Knize Ten

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
valentin75
Donátor

Knize Ten

Příspěvek od valentin75 »

Mydlo na holenie Knize Ten

Obrázek
Obrázek

Cena :
cca 32-40 €

Balenie :10
100g

Mydlo je uložené v krásnej drevenej miske,tvarovanej inak od konkurencie za čo si zaslúži plus.
Drevo je surové,kvôli čomu som najprv uvažoval o nižšom hodnotení,ale zatiaľ ani po dlhšom strete
s vodou sa neprejavujú negatívne zmeny.Miska prišla v jednoduchom papierovom obale,ktorý za konkuranciou
Floris,Penhaligons výrazne zaostáva.

Vôňa : 10

Jemná mydlová vôňa,cítiť mydlo a ešte niečo(koža?).Vôňa je veľmi príjemná,sviatočná.Je to "nedeľné" mydlo
keď sa cítite dobre a nič vám nemôže pokaziť dobrú náladu.
Vôňa je veľmi jemná,nebije sa so žiadnou inou následne použitou kozmetikou.

Pena :10

Pena sa vytvára veľmi ľahko s akoukoľvek štetkou.Peny je dostatok na viacnásobné oholenie.V tomto smere
Knize má náskok pred konkurenciou.Pena sa nestráca a je dostatočne klzká.

Hydratácia : 9

Pokožka po oholení ja dostatočne hydratovaná.Nepociťujem potrebu použiť pleťový krém.

Aj keď sa môže zdať že je mydlo dokonalé,ja osobne by som ho nechcel používať každý deň.
Asi pre tú "sviatočnú" vôňu.Tak každý tretí deň áno, ale nie pravideľne
Palo
vladacr

Re: Knize Ten

Příspěvek od vladacr »

Dovolím si obnovit toto téměř dva roky staré téma, neb díky laskavosti zdejších gentlemanů jsem měl možnost nabrat si nějaké vzorečky mýdel, která přicestovala do našeho města v putovním balíčku, skvělém to nápadu páně Wikinga. Rozhodl jsem se, že všechny odebrané vzorečky podrobím stejnému "testu". První oholení bude s dvoudenním strništěm a druhé hned následující den. Budu používat jen jeden strojek a jednu štětku, stejně jako jednu VPH, abych si maximálně objektivně vyzkoušel dané mýdlo či krém a jeho vhodnost pro můj ksichtík. První oholení bude vždy po sprše, druhé jen s napařením ručníkem.

Jako druhé přišlo na řadu toto mýdlo. Odebraný vzorek mi vystačil na dvě oholení.

Použité vybavení
* Strojek Rotbart Mond Extra closed comb
* Žiletka Feather (10 a 11 holení)
* Mýdlo Knize
* Štětka Mühle Silvertip
* Vph s propolisem, balzám

První oholení
Asi tři stroužky mýdla jsem zalil teplou vodou a nechal máchat asi deset minut. Pěna se začala tvořit hned po prvním zatočení štětkou a bylo jí čím dál více, jako hrnečku vař. Hustá, krémovitá, krásně drží tvar, nepadá. Při holení žádné nepříjemné pocity. Dožehlení míst na krku není bez nanesené pěny možné.

**Pocit po holení**
Pokožka je vláčná, klidná, podráždění je ale ve spodní části krku patrné, vph po nanesení nepálí nějak moc, ale vím, že jsem ji nanesl. Asi hodinu po oholení je pokožka zarudlá, později začíná svědit. Výsledkem je 99% BBS.

**Známka**
Jedna mínus až dvě.

Druhé oholení
Zbytek mýdla, značně menší než při první dávce, zalít teplou vodou. Asi 5 minut. Tváře napařeny ručníkem vymáchaným ve vařící vodě. I přes malé množství mýdla je pěny více než dost na čtyři průtahy a dožehlení.

Už při holení jsem cítil nepříjemné pálení, které se ale s přibývajícími průtahy nezhoršovalo.

