PALMOLIVE CLASSIC with Palm Extract

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Vousáč

PALMOLIVE CLASSIC with Palm Extract

Příspěvek od Vousáč »

Dneska ráno jsem dobral poslední zbytek určitě hodně známého krému na holení Palmolive a uvědomil jsem si, že o něm na tomhle fóru ještě nikdo nepsal.

Palmolive Classic existuje jako krém na holení ve 100 ml tubě a také jako mýdlo v 50 g. tyčince.

Zatím co mýdlo v cestovní tyčince je jen v zeleném přebalu, krémy jsou v balení zeleném ( to jsem používal ) a v balení červeném ( k tomu se nemohu vyjádřit, ale snad někdo jiný doplní vlastnosti).

Barva jak krému tak i mýdla je světlounce zelená, po rozbalení cítíte příjemnou palmovou a olivovou vůni, snad s nepatrným nádechem mentolu a to celé doplněno příjemným mýdlovým tónem.
Na pořádný kopec pěny pro jedno oholení vám stačí vymáčknout z tuby 1 cm krému a půlminuta vytváření pěny v misce.
Vůně je suprovní a po nanesení horké pěny na obličej přímo cítíte jak vám zvláčňuje pokožku a změkčuje vousy, což opravdu umí velice dobře.
Klouzavost je na nejvyšší úrovni a ani úplní začátečníci nemusí mít strach, že by jim žiletka drhla, jako se může stát u některých mýdel kde se nesprávně namíchá pěna.
Nepocítil jsem žádné vysušení po ošetření vodou po holení, možná zásluhou glycerinu a palmového výtažku je pokožka ještě dlouho po oholení promaštěná a vláčná.
Co se týče mýdlového špalku Palmolive, jeho vlastnosti jsou stejné jako u holícího krému a nepoznal jsem nějaký rozdíl.

Složení : Aqua, Stearic Acid, Glycerin, Potassium Hydroxide, Coconut Acid, Cocos Nucifera Extract, Potasium Chloride, Hydroxisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Cl 42051, Cl 45350, Cl 47005, Cl 15985.

Balení : holící krém 100 ml. holící mýdlo 50g.
Výrobce : Colgate - Palmolive, Německo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
V noci slyším i vousy růst
Wiking

Re: PALMOLIVE CLASSIC with Palm Extract

Příspěvek od Wiking »

Vyse uvedeny krem je snad nejrozsirenejsim holicim kremem v Nemecku, koupit se da opravdu vsude, v kazde drogerii, v kazdem supermarketu. To mydlo v tycince je o trochu mene rozsirene nez ten krem, ale take skoro vsude k sehnani.
Ten krem se vyrabi jeste ve verzi Sensitive, ta je balena ve svetlezelene krabicce. Tenhle Classic je ve tmavezelene.
O nejakem baleni v cervene krabicce jsem nikdy neslysel :shock:

Jak krem tak mydlo jsem drive pouzival, ale zjistil jsem ze mi nevyhovuji. Navic nevidim duvod, proc bych mel pouzivat krem na holeni, ve kterem jsou obsazeny 4 chemicka azobarviva, a krome toho radeji preferuji produkty od mensich vyrobcu, ktere jsou vyrobeny s laskou a citem, (a obvykle se jedna o prirodni kosmetiku) a jejichz rocni obrat necini 17 miliard $ jako u vyse zmineneho multinationalniho koncernu z Nex Yorku. (Nema sidlo v Nemecku, jak pise Kolega Vousac, zde sidli jen jejich pobocka. Na krabickach v Evrope prodavanych kremu je ale uvedeno Colgate Nemecko, to je pravda)

PS: Ta verze Sensitive myslim zadna barviva neobsahuje, ale nejsem si 100% jisty. Vyrobci se pokousi jit s trendem moderni doby a tak svoje produkty prubezne upravuji (jejich chemicke slozeni), takze je treba se podivat na obal.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Samozřejmě Colgate je nadnárodní společnost, ale Colgate - Palmolive Německo, sídlí a vyrábí v Německu
jako výroba pro EU :mrgreen:

Našel jsem foto červené tuby Palmolive, jedná se o krém na holení Classic.
Vím že se na youbetoube dost často objevuje na snímcích břitevníků, kteří se chlubí co všechno mají nakřečkováno.
Nemám osobní zkušenost ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
H0nzik

Příspěvek od H0nzik »

Jednou jsem tu zelenou tubu koupil tusim za 99 centu v Rewe, pouzil jsem ho ale jen parkrat. Prijde mi, ze kvalita tak nejak odpovida cene. S holicimi vlastnostmi nemam problem, ale konzistence mi prijde takova nejaka divne mazlava. Normalni mydlo se ziletkou shrabne, a kuze pak v podstate cista, po pouziti tohoto kremu mam pocit ze mam oblicej porad takovy nejaky ublemcany.
Zejmena mi ale vadi ta vune, ktera pusobi tak nejak umele, lacine, az zachodove.

