Fatip Grande

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
trinitrofenol
Příspěvky: 5
Registrován: 05 led 2015, 00:30

Re: Fatip Grande

Příspěvek od trinitrofenol »

No tak jo, no. Už jsem oficiálně nadšen. (Čtvrté holení.) Podráždění minimální a oholení tak o půlden lepší než R89. Akorát to teda trvá déle, musím fakt opatrně, ale to se cvikem zkrátí.
Uživatelský avatar
Slovak Boy
Příspěvky: 311
Registrován: 01 led 2011, 09:11
Bydliště: Humenné Slovensko

Re: Fatip Grande

Příspěvek od Slovak Boy »

Tie prevé dni radšej nemaj za cieľ byť na prdelku. Kľudne tam nechaj nejakú tú "prasačiu" štetinku, aby ťa cez deň srala, že je tam :lol: Neboj sa, po pár dňoch takéhoto jemného holenia sa koža prispôsobí, trošku zhrubne a už nebudeš zanechávať neoholené miestočká. Pokožka musí ostať aj po holení štrukturovaná so svojimi hrbolčekmi aj dierkami, akoby pomarančová šupka. Ak je pokožka hladká ako folia, tak je to prehnané. Čierne fúzy začnú pod takou tenkou obrúsenou kožou presvitať a hoci budeš hladučký, v zrkadle budeš vidieť stale niečo čierne, čo je síce pod kožou, ale vidieť to. A čo sa času týka, 15-17 minút je normálne holenie. Nečakaj, že to pôjde rýchlo ako s Machom. O tom to je, užiť si to babranie sa, hľadanie optimálneho prítlaku, počúvanie žiletky ako kĺže a reže, Fatip je na to zvlášť vhodný. Snaž sa cítiť to ostrie a hladkaj sa ním. Strojček vnímaj len ako držadlo žiletky, myseľ koncentruj na žiletku.
Vousáč
Příspěvky: 800
Registrován: 06 dub 2013, 14:40

Re: Fatip Grande

Příspěvek od Vousáč »

SlovakBoy lépe bych to neřekl :P
Fatip má tu vlastnost, že občas při holení slyšíš jak zvoní čepelka.
Já ze začátku nevěděl co se to děje, ale tady na fóru mně bylo vysvětleno, že to je ten nejkrásnější zvuk, jaký můžu při holení slyšet ...
V noci slyším i vousy růst
vsezved
Příspěvky: 612
Registrován: 12 kvě 2014, 09:35
Bydliště: Plzeň jih

Re: Fatip Grande

Příspěvek od vsezved »

Nerad bych byl OT,
jen mne udivuje, že holení s bagrem může být stejně dlouhé jako holení břitvou. Já se vždy před holením sprchuji a celé včetně sprchování mi to zabere 20, max. 25 minut. Na srazu jsem se utvrdil, že moc rychlý oproti letitým břitevníkům nejsem. Holím se na 3-4 průchody. Břitvu používám cca 1 rok. V posledních několika letech před břitvou jsem se jen zastřihával strojkem na vlasy.
Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 23
Registrován: 05 čer 2013, 17:05
Bydliště: Praha

Re: Fatip Grande

Příspěvek od hades »

Zdravím vás,
tak právě mám za sebou první oholení s Fatip Grande Gold. Jako žiletku jsem použil 2x použitou zelenou astru, jelikož jsem se napoprvé bál vzít feather. Musím teda říct, že po tom všem, co jsem se různě dočetl, jsem ke strojku přistupoval s velkým respektem, téměř strachem. Je to můj první open-comb a s bagrem se holím cca rok. Domnívám se, že se z tohoto strojku dělá zbytečný bubák, alespoň na zahraničních serverech. Holení mi trvalo stejnou dobu jako s mým EJ 89. Výsledek: perfektní BBS, bez řezných ran a známek podráždění. Samozřejmě, že se na strojek nesmí tlačit, ale na to jsem zvyklý. Vousy však bral takovým stylem, že jsem se nestačil divit.
Mé dojmy ze zpracování strojku:
Zlaté provedení působí velice hezky a opět jsem nikde neshledal žádné nedodělky, či chybějící pozlacení. Vkládání čepelky rovněž žádný problém. Co je pro mne, ale trochu nezvyk je rukojeť, mám velké ruce a chvílemi jsem nevěděl, jak strojek pořádně uchopit, aby mi neklouzal z ruky, ale to se snad časem podá… Kdyby náhodou ne, zkusím použít jinou rukojeť. Upřímně si ale nedovedu představit, jak se někdo dokáže oholit strojkem piccolo a má můj obdiv.
Pokud srovnáme cena/výkon, tak je tento strojek opravdu skvělá koupě a mohl bych ho doporučit všem, kteří touží po hladkém oholení bez podráždění. Myslím si, že ani začátečník by s tímto strojkem nemusel mít problém, naopak se domnívám, že mu pomůže vypilovat správnou techniku holení a lehkou ruku.