**Pocit po holení**
Pokožka je vláčná, podrážděná na krku i na čelistech. Vph po nanesení ale nepálí! Nepříjemný pocit na sanicích i krku přetrvává i zhruba 2 hodiny po oholení. BBS po čtyřech průchodech je na cca 95 %.

**Známka**
Tři.

Celkové zhodnocení

* Vůně: Květinová, růžová, na první přičichnutí mě nepřesvědčí.
* Pěna: Hustá, bohatá, dobře drží, nevysychá. Snadno se vytváří, nepadá.
* Klouzavost: S pěnou velmi dobrá, bez pěny jen průměrná.
* Péče o pokožku: nedostačující

Známky

* Vůně: 2-
* Tvorba pěny: 1
* Stabilita: 1
* Klouzavost: 1-
* Změkčení vousu: 1-
* Pocit po oholení: 2-

Osobní pocit z tohoto jistě luxusního kousku je dost rozpačitý. V rámci tohoto testu jsem kromě tohoto vzorku zatím vyzkoušel TOBS, 3 různá mýdla z Hrochtě a Calani Bay Rum. Knize je zatím na posledním místě. Je to produkt, který si pro sebe určitě nekoupím.
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Co je to prosím BBS v souvislostí s tím holením? Znám jen Coti/BBS na broušení a alu kola značky BBS.
Děkuji za odborné vysvětlení.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
badys

Příspěvek od badys »

BBS = baby butt smooth
do češtiny - hladkost oholení na dětský zadeček :lol:
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
vladacr

Příspěvek od vladacr »

Jo, to je ono. Někdy se taky používá BSS - baby smooth skin.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Tak velké podráždění mýdlem, to buď musí obsahovat nějaké pořádné svinstvo na které jste háklivý,
anebo to bude tím počtem již použité čepelky.
Začínat test s čepelkou 10 až 11x použitou, mi přijde takové hodně objektivní, jako když vím
že se se zelenou Astrou dokážu oholit 6x tak začnu test při 4-tém použití kdy už musím přitlačit a
objektivita holeni je o 40% snížena. :mrgreen:

Anebo kámen úrazu bude v té použité vodě po holení.
Co to zkusit bez ní, ať víme jaká bude reakce pokožky po hodině od holení ...
V noci slyším i vousy růst
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Právě jsem dnes ráno vyzkoušel toto knížecí mýdlo. Svůj název určitě zaslouží. :D
Pěna hustá a ještě jí toho zbylo. Jen mi připadá trochu žíznivé na vodu.
Vůně lehká, decentní. Podráždění a stahování kůže žádné. Tentokrát bez VPH.
Změkčení vousů je na jedničku. Kůži nijak zvlášť nenapařuji, jen jsem si umyl vlasy a obličej.
Holení s břitvou GD. Dvoudenní strniště.
Na okraj: žiletka zelená Astra v Soluně je dobrá tak na 4-5 holení, pak tahá vousy a končí v koši.
Proč s tím trápit.
8-)
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

A jaká byla reakce na oholení mýdlem tak po cca 1 až 2 hodinách ?
V noci slyším i vousy růst
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Po dvou hodinách: Nepozoruji žádnou změnu na tváři. Stále bledá bílá tvář. Žádný rudoch. ;)
Takže můj názor, že to mýdlo bude OK.
vladacr

Příspěvek od vladacr »

Byť jsem dnes neměl v plánu se holit, rozhodl jsem se nakonec pro kontrolní oholení. Co by člověk pro vědu neudělal, že? :-) Prostředky i postup jsou stejné, jen mýdlo je jiné - Hrochoť s medem a hedvábím. Feather, použita po dvanácté, oholila naprosto hladce, bez jakéhokoliv tahání či jiných nepříjemných pocitů. Žádné podráždění bezprostředně po oholení ani teď, po dvou hodinách. Takže Knize prostě nebude pro mě.
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“