Mojí ženě německý Pitralon classic a Tuff velice voní, je to prý něco úplně jiného než náš český Pitralon, který zas jí velmi připomíná
jejího dědečka a jejího otce. Ale že by na to nadávala, to ne. Je v pohodě.
Že to bude dobrou výchovou?
Pitralon
Re: Pitralon
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
ANO, má Tě velmi dobře vychovaného...
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Dnes Zielpunkt Wien 100 ml cena 4,29€ a koukal jsem, že tu není nikde složení nebo jsem ho nenašel, tedy opsáno z krabičky :Wiking píše:Pitralon Original (A)
Rakouska verze vsem dobre zname vody po holeni.
Pomerne me udivilo, ze rozdil vune nemeckeho (D) a rakouskeho (A) Pitralonu je velmi znacny.
Zatimco vune (D) pitralonu je spise drevita, a vyrazne cedrova, tak vune tohohle (A) Pitralonu je pomerne hodne podobna te (CZ) verzi.
Pri otevreni lahvicky a pricichnuti se zda byt vune temer identicka, ale po kratsi dobe se ten "jedovaty oder" zmeni na docela prijemnou smesici vuni s podtony bananu, ananasu, pomerancove kury a dalsich slozek, ktere vsak nedokazu zcela dobre popsat. (Jiste se jedna o komplexni vuni kde jsou desitky samostatnych vuni)
Vune (A) Pitralonu je sice o trosku lehci nez te (CZ) verze, ale kazdopadne dlouhotrvajici/celodenni.
Pece o pokozku je solidni, a osobne jsem s timhle produktem docela spokojen, i kdyz denodenne bych jej nemohl pouzivat.
Jak rikam, vune je "velmi klasicka" a ne kazde zene by musela sednout.
Cena: necelych 5,-€ za 100ml.
Alcohol denat.
Aqua
Isopropyl myristate
Bisabolol
Parfum
PEG-40 Hydrogenated castor oil
Alpha terpineol
Isoamyl acetate
Citronellol
Linalool
Geraniol
Limonene
Coumarin
Benzyl Benzoate
Benzyl salicylate
Citral
Hydroxycitronenllal
Cinnamyl alcohol
Anise alcohol
Eugenol
Isoeugenol
Benzylalcohol
CI 47005
CI 19140
CI 16255
CI 28440
Výrobce Sara Lee Deutschland GmbH
D 511 149 Köln A 1060 Wien NL 2525 KG Den Haag
Ahoj lidi,
pravý echt český pitralon ze Setuzy jsem vyzkoušel před dvěma roky, když jsem přijel na návštěvu k rodičům a po psích očíčkách mé ženušky jsem se tam ještě musel oholit. Co čert nechtěl, jako áftršejf jsem tam právě našel již zmíněný pitralon, který tam zbyl ještě po dědovi - círka 27 let !!! Ale co, říkám si, nenechám se odradit "vůní", něco přece vydržím. Ne, nevydržel jsem. Nevydržel jsem ani tu "vůni" ani tu palčivou bolest zprostředkovanou snad 200% alkoholem. Obličej jsem si musel opláchnout mýdlem a tvářičky jsem si namazal obyčejnou indulonou. Řeknu vám, byl to pro mě otřesný zážitek
pravý echt český pitralon ze Setuzy jsem vyzkoušel před dvěma roky, když jsem přijel na návštěvu k rodičům a po psích očíčkách mé ženušky jsem se tam ještě musel oholit. Co čert nechtěl, jako áftršejf jsem tam právě našel již zmíněný pitralon, který tam zbyl ještě po dědovi - círka 27 let !!! Ale co, říkám si, nenechám se odradit "vůní", něco přece vydržím. Ne, nevydržel jsem. Nevydržel jsem ani tu "vůni" ani tu palčivou bolest zprostředkovanou snad 200% alkoholem. Obličej jsem si musel opláchnout mýdlem a tvářičky jsem si namazal obyčejnou indulonou. Řeknu vám, byl to pro mě otřesný zážitek
Ahoj Svickope,
tak to se Ti divím. Že by Pitralon pálil ne ne dělám si legraci... máš pravdu pálí. Až z toho zčervenáš.
A vypadal asi takhle? viz foto....
Ano vím, že je špinavý. Taky jsem je dnes koupil v bazaru. A světe div se je plný a zatím i voní jako Pitralon (ano ten echt Český). Samolepka drží a víčko také. Vyčistím a udělám jen malý, ale důležitý technický zásah. A to, že zalepím hrdlo voskem.
