http://www.nuz.cz/eshop/holeni/britvy/f ... zor-detail
Nemate nekdo zkusenosti s touto britvou? Premyslim, jak by se dala spravne drzet a jestli je mozne se s ni poradne oholit. Za cokoliv dekuji.
FLEET STREET RAZOR
Re: FLEET STREET RAZOR
Ten predmet na obrazku.. no nevim co to je ale BRITVA to rozhodne neni..
Taktez cena ani ne 600kc neni obvykla cena za Britvu, (snad s vyjimkou Britev Gold Dolar)
Pochybuji silne, ze by se s tou veci dalo oholit.
Taktez cena ani ne 600kc neni obvykla cena za Britvu, (snad s vyjimkou Britev Gold Dolar)
Pochybuji silne, ze by se s tou veci dalo oholit.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Vyrobce by odpovidal britve. Cenu chapu, je to dosti podezrele, ale maji to v oddeleni britev. Prodejce by v tom mel mit jasno, nejsou to zadni amateri.
ahoj,
toto opravdu k holeni neni. vyrobce je sice Boker, ale je to akorat nuz ve tvaru britvy podle filmu s Deppem. a pokud se prodejce sam britvou neholi (respektive nevi jak se brousi), tak podle vybrusu nepozna, ze to neni k holeni pouzitelne. v zahranici myslim na toto maji dokonce zakon podle ktereho se podobne patvary musi prodavat jako "razor style pocket knife" - nuz ve tvaru britvy.
toto opravdu k holeni neni. vyrobce je sice Boker, ale je to akorat nuz ve tvaru britvy podle filmu s Deppem. a pokud se prodejce sam britvou neholi (respektive nevi jak se brousi), tak podle vybrusu nepozna, ze to neni k holeni pouzitelne. v zahranici myslim na toto maji dokonce zakon podle ktereho se podobne patvary musi prodavat jako "razor style pocket knife" - nuz ve tvaru britvy.
Velmi zajímavé pojetí tvaru vzdáleně napodobujícího Břitvu.
Při holení se Břitva otevře do tvaru "L" kdy čepel je cca vodorovně a střenky jsou směrem nahoru.
Palec a tři (nebo dva) prsty uchopí krček Břitvy a střenky se se nechají vsunuté mezi malíček a prsteníček.
A fčíl mi ukaž jak to uděláš na tomto nástroji když pivot nýt je u čepele...
Při holení se Břitva otevře do tvaru "L" kdy čepel je cca vodorovně a střenky jsou směrem nahoru.
Palec a tři (nebo dva) prsty uchopí krček Břitvy a střenky se se nechají vsunuté mezi malíček a prsteníček.
A fčíl mi ukaž jak to uděláš na tomto nástroji když pivot nýt je u čepele...
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Na té stránce píší: "The shape and finish are reminiscent of a classic straight razor, yet this piece has superior stability for added versatility."
Že by se to drželo jako japonská břitva, tedy střenky jako prodloužení "těla"? Jen kecám, břitvu jsem držel v ruce jen dvakrát Zítra to bude potřetí...
Těžko hádat, co mají na mysli tou všestranností. Třeba by se tím dal krájet chleba...
Že by se to drželo jako japonská břitva, tedy střenky jako prodloužení "těla"? Jen kecám, břitvu jsem držel v ruce jen dvakrát Zítra to bude potřetí...
Těžko hádat, co mají na mysli tou všestranností. Třeba by se tím dal krájet chleba...
No nevím, existuje sice video:
https://www.youtube.com/watch?v=wVk7zo_NSeI
To ale podle mě patří do kategorie "holení nožem".
A tady bych viděl i použití, i když s volnou střenkou bych měl strach o prsty!
Jako břitvu bych tento nástroj nebral vážně.
https://www.youtube.com/watch?v=wVk7zo_NSeI
To ale podle mě patří do kategorie "holení nožem".
A tady bych viděl i použití, i když s volnou střenkou bych měl strach o prsty!
Jako břitvu bych tento nástroj nebral vážně.