable, nejčastěji 4-5. 1-2 je až moc náchylný na správný úhel, 8-9 jakoby drhnul, tak nač pokoušet. Na agresivní holení mám Muehle R41. Obecně jsem neměl nijak zvlášť vyjímečné oholení z motýlkáčů. Víc mi vyhovují klasické 3 dílné víc žiletku prohýbající strojky. Staříka mám jen proto, že je to stařík (1968)
Futur jsem používal tak 1-2, výjimečně 3. Už ho ale nemám.
Futur jsem používal tak 1-2, výjimečně 3. Už ho ale nemám.
ggand: s motylky souhlas, Gillette Knack me taky neoslovil, Slim ale na vyssi cisla vyhovuje. Futur je asi o dost drsnejsi, pro me ale moc mladej takze porizovat nebudu.
-
Gillette Adjustable Slim, na první oholení 1 na druhé holení 9. Nemohu ho vynachválit nyní pokukuji po fat boy.
U Futuru 1 až 1,5. Více mi nevyhovuje.
Merkur Futur: první holení 1, druhé holení 3 - 4. Podle toho, jak moc v pohodě mám pleť.
Gillette Adjustable Slim - většinou 7, občas u některých žiletek 5
Dekuji vsem za info, vypada to tak, ze u starych Gillette bylo sirsi spektrum nastaveni vcetne jemnejsiho (byla to masovka za par babek a musely vyhovet vsem), kdezto dnesni Merkury jsou de facto exkluzivni zbozi a predpoklada se, ze tech par "fajnsmekru" se s nimi nauci zachazet i kdyz jsou agresivnejsi.
Preju Merkurum stejnych 50 let funkcnosti jako svym Adjustables, ale nejak tomu moc neverim..
Preju Merkurum stejnych 50 let funkcnosti jako svym Adjustables, ale nejak tomu moc neverim..
Když jsem zkoušel některé žiletky Wikingova testu, docela mě udivilo, že zdaleka nedosahuju tolika oholení jako Wiking, u většiny jsem žiletku vyhazoval tak po 4 oholení. Potom jsem najel druhé kolo a změnil jsem nastavení strojku ze 7 na 5, životnost žiletek se výrazně zlepšila. Když jsem si hrál dál, vyšlo mi, že 7 se hodí jen pro opravdu ostré a kvalitní žiletky jako Derby, Astra, Permasharp, Persona, Feather, Bolzano. U žiletek Tiger, Gillette, Elios a Lord bylo lepší se holit se strojkem na 5.
Máte někdo podobnou zkušenost?
Máte někdo podobnou zkušenost?