břitva do holičství

Mushroom

Re: břitva do holičství

Příspěvek od Mushroom »

Zdravím,
přístroj, který uvádí PetrS, je skutečně na stránkách českého prodejce nesprávně označen. Výrobce - Weelko - je označuje jako "ultraviolet sterilizer".
Dále výrobce píše, že je ideální pro "neostré" a "neřezné" nástroje, zejména na plasty. Pak je s podivem obrázek nůžek, který je na plastovém krytu :-).
Magdaléna

Příspěvek od Magdaléna »

Super,moc moc díky.Už jsem s tím strávila takovou spoustu času a bez výsledku.Příště se optám rovnou tady.Fakt mi to pomohlo.Během pár minut to mám v kupě.Asi tady nejsem naposled :D M
Magdaléna

Příspěvek od Magdaléna »

Super,moc,moc díky.M
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Mě se to moc jako sterilizátor nezdá. Nevím o tom, že by někdo sterilizoval chirurgické nástroje UV zářením. I většina zubařů používá opravdový sterilizátor (autokláv) na všechno co strkají lidem do úst. UV záření je spíš pro desinfekci, která je mnohem míň přísná než sterilizace. Sterilizace = odstranění všech mikroorganismů, jejich spor, vajíček atd. a trvalá inaktivace virů, desinfekce je odstranění všech patogenních mikroorganismů (při testech je povolená nějaká koncentrace mikroorganismů - asi nepatogeních), jak je to se sporama nevím.

No a pokud jde o germicidní UV záření tak dokáže zničit mikroorganismy včetně spor atp., inaktivovat viry, ale má to pár nevýhod:

1. Jde o zneškodnění na povrchu (UV záření toho moc neprosvítí).
2. Existuje malá pravděpodobnost obnovy viru (a možná i buňky poškozené UV zářením)
3. Je citlivé na znečištění tj. mikroorganismus přežije skryt pod nečistotou, stačí zbytky tuků (to když se řeže do tkání) nebo usazené nečistoty z ovzduší. Z toho důvodu je sterilizace nástrojů UV zářením víc teoretická než praktická, protože se 100% čistoty nedosáhne (hlavně ne doma nebo v kadeřnictví). Stačí totiž usazený prach co je ve vzduchu a v UV zařízení s lampou.

Pokud ví někdo víc jak já, rád se přiučím, třeba existují opravdové UV sterilizátory (nějaká novinka).

Ale jinak ... je to pořád lepší než nic a v kombinaci s chemickou desinfekcí by to mohlo být dobrý.

No a pokud jde o břitvy tak nejlepší je z dnešních sériových výrobců evropských břitev Thiers Issard.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Uvedený sterilizátor svítí UV lampou, ale pokud mohl by se tam vyskytoval i ten ultrazvuk, tak by ostří dostávalo na frak. V tom má výrobce pravdu když uvádí na neostré nástroje. V salonu jsme používali jen tu lampu. V té modré nádobce byla osuška a na ní ležely Břitvy. Možná by kdyby se tam napustila voda, tak by tam fungoval i ten ultrazvuk, ale pro ostří by se to nesmělo používat.
to Ater,
určitě to nebude super pro chirurgické prostředí, ale jak říkáš - lepší něco, nežli vůbec nic.
Státní hygiena byla spokojená s tím, že přístroj "dezinfikuje" a přestala požadovat tepelnou sterilizaci...
to valentin75:
máš naprosto pravdu, že důležité je na co to funguje a dá se používat, nikoliv na co je to primárně určeno. Už se mi stalo, že jsem v železářství žádal nerezový šroub M8 a prodavač se mě zeptal na co jej potřebuji. Když jsem mu řekl, že na loď, tak se rozesmál, že na lodě žádné šouby nevedou. Tak jsem mu řekl ať mi dá ten co má za sebou vkrabičce ale on mně hned vysvětlil, že to nejsou šrouby na loď...
Prostě šroub nebyl určený pro použití na loď.
Dříve jsme používali místo UV lampy sodíkovou výbojku co jsme jí sundali baňku a taky to fungovalo.
To Magda,
zdejší forum navštěvuje dost velký počet kadeřnic a hledají zde poučení, inspiraci, návody a vstřícné rady.
Přeji Ti spokojené brouzdání zdejším světem holení.
P1260559.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

@PetrS: No kdyby to mělo i ultrazvuk tak by se mi to za tu cenu taky hodilo. :-)
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Neumím ingliš, ale v návodu by to mělo být popsané a když to tam nebude, tak dám dotaz na Kožíška co mu píšou v papírech k mašince. Ta cena je fakt příznivá. A pokud je tam obojí, tak by to čistilo i léčilo... Jen na staré střenky bych jaxi neměl moc odvahy a praskliny v čepelích by taky mohly dostat na frak. Ultrazvukovou čističku mám, ale na čepele ji nepoužívám.
Na čistění jiných věcí je výborná.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

V návodu ani v technické specifikaci jsem o ultrazvuku nic nenašel.
profor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od profor »

Take mi prijde, ze by UV zareni nemelo ani tak jemnemu britu skodit. Jinak doporucuji kombinaci s chemickym osetrenim treba Chiroseptolem. V jine diskusi ve foru jsou uvadeny i jine pokusy - sam jsem zkousel i co nejcistsi ethanol a diethyleter, ale u jedne pokusne britvy, mi ethanol zpusobil zesednuti cerne plastove strenky.
Magdaléna

Příspěvek od Magdaléna »

No a teď babo raď!Ale něco si z toho vyberu.ale pochybuju,že ze mě pané na hygieně bude moudrá :lol: Počítám,že i ona se bude muset někde poradit.M
Odpovědět

Zpět na „= PŘEHLEDNÝ SOUHRN VŠECH INFORMACÍ O BŘITVĚ =“