CALANI - mydla na holeni

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
doki
Příspěvky: 104
Registrován: 25 led 2014, 23:00
Bydliště: Košice

Re: CALANI - mydla na holeni

Příspěvek od doki »

na tvári som vyšlahal cadre noir a gentleman na 3 oholenia, havanu som ešte neskúšal, žeby bol problém len v tom konkrétnom mydle?
MÜHLE R89, MÜHLE ROCCA, FATIP GRANDE
Vousáč
Příspěvky: 800
Registrován: 06 dub 2013, 14:40

Re: CALANI - mydla na holeni

Příspěvek od Vousáč »

Říkáš že jsi vyšlehal mýdlo na tváři a už jsi to zkoušel vyšlehat v misce ?
V noci slyším i vousy růst
doki
Příspěvky: 104
Registrován: 25 led 2014, 23:00
Bydliště: Košice

Re: CALANI - mydla na holeni

Příspěvek od doki »

nie, v miske som ešte nikdy nešlahal, som lenivý, nechce sa mi ;)
MÜHLE R89, MÜHLE ROCCA, FATIP GRANDE
Uživatelský avatar
vlkec
Příspěvky: 107
Registrován: 15 dub 2014, 16:18
Bydliště: Rosice u Brna

Re: CALANI - mydla na holeni

Příspěvek od vlkec »

Osobně jsem zatím vyskozušel od Calani
Tulach Ard
Malabar
Clasic Havana
Gentlemen
Různými způsovy zkoušel vyrábět pěnu. Na vzorky mýdla se mi nejvíc osvědčilo toto. vypracuji z hoblinek placku a dám ji na dno pěnotvorku, Navlhčím a tvořím pěnu. Jinak dělám pěnu z celého mýdla výše popsaným postupem. Můj závěr je, že nejlépe pění mýdlo gentlemen a tulach ard.
Vousáč
Příspěvky: 800
Registrován: 06 dub 2013, 14:40

Re: CALANI - mydla na holeni

Příspěvek od Vousáč »

Potěšující zpráva dnešního rána.
Konečně se mi na 6-tý pokus podařilo našlehat pořádnou pěnu z Calani Classic Havana :P
Díky Wikingovi za ten typ se zalitím mýdla v misce.
Mýdlo jsem zalil až po okraj misky hodně vlažnou vodou a po cca 4 minutách ho vytáhl ven.
Pak štětkou nad miskou kde rozdělávám pěnu kroužil cca 15 x po povrchu mýdla a zbytek dodělal v misce.
Za minutu byla pěna vyšlehaná ...
V noci slyším i vousy růst
Uživatelský avatar
Wiking
Příspěvky: 1548
Registrován: 13 úno 2011, 17:24
Bydliště: Česko-saské Švýcarsko

Re: CALANI - mydla na holeni

Příspěvek od Wiking »

@Vousac: Haleluja!
Tak konecne.. On Vsemohouci taky potreboval 6 dni nez byl se svoji praci spokojen :lol:

Trochu logicky by to znamenalo, ze pri predeslych pokusech jsi vzdy mel ve stetce malo mydla..
Jednou jsem si zapisoval jak dlouho mi vydrzi mydlo Calani, (kolik oholeni.. jinak nove mydlo Calani vazi 65 gramu)
Prumer je tak 90 az 100 oholeni nez ho spotrebujes.. ( 1 oholeni = na 3x pena na cely oblicej) To byl muj prumer.. ale asi by to melo byt u vsech +- stejne.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
andrej71
Příspěvky: 38
Registrován: 06 čer 2014, 14:15
Bydliště: Bratislava

Re: CALANI - mydla na holeni

Příspěvek od andrej71 »

