Krém na holení "Pitralon"

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
david_ul

Re: Krém na holení "Pitralon"

Příspěvek od david_ul »

Zdravím Tě,

paradoxně jsem viděl mýdlo Pitralon v Kauflandu. Ale je to ten nový přebal. Cena... nepamatuji se, ale asi max. 80 Kč.

David
David a jeho žiletky
Frody

Příspěvek od Frody »

Dobrý den kolegové Kaufland opravdu má Pitralon na holení , byl jsem zvědav a koupil ho ,přestože je v něm silikon , doma jsem otevřel a v něm bílý krém tvrdší nez barbus ale ne tak tvrdý jak starý pitralon a hlavně ta vůně ??? Pamatuji starý pitralon , kerý voněl levandulí , tohle smrdělo jak nějaká chemička ( levný čistič , nebo prací prašek ) , no vzal jsem starý holící štetec u ktereho , jsem počítal , že ho můžu bez výčitek vyhodit :D chtěl , jsem vyšlehat v kelímku pěnu , jak jsem byl zvyklý u prorasa či barbusu , nebo čehokoliv co je k holení :D inu tady se nic nedělo jediný co , jsem vyšlehal byla jakási konzistence s hrudkami podobná nějakemu měsíc otevřenému kefíru :DDD tak sem to vzal i ze štetkou a rovnou do koše , takže doporučuji pokud si vážite svých štetek na holení ani nekupovat :)))
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Obsah Pitralonu jsem taky vyhodil do koše, ale krabička mi slouží dál. Dostal jsem od spolubřitevníků různé vzorky, koupil nějaká mýdla... tak se obsah mění. Krabička je sice plastová, ale drží vůni mýdla (které v něm aktuálně je), velikostně tak akorát a dobře se otvírá i zavírá. Tak pokud si chce někdo koupit krabičku na mýdlo, tak v Kauflandu může. :lol:
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

@Frody: Ano, taky si pamatuju kdyz pitralon byl v te modrobile krabicce a vonel levanduli.
Uz je to ale asi CTVRT stoleti.. (no minimalne 20 let) ach jo, to uz jsme opravdu pametnici :lol:
Od te doby se kvalita vyrazne zhorsila, to je skoda. A vzhledem k obsahu silikonu uz bych si jej nekoupil ani omylem. Skoda. Rad bych podporoval ceske produkty, ale to by musely kvalitativne za neco stat.
V soucasne dobe to jde pouze u ruznych VPH, jinak to je tezke.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Zdravím Vás kolegové,

popravdě nevybavuji si vůni levandule. Spíše chemické něco. Ohledně pěny tak si vybavuji, že pěna to nebyla bylo to spíše slabé bublinky na obličeji. Vyšlehat to pořádně nešlo. Teď píši o kelímku.
Vím, že po oholení jsem cítil jako kdybych byl ve svěráku. Obličej to svíralo až hrůza.

Tuba: stejně chemická vůně. Opravdu jsem necítil levanduli. Zde šlo udělat pěnu. Docela se s tím dalo oholit. Subjektivně jsem měl pocit, že tuba není nikdy tak plná jak by měla být.

Používání krému i mýdla jsem ukončil v době, kdy přišel na trh inovovaný recept se silikonem. Přešel jsem na Barbus a Olimon.

Předevčírem jsem hodil na codecheck info o Pitralonu.
http://www.codecheck.info/kosmetik_koer ... holeni.pro

Prosím Ty kteří mají krabičku ať zkontrolují složení Pitralonu s krabičky s webem codecheck. Opisoval jsem jej z internetu bez fyzické kontroly krabičky.
Toto mýdlo jsem naposledy použil před 20 lety:)

David
David a jeho žiletky
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“