Hades :twisted:
Uživatelský avatar
Slovak Boy
Příspěvky: 311
Registrován: 01 led 2011, 09:11
Bydliště: Humenné Slovensko

Re: Fatip Grande

Příspěvek od Slovak Boy »

Ahoj Hades, čo sa rukoväte týka, budeš mať problem tam naskrutkovať iné, pretože priemer závitu je myslím M3,5 a ostatné strojčeky majú M4.
Niektoré rukoväte sa na ten závit ale zachytia, no nie je to ono miešať medzi strojčekmi rúčky. Skús si pozrieť francúzsky strojček Joris. Je to luxus a tá istá hlava.
Aj americké Cadet majú v ponuke aj tieto Fatip hlavy.

Ja mám aj Grande verziu Fatipu, aj Picolo. Nezáleží na veľkosti rúk, mne sa dobre holí s oboma, dokonca s Picolom trošku lepšie ešte. Menšie rukoväte umožňujú citlivejší prístup. Uchopiť len do troch prstov. Ale aj na štyri je tam miesta a malíčkom si to podložím. Picolo je paradoxne ťažší ako Grande. Aj to je na ňom príjemné. Picolo patrí k alternative strojčekov, ktorú treba mať, ak je človek fanda bagrov.

Obdivujem ťa, že si napoprvé sa dobre oholil. To ja som musel trénovať a niekedy nemám deň a stane sa mi, že sa podráždim. Ale inak je to príma strojček. Je Pravda, že kus od kusa majú tie strojčeky rôznu agresivitu, žiletku treba nastavovať, ale to je na tom to zaujímavé. Je to surová technika. Nie je umenie sa oholiť presným strojčekom s presne definovanou štrbinou. Ale oholiť sa nahou žiletkou, kde strojček je len držiak pre ňu a je jedno či viac, alebo ešte viac agresívny. Toto keď sa človeku zapáči, už sa bude holiť len tak.

Skús Fatip Retro. Veľmi dobre sa drží v ruke. Ten Black metal je krásny.
HonzaV
Příspěvky: 11
Registrován: 12 bře 2016, 23:16

Re: Fatip Grande

Příspěvek od HonzaV »

Dobrý večer Gentlemani. Po dlouhých letech trápení (holení) s různými vícebřity a instantní pěnou s plechovky. Jsem asi před měsícem ztratil trpělivost a zakoupil plastový wilkinson classic, barbus clasic a obyčejnou štětku spokar za 59 kus (tu jsem prozatím vyměnil za Balea profesional synteku) . Po cca tydenním pročítání tohoto fóra, jsem pochopil, že wilkinson není to pravé pro mě. Objednal jsem si tedy Fatip piccolo, k němu zelené astry a při pohledu na obnaženou žiletku se s velikým respektem pustil do díla. I když se mi zpočátku zdála ručka velmi krátká, ovladatelnost strojku byla excelentní. Po 16 letech holení z donucení, mě holení konečně baví a těším se na každé další. To vše díky vám a tomuto skvělému fóru.
Vousáč
Příspěvky: 800
Registrován: 06 dub 2013, 14:40

Re: Fatip Grande

Příspěvek od Vousáč »

No pane kolego, vybral jste si pro začátek jeden z nejagresivnějších strojků, ale chápu
že po letech více břitů je člověk tak trochu masochista :mrgreen: a nějaké to podráždění
mu jen tak nevadí.
Pokud vám Fatip vyhovuje hned od začátku, klobouk dolů, já se na něj dal až po
cca 1/2 roce a dobře se ho naučil ovládat až po roce.
Takže teď už máte ve výbavě tvrdého dříče a zbývá si časem dovybavit soupravu i jemnějšími
strojky, protože jak to všichni známe, nikdo nezůstane dlouho jenom u jednoho kousku
a jsou dny kdy je lepší sáhnou po něčem méně agresívním ;)
V noci slyším i vousy růst
HonzaV
Příspěvky: 11
Registrován: 12 bře 2016, 23:16

Re: Fatip Grande

Příspěvek od HonzaV »

Děkuji, nějaké podráždění samo sebou ze začátku bylo. Ale ta hladkost oholení je nesrovnatelná. V kombinaci s barbusem klouže po tváři jedna radost. Jen se tedy musí opravdu nechat jen klouzat. Pritlačení příliš neodpouští. Už teď můžu říct, že vícebřity nikdy víc.
Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 23
Registrován: 05 čer 2013, 17:05
Bydliště: Praha

Re: Fatip Grande

Příspěvek od hades »

Doporučil bych odzkoušet ještě najaké lepší mýdlo/krém, radost bude ještě větší.-)
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“