Zdravim vospolok, napisem moje poznatky s mydlom Calani. Toto vlakno som kedysi cital, a z jeho informacii som sa rozhodol, ze skusim Calani. Mam ho kupene uz dlhsi cas, ale tym ze mam rozpracovanych 7 mydiel tak som sa k nemu dostal len nedavno. Prve holenia s nim boli velke sklamanie. Bud pena po chvili padla az do stratena, co som myslel ze je vela vody, tak som dal pri dalsom holeni menej vody, a pena bola sucha ze sa s nou nedalo poriadne oholit. Jednym slovom sklamanie. Tak reku ze si precita znova toto vlakno, asi niekde robim chybu. Zaver bol pre mna takyto: bud potrebujem makku vodu alebo chladnejsiu. Tak som chcel vyskusat s destilkou ale momentalne nemame doma. Tak ze vyskusam aspon studensiu vodu. Doma nam tecie velmi tvrda voda, co mydlam moc nesvedci. Tak som namocil jazveca silvertip do misky s cca 25-30st. vodou a zalial aj mydlo. Po asi piatich minutach som otriasol stetku zlial vodu a zacal tocit na mydle. Po cca 15-20 otackach v miske s mydlom som sa presunul do misky na vymiesanie peny. Vodu som nepridal. A cuduj sa svete peny zacalo pribudat tolko ze som neveril vlastnym ociam. Potom som este pokusne pokracoval aj v dlani a peny stale pribudalo. Takze velku rolu hraje teplota vody, netreba zbytocne prehrievat mydlo, mozno dojde k nejakej reakcii ktora ma negativny vplyv na penivost. Predtym som pouzival asi 40st. vodu, max. co nam tecie v bytovke. Inym mydlam co mam to nemusi vadit, ale Calani je haklive na toto. Este mam doma aj krem GeoF Trumpers a to bude mat zrejme podobny problem lebo nejak zvlast nepeni. Pekny vecer.
Strojček: Goodfella, štetka: Semogue 2015 Silvertip, žiletky: Astra platinum, mydlo: L'occitane, kamenec: Dúbrava, po holení: Manufaktura Beer cosmetics - balsam
Uživatelský avatar
vladacr
Příspěvky: 100
Registrován: 21 led 2015, 11:48
Bydliště: České Budějovice

Re: CALANI - mydla na holeni

Příspěvek od vladacr »

Použité vybavení
* Strojek Čertík (Rotbart Mond Extra closed comb)
* Žiletka Feather (8. holení)
* Mýdlo Calani Bay Rum
* Štětka Mühle Silvertip
* Vph s propolisem , balzám
* Dvoudenní vous

Díky laskavosti zdejších gentlemanů jsem měl možnost nabrat si nějaké vzorečky mýdel, která přicestovala do našeho města, kde by chtěl žít každý, v putovním balíčku, skvělém to nápadu páně Wikingova. Jako první jsem se rozhodl vyzkoušet mýdlo Calani Bay Rum.

Průběh
Do svého oblíbeného hrnku jsem dal tři stroužky mýdla, zakápnul trochou vody a po sprše vodu z hrnku slil stranou a skoro suchou štětku jsem začal vyrábět pěnu. Šlo to až nečekaně snadno a rychle. Postupně jsem při šlehání spotřeboval odlitou vodu. Hotovou pěnu v hrnku jsem si "odložil" do umyvadla s horkou vodou a napařil si ksichtík. V horké lázní pěna trochu zpórovatěla, ale jedno kratší našlehání vše napravilo. Samotné holení šlo naprosto skvěle, dokud byla pěna na tváři, Čertík pěkně klouzal. Množství pěny v pohodě vystačilo na tři průběhy a ještě nějaké to přeleštění. Díky mýdlu od paní Zuzany jsem zvyklý, že zanedbaná místa mohu přejet i bez mýdla, protože pokožka je krásně kluzká. S Calani ale tohle nebylo možné, jelikož na holé pokožce strojek prostě drhnul. Celkově vzato, bylo to velmi velmi příjemné holení, byť bez toho "super" pocitu, který mám s mýdlem z Hrochotě.

Klouzavost proto hodnotím jako nadprůměrnou, ale nikoliv vynikající, změkčení vousů velmi dobré, pěna skvělá, hustá, nadýchaná, vůně celkem příjemná, ovšem rum necítím. Pokožka je vláčná, klidná, absolutně žádné podráždění. Po nanesení Vph zcela absentuje pálení, které mám tak rád. Po oholení zůstává pocit čistoty a svěžesti. Je to tak, i když to zní jak z reklamy na vložky.

Celkové hodnocení
* Vůně: Zpočátku minimálně nezajímavá, ne však nepříjemná. S dalším oholením ale zjišťuji, že se mi líbí a mohl bych ji používat každý den. Zvláštní, povědomá, rum ale necítím.
* Pěna: Bohatá, hustá, snadno se tvoří, v horké vodě trochu padá, jinak ale drží dlouho.
* Klouzavost: S pěnou výborná, bez pěny strojek drhne.
* Péče o pokožku: ok

Známky

* Vůně: 1
* Tvorba pěny: 1
* Stabilita: 1
* Klouzavost: 2
* Změkčení vousu: 2
* Pocit po oholení: 1
Libor
Příspěvky: 130
Registrován: 28 srp 2013, 13:02
Bydliště: Netolice

Re: CALANI - mydla na holeni

Příspěvek od Libor »

