Jak se pravaci holi na leve strane krku

... po srsti či proti...
mons

Re: Jak se pravaci holi na leve strane krku

Příspěvek od mons »

Pouze pravá ruka, levá mi tak nefunguje.
Libor

Příspěvek od Libor »

Ahoj, shora dolů levou a proti růstu pravou, ale je to značně individuální, chce to zkusit. Jinak já občas přendaval břitvu z ruky do ruky podle potřeby, hlavně v začátcích, ale to brzo vychytáš. Jo a dokud jsem neměl vše k holení posháněné a břitvu nabroušenou, tak jsem to zkoušel a trénoval pomocí zubního kartáčku, přišlo mi, že se dá držet podobně. A neboj pokud nebudeš mít při holení hladinku :-D, tak se nedá nijak zle pořezat, jen občas malá ranka, to břitva poskočí, krev se ještě neobjeví a ty už víš, že tam vyskočí.
Začneš-li se holit břitvou, jako bys překročil Rubikon. Není cesty zpět...
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Levá ruka mi přijde nejlepší. Koukni se třeba na toto video https://www.youtube.com/watch?v=zsTnSfaB0Ss . Je to o tom si časem najít svůj způsob co ti bude vyhovovat. Pokud si myslíš, že máš levou ruku míň šikovnou tak cvič např. tak, že budeš držet opačně příbor, odemykat levou atp.
svickop

Příspěvek od svickop »

Zpočátku jsem také bojoval s tím, jak "to" držet, ale po čase jsem dospěl k technice a vyhovuje mi: levá ruka holí pravou stranu obličeje, pravá ruka holí levou stranu obličeje a pod bradou.
zafi

Příspěvek od zafi »

Chlapi, diky za super rady. Dneska jsem se oholil i levackou, hned celkem 3x a jen dva mini skrabanecky. Nikdy jsem nebyl tak hladkej, tak snad se z toho do pozitri neopupinkuju :D
Loocky

Příspěvek od Loocky »

Tak to gratuluji :-) Já se asi levačkou nikdy neoholím. Několikrát jsem to zkusil a akorát jsem se málem podřezal (a to používám bagr, nikoli břitvu) :-D
Jak pravil můj mistr ještě na střední: Levá ruka je na opírání.
"Když se muž pořeže při holení, takřka vždy použije mateřštinu." - Alberto Moravia
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Já jsem na tom podobně, levačkou ani ránu.
Dost dávno jsem měl na pravačce dlahu a čtrnáct dní jsem se holil el. strojkem, levačkou - no hrůza.
Na bagr jsem v té době jenom koukal, ale chyběla odvaha. :mrgreen:
V noci slyším i vousy růst
Libor

Příspěvek od Libor »

Jen poznámka na okraj k těm pupínkům. Je to značně individuální, někomu nevyraší nic pomalu ani kdyby se holil škrabkou na brambory, jiní jsou citliví a potřebují řádně ošetřit. Já například po oplachu teplou a ledovou vodou potřu celou tvář kamencem a nechám působit. Mezitím umyju náčiní a břitvu a namažu ji balistolem. Poté spláchnu z tváře kamenec osuším a pak teprve přijde na řadu vph. Když jsem začínal, tak jsem párkrát kamenec nepoužil a pak jsem byl jako kuře.
Začneš-li se holit břitvou, jako bys překročil Rubikon. Není cesty zpět...
Hardy

Příspěvek od Hardy »

Já mám úplně opačný problém :D Jsem levák a dělá mi problém oholit si levou stranu, hlavně krk a pod čelistí :D
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

V tom případě Hardy, si založ vlastní vlákno :
"Jak se leváci holí na pravé straně krku " :mrgreen:
V noci slyším i vousy růst
Odpovědět

Zpět na „Techniky holení“