David
tak to se Ti divím. Že by Pitralon pálil ne ne dělám si legraci... máš pravdu pálí. Až z toho zčervenáš.
Ano vím, že je špinavý. Taky jsem je dnes koupil v bazaru. A světe div se je plný a zatím i voní jako Pitralon (ano ten echt Český). Samolepka drží a víčko také. Vyčistím a udělám jen malý, ale důležitý technický zásah. A to, že zalepím hrdlo voskem.
David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
Zdravim panove,
nevite prosimvas zda-li nemecky Pitralon je produkovan i v "lehcich" vunich? Klasicka vune je na me prilis tezka, mam z ni pocit jako kdybych snedl kilo hoveziho, ktere mi bude lezet v zaludku jeste rok. Jedenkrat jsem to s Pitralonem zamerne prehnal a malem me ta tiha stahla k zemi Jinak jsem s ucinky VPH Pitralon (D) spokojeny, jen ta vune...
Timto rozhodne nechci klasicky a osvedceny pripravek verejne hanit, jen me osobne nevyhovuje.
Nemam toho mnoho odzkouseno a dnes testuji kolinskou Alpa Chypre. Podobna vune by mi mozna vyhovovala. Bohuzel je to kolinska a ne VPH.
Kazde doporuceni a tip vrele uvitam a snad i odzkousim.
Vse dobre,
Petr
nevite prosimvas zda-li nemecky Pitralon je produkovan i v "lehcich" vunich? Klasicka vune je na me prilis tezka, mam z ni pocit jako kdybych snedl kilo hoveziho, ktere mi bude lezet v zaludku jeste rok. Jedenkrat jsem to s Pitralonem zamerne prehnal a malem me ta tiha stahla k zemi Jinak jsem s ucinky VPH Pitralon (D) spokojeny, jen ta vune...
Timto rozhodne nechci klasicky a osvedceny pripravek verejne hanit, jen me osobne nevyhovuje.
Nemam toho mnoho odzkouseno a dnes testuji kolinskou Alpa Chypre. Podobna vune by mi mozna vyhovovala. Bohuzel je to kolinska a ne VPH.
Kazde doporuceni a tip vrele uvitam a snad i odzkousim.
Vse dobre,
Petr
Není zbytku bez přebytku...
Nepotesim te Borzo..
Nemecky pitralon se vyrabi jen v 1 verzi.. proste jak rikaji zdejsi: "DAS ORIGINAL"
O zadne light verzi nevim.
Vune je to tezka a silna, a nehodi se kazdodenne, z tim zcela souhlasim.
Asi neporadim nic jineho nez se poohlednout po jine VPH ktera ma podobne vlastnosti ale ne tak silnou vuni..
Popr pouzit nejakou neparfemovanou VPH a toho Pitralonu si dej jen kapku za ucho pro parfemaci
Nemecky pitralon se vyrabi jen v 1 verzi.. proste jak rikaji zdejsi: "DAS ORIGINAL"
O zadne light verzi nevim.
Vune je to tezka a silna, a nehodi se kazdodenne, z tim zcela souhlasim.
Asi neporadim nic jineho nez se poohlednout po jine VPH ktera ma podobne vlastnosti ale ne tak silnou vuni..
Popr pouzit nejakou neparfemovanou VPH a toho Pitralonu si dej jen kapku za ucho pro parfemaci
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Pitralon má i rakouskou verzi s červenou vinětou.
Jeho vůni ale naznám.
Jeho vůni ale naznám.
Ano, tak je to jedině správně: zalepit hrdlo voskem a ještě bych doporučil velkou ceduli s nápisem NESAHAT nebo něco v tom smyslu, a přelepku s obrázkem lebky se zkříženými hnáty Nicméně proti gustu žádný dišputát, bavil jsem se se sousedem a z jeho vzpomínek na vojnu vyplynulo, že to tam normálně chlastali!!!!david_ul píše:Ahoj Svickope,
David
bavil jsem se se sousedem a z jeho vzpomínek na vojnu vyplynulo, že to tam normálně chlastali!!!![/quote]
presne tak, aj ja som si na vojne Pitralon cvrkol, pripadalo mi že to má aspoň 100%, tak to štípalo v hrdle, no a ten odor keď som si grgol
presne tak, aj ja som si na vojne Pitralon cvrkol, pripadalo mi že to má aspoň 100%, tak to štípalo v hrdle, no a ten odor keď som si grgol
MÜHLE R89, MÜHLE ROCCA, FATIP GRANDE