holící strojek NT VIGOUR TX18

...lidově bagry a kotvy.
david_ul

Re: holící strojek NT VIGOUR TX18

Příspěvek od david_ul »

Dobré ráno,

už se stalo. Je to tak dva roky na zpět.

Už nemají problém s ohybem u Futuru. Nějak to vykoumali a změnili výrobu. Možná jen změnili poměr kovu nebo tlaky ve formě. Netuším.

David

PS: již jsem v TX18 vystřídal tři čepelky. Ne, že by byli hned tupé, ale chtěl jsem zjistit jak fungují. Zatím vyzkoušeno Feather stainless, Tiger a Polsilver Iridium. Všechny jsou výborný. Jen u Feather pozor jsou moc ostré :) Jinak oholení na první průjezd je hladké. Poté jen doholení a je hotovo. Já jsem spokojený. Časem zkusím čepelky, které nejsou tak ostré.
David a jeho žiletky
Aadrei

Příspěvek od Aadrei »

Toto je pekny strojcek. Uz viem co v zivote potrebujem :D
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Zdravím Vás gentlemani,

přidal jsem video holícího strojku. Odkaz je u popisku holícího strojku na začátku vlákna.

Přeji pěkné pokoukání.

David
David a jeho žiletky
dedek

Příspěvek od dedek »

a kdepak je to video?
břítva, dýmka a žena se nepůjčují
dedek

Příspěvek od dedek »

video jsem našel. Hurá. Nejsem až takovej bl......c
břítva, dýmka a žena se nepůjčují
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Jen tak pro zajímavost. Touhle dobou se mi Merkur Futur začal naklánět na jednu stranu. Holt únava :)

NT Vigour TX18 je stále rovný jak voják.

Zatím jsem tedy spokojený. Jen jednu věc bych při koupi nového strojku změnil a to barvu. Zakoupil bych světlou lesklou. Důvod není tam vidět mýdlo po oholení. Černý strojek je pěkný, ale je tam vidět mýdlo nebo mapy od vody. Jinak jsem na 99,9% spokojený.

Vše funguje jak má. Závit je v pořádku. Kontroloval jsem jej v rozebraném stavu. Vše promazáno, i když není třeba. Nic nenasvědčuje tomu, že by se strojek začínal naklánět. Jediná věc u které bych myslel jinak je barva. Ta černá je pěkná, ale je tam vidět každý flek.
Na váhu jsem si také zvykl.

David
David a jeho žiletky
Aadrei

Příspěvek od Aadrei »

Nazdar david_ul,
Svoj strojcek s ciernou rukovatou zvyknem zvdy po holeni pretriet handrou a mydlo ani voda na nom nie su vidiet. Toto by nemohlo pomoct? Tento strojcek sa mi vazne pozdava a rozmyslam ze by som si ho vybral ako vianocny darcek - a chcel by som ho prave v ciernej farbe.
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobré ráno Aadrei,

máš pravdu. Toto také dělám. Po oholení jej vypláchnu čistou vodou, vyčistím a vysuším. Bohužel mám tvrdou vodu a tak stejně na povrchu zůstane film. Mám to bohužel takto i s miskou na holení. Tu mám také černou. Dvakrát do týdne vše rozeberu a pořádně vydesinfikuji. Vše proženu horkou vodou s jarem. Tím nešetřím. Ale i tak tvrdá voda nechá mapy.

Je pravda, že by se zanášel i strojek stříbrný. Ale na něm to není tolik vidět :) Tedy letmým pohledem.
V tomhle mají výhodu Ti co bydlí na horách nebo mají svojí studnu s měkkou vodou. Ještě, že nebydlím okolo Karlových Varů nebo v lázeňském městě poblíž pramenů s železitou vodou :) To bych se pořezal už v tu chvíli co bych sáhl na strojek. Holt vodní kámen :)

Dělám si srandu, ale do určité míry je to tak.

David
David a jeho žiletky
Aadrei

Příspěvek od Aadrei »

Nazdar,
Super, tak teda si tu farbu este rozmyslim, do vianoc je este casu dost :mrgreen: ale ten strojcek chcem vyskusat urcite
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobré ráno Aadrei,

vše jsem probral s kolegou co bydlí na Šumavě. Jak jsem si myslel je to vše zapříčiněno tvrdostí vody. On má na pozemku u domečku vlastní studnu. Podle rozboru tam má jako jediný v okolí kojeneckou kvalitu vody. Takže jemnou. Nic takového tedy neřeší. Žádné vodní kamení :) ani mapy od vody na věcech.

Měl stejný problém mapy na věcech na holení. Po přestěhování na Šumavu z Ústí nad Labem vše vyřešeno. Stačila změna vody. Takže pokud doma nemáš tvrdou vodu tak se bát nemusíš.

David
David a jeho žiletky
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“