Samozrejme z 1 euro nelze ocekavat nejakou dokonalost, na druhou stranu v italskych supermaketech nebo drogeriich se da jen o par desitek centu draz koupit (vetsi) kelimek Prorasa, nebo jeste lepe Figara, a to jsou mydla, ktery mi vyhovuji mnohem vice.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

@Vousac:
Diky za ten obrazek.
To jsem skutecne jeste nikdy nevidel, alespon ne v CR a nebo v Nemecku.
Trosku jsem googloval.. http://www.fendrihan.com/palmolive-clas ... =116_10_94
a napadlo me: je mozne, ze to je ta "jejich" zamorska verze, tedy proste ta Made in USA?
Ze by meli jinou barvu pro Evropu a jinou tam pro sebe?
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
H0nzik

Příspěvek od H0nzik »

Wiking píše:@Vousac:
Diky za ten obrazek.
To jsem skutecne jeste nikdy nevidel, alespon ne v CR a nebo v Nemecku.
Trosku jsem googloval.. http://www.fendrihan.com/palmolive-clas ... =116_10_94
a napadlo me: je mozne, ze to je ta "jejich" zamorska verze, tedy proste ta Made in USA?
Ze by meli jinou barvu pro Evropu a jinou tam pro sebe?
Vypada to, ze spis italska. Jednak podle napisu na krabicce, a taky se to i na te odkazovane strance pise: Made in Rome, Italy. Maji tam take nejakou zelenou tubu, ktera je zjevne take pro italsky trh a je udajne mentolova, tedy take jina nez ta nemecka, i kdyz je te nemecke na prvni pohled dost podobna.
obdivovatel

Příspěvek od obdivovatel »

Vážení Kolegové!
Již několik měsíců používám tento krém na holení a to každý den. Myslím krém v tubě a ne tyčinku. Dle mého názoru to není špatný krém na holení. Za tu cenu si myslím, že je to docela kvalitní výrobek. Pěna se velice dobře vyšlehá, při holení zajišťuje kvalitní skluz žiletky a pokožku mi docela hydratuje a chrání. Po oholení nepociťuji žádné podráždění. Kdybych si měl vybrat mezi Barbusem a krémem Palmolive Classic, tak bych si vybral Palmolive. Ještě musím dodat, že jsem si zakoupil LEVANDULOVÝ olej a vždy si do misky před vyšleháním pěny kápnu jednu kapku tohoto oleje a je to opravdu paráda. Řekl bych, že tento olej dokáže zlepšit funkční vlastnosti tohoto i jiným mýdel a krémů na holení. Tento způsob jsem vyzkoušel také u krému na holení PRORASO sensitiv a funguje také podobně a kvalita a vůně vyšlehané pěny je opravdu o něco lepší.
Osobně sám za sebe tento krém na holení mohu doporučit.

Děkuji za Vaši pozornost.
svickop

Příspěvek od svickop »

Ahoj lidi,

loni v listopadu jsem si v Německu na zkoušku koupil zelený palmolive - krém na holení za euro a nějaké drobné. Žádnou velkou kvalitu jsem od toho nečekal, ale pěna šla vyšlehat velice dobře, zpočátku hustá, krásně změkčila vous, avšak do 10-ti minut padá. Pokožku po holení mám... jak to říct... až přesušenou, takže hydratovat a hydratovat :-D A konkrétně tuhle tubu krému vyrobili někde v Belgii ;) .... takže Made in EU :shock:
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Souhlasim.

Vysuseni a stahovani pokozky po tomhle kremu je silene.
Myslim 1 tubou by mohli vysusit celeho Tutanchamona :lol:
Castecne se to da eliminovat velkou davkou kvalitni VPH, ale i tak.. radeji vzit uplne neco jineho.

Ono by ani neslo o to ze je ze 1€. Za 1,40€ se da sehnat napr krem Kappus ktery je asi o 1000% lepsi..
Ten rozdil v cene neni nikterak velky.
Vzdy je to jen o slozeni a pristupu vyrobce ke svym zakaznikum..
Ten pomer penez kolik vrazi do reklamy a kolik do kvalitnich surovin byva u nekterych v astronomickem nepomeru..
Zde je to prave do oci bijici priklad...
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Krém Kappus jde ještě sehnat ?
Kdysi byl i na Upravse, ale zmizel a údajně výroba byla zastavena, takže ho už nemají. ;)

Co se týče krému Palmolive, já jsem nikdy neměl problémy s vysušením.
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“