Ahoj dostali se mě do ruky tyto břitvy.Chtěl jsem se zeptat jestli je možné tyto břitvy ještě nějakým způsobem zachránit.Díky za rady
renovace břitvy
Re: renovace břitvy
Břitvy 1 a 3 podle mého úsudku ne. Břitva 2 možná, záleží na jejím stavu. Ale je již dost úzká a myslím, že její renovace do stavu kdy by byla schopna holit by byla pracná a nestála by za to.
Díky.Jsem začátečník.Na kolik asi tak vyjde renovace takové břitvy?
Na te britve c. 2.. co je to tam za svisle carky, jedna vedle druhe?? Vypada to jako plot..
Je mozne, ze to nekdo projel na necem elektrickym? Drateny kartac atd?
Je mozne, ze to nekdo projel na necem elektrickym? Drateny kartac atd?
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Ty svislé čárky jako plot, to je výbrus. Na dvou kotoučích, ve fabrice. Je to ok.
Prvá a třetí břitva to bude práce tak pro otroka, za trest.
Prvá a třetí břitva to bude práce tak pro otroka, za trest.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Především na té první je mimo ten viditelný zub i vyhnutá čepel a renovace by byla značně problematická. Mám obavu, že je čepel vyhnutá i u té druhé, ale může mást osvětlení, chtělo by to vidět ji naživo. K ceně za renovaci se vyjádřit nemohu, protože je nedělám.
Ta první je evidentně broušená pro holiče, jen bude potřeba odbrousit ten zoubek na břitu.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Zipíno, právě že to není jen ten zoubek na břitu. Když se podíváš na to foto pozorně a zamyslíš se, jak ten zoubek vznikl - někdo s ní řezal něco tvrdšího a zapáčil do strany - došlo k vyštípnutí zoubku a vyhnutí tenké části čepele. Nad tím zubem je to podle světla celkem identifikovatelně vidět. Srovnat to je problém, při potřebném úběru materiálu čepele bude potřeba upravit i stabilizátor.
Navíc od svislé části zubu pokračuje dál nahoru směrem ke hřbetu prasklina. Je otázka, zda se nebude prodlužovat při odbrušování zubu.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Díky za názory.Rozhodl jsem se že je zkusím vyleštit a trochu přebrousit.Buď je hodím do vitríny a nějakou si nechám na řezání kůže.Nejsou to nějaké srdcovky takže bych to dál neřešil.