Dovoľujem si prispieť do tohoto fóra osobnými skúsenosťami. Ako som uviedol inde, tak sa pre mňa tak trochu nechcený dar stal už bežnou a môžem povedať, že dennou potrebou.
Ako je vidieť z príspevkov, holenie je skutočne vysoko individuálna vec každého jedinca. Tvrdosť fúzu, smer rastu, citlivosť pokožky, reakcie na mydlo, holenie a vody po holení.
Myslím si, že si každý musí vyskúšať a vyexperimentovať tú svoju najvhodnejšiu kombináciu.
Osobne patrím k typom s tvrdým fúzom, takže nevyhnutnosťou je dokonale zmäkčenie fúzu. Preto si "paltám" krém na držke aj vyše 10 minút. Horúca voda, krém, horúca voda, krém, hustá pena a tak dookola, kým necítim, že krém skutočne začína reagovať. U mňa sa to prejavuje miernučkým akoby pocitom pálenia. Nasleduje pokojné obtiahnutie britvy, jej zloženie a ešte jedno premydlenie tlamy. Samotné holenie vediem tak, aby britva čo najlepšie odobrala fúz hneď na prvý krát. A môžem povedať, že niekde je to v smere rastu, niekde úplne zo šikma na smer a niekde proti smeru. Skutočne si ten najlepší spôsob musí nájsť každý sám.
Po prvom oholení a opláchnutí si skontrolujem miesta kde to nie je úplne cool a len tie premydlím a preholím. Ale opäť podotýkam, že tým istým smerom.
Len v úplne mimoriadnych dňoch typu "již zítra"
volím kompletné preholenie tváre, ale opäť môžem povedať, že na 90% je to ten istý smer ako prvý krát. Akurát brada, ohryzok a horná pera je vylepšovaná aj ťahmi "proti srsti".
Mojich niekoľko pokusov sa po prvom oholení premydliť a oholiť proti srsti skončilo totálnym podráždením pokožky a následným pálením po aplikovaní vody po holení. Keďže nie som masochista, spôsob prehoľovania proti srsti nebudem preferovať ani v budúcnosti.
Určite ho však nezatracujem. Pri jemnom fúze a menej citlivej pokožke môže byť výsledkom dokonale hladná tvár a veľmi príjemný pocit. Osobne som ho zažívam. Avšak pri vyhoľovaní podpazušia. Tam ani necítim, ako tie chĺpky odchádzajú.