Nedá mi to, ale musím se podělit o svou velice rozporuplnou zkušenost s tímto mýdlem. Konkrétně Bay Rum verzí. Samozřejmě chyba může být na mé straně, ale popořadě. Při prvním holení jsem si myslel, že jsem použil více vody, než bylo třeba, pěna byla řídká, velkobublinatá a padala, jakžtakž vystačila na trojoholení. Tak jsem ho dneska zkusil podruhé a dával si pozor na vše, co se zde probíralo. Nejprve definuji podmínky holení. Já byl po sprše a mytí hlavy napařený. Do studeného umyvadla jsem napustil teplou až horkou vodu (bojler nastavený na cca 2/3), do něj napařit štětku superbadger 25mm a nahřát misku. Voda je u nás snad jedna z nejměkčích v republice. Po chvilce jsem v misce rozmáčkl hoblinu mýdla v množství, které mi obvykle stačí pro pohodlné trojí holení (vyzkoušeno u Knize i Golddachs). Zakapal vodou a nechal pár minut měknout. Poté jsem vytřepal ze štětky vodu a začal v misce kroužit, trvalo dlouho, než se vytvořila hutná celkem suchá pěna. Poté jsem párkrát po špetkách postupně přidával vodu, ale rozhodně opatrněji než obvykle. Opravdu špetkou, jako když se solí, ale já nabral pár kapek vody a ty přidal. Pěna byla hustá celkem hutná, ale pórovitá a na tváři jsem neměl dobrý pocit. Teplota byla mírná, miska vlažná a voda v umyvadle se keramikou ochladila také na příjemnou vlahou teplotu. Než jsem si nahřál strojek, kterým byl v obou případech Gillette Slim Adjustable s nastavením na 5 a proti srsti na 4, dnes s Perma sharp jedenkrát použitou, minule s Feather (neznámokrát použitou ale stále perfektně ostrou), tak pěna na tváři jak podle pocitu, tak pohledem oschla a začala padat. Po prvním oholení jsem se chtěl namydlit na přeholení, ale po přešlehání a snaze nanést pěnu jsem se naštval, sáhl do skřínky pro Speick a tím samým způsobem s odpovídajícím množstvím mýdla (mám sice setinkovou váhu, ale na tohle ji fakt nepoužívám :-D) začal tvořit pěnu. Pěna narůstala mnohem rychleji, spotřeboval jsem o něco více vody, ale i tak pěny byl najednou kopec, byla hutná, kluzká bez viditelných bublinek. Na tváři blaženost, jak ji u speicku znám, i když obvykle rozpěňuju přímo na tváři. Pěna nepadala, připomínala mi hustý bílkový krém do kremrolí, taky tak hlaďoučký a bílý. Nakonec jsem se s pěnou doholil, pak si pro radost ještě jen tak natřel čumu a ještě by zbylo ve štětce určitě na další natření. Takže holicí vlastnosti jsem nějak neměl náladu zkoumat.
Takže závěrem mně mýdlo velice zklamalo, Možná by mě někdo osobně naučil s mýdlem pracovat, ještě mám v záloze Malabar, snad to půjde líp. Nakonec jediné kladné body tohoto mýdla pro mě jsou perfektní vůně, jak Bay Rum, tak i zatím nezkoušený Malabar. Bay Rum je vynikající kořenitá vůně, pokud existuje kvalitní mýdlo s podobnou vůní, hned bych po něm šel. Dalším a zatím posledním kladným bodem je filosofie mýdla, výroba na nejvyšší úrovni co do kvality surovin, čistoty produktu a domácí výroba.
Tak snad to příště bude lepší, nerad bych mýdla Calani zavrhl jen proto, že se z nich těžko dělá kvalitní pěna a nebo že to neumím.
Začneš-li se holit břitvou, jako bys překročil Rubikon. Není cesty zpět...
Uživatelský avatar
duun
Příspěvky: 58
Registrován: 08 úno 2015, 06:26
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: CALANI - mydla na holeni

Příspěvek od duun »

Bay Rum je destilát vyrábaný na ostrovoch Západnej Indie z macerátu listov karibského vavrínu - Pimenta racemosa v rume. Vôňa listov pripomína klinčeky (hřebíček). Dávajú zmesi úplne iný charakter, preto sa destilát na rum vôňou príliš nepodobá. Látky vylúhované z listov sú mierne jedovaté, macerát preto nie je poživateľný. Používal sa ako kolínska resp. dezodorant. Podľa Wikipédie sa o Bay Rum zmieňuje American Journal of Pharmacy už v roku 1861.

Vôňa Bay Rum sa už pred vyše sto rokmi stala ikonou pánskej kozmetiky v USA a stále je rovnako obľúbená. Inšpiroval sa ňou napríklad aj Old Spice. V USA existuje mnoho druhov mydiel na holenie s touto vôňou.

Obrázek

http://en.wikipedia.org/wiki/Bay_rum
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“