Koupě první břitvy

Všeobecné dotazy na břitvy
Žaneta
Příspěvky: 3
Registrován: 05 lis 2015, 16:31

Koupě první břitvy

Příspěvek od Žaneta »

Dobrý den, ráda bych příteli koupila břitvu k Vánocům. Dlouho o ní mluví, ale zatím se sám neodhodlal. Můžete mi poradit značku a typ, který by byl vhodný pro začátečníka, ale zároveň mu delší dobu vydrží? Dívala jsem se a padla mi tahle do oka..Thiers Issard 5/8 Special Coiffeur břitva bílá. Myslíte, že je to dobrá volba? Předem moc děkuju za radu a ochotu. Žaneta
ater
mistr brusič
Příspěvky: 832
Registrován: 10 lis 2011, 22:39

Re: Koupě první břitvy

Příspěvek od ater »

Ahoj, Thiers Issard je dobrá volba, od nich jsem ještě neviděl žádnou špatnou.
Uživatelský avatar
Wiking
Příspěvky: 1548
Registrován: 13 úno 2011, 17:24
Bydliště: Česko-saské Švýcarsko

Re: Koupě první břitvy

Příspěvek od Wiking »

Zcela konkretne: Tuhle Britvu : http://www.amazon.de/gp/product/B00149I ... J5BW66J8XH
zde zakoupilo uz nekolik novacku a zadny si zatim nestezoval.
Rika se, ze je to jedna z mala Britev, ktere od vyrobce odchazi skutecne "shave ready" tedy naostrene tak ze skutecne holi.. Jinak zhruba 99% Britev kdyz koupis tak je treba je nechat nabrousit, nebot jsou tupe, popr. neholi tak jak by mely.
PS: Nenech se odradit vysokou cenou.. 112€ je hodne penez.. ano.. ale takovato Britva nevydrzi jen dlouhou dobu, (jak pozadujes) takova vydrzi proste cely zivot... ;)
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Žaneta
Příspěvky: 3
Registrován: 05 lis 2015, 16:31

Re: Koupě první břitvy

Příspěvek od Žaneta »

Ahoj,

moc děkuji za reakci. Čepel 5/8 je tedy vhodná pro začátečníky? Máte nějaký ověřený e-shop k nákupu? Můžete poradit značku mýdla, štětky a kamence? Toto by do začátku mělo postačit nebo? Obtahovací řemen jsem již objednala. Předem všem děkuji. Žaneta
Uživatelský avatar
Wiking
Příspěvky: 1548
Registrován: 13 úno 2011, 17:24
Bydliště: Česko-saské Švýcarsko

Re: Koupě první břitvy

Příspěvek od Wiking »

Tvuj dotaz je jednoduchy, odpoved je slozita.
Mas 2 moznosti:
1.) Koupit neco standartniho.. Barbus z obycejne ceske drogerie, vodu po holeni taky odtam, Stetku Balea z DMka.. kamenec odkudkoliv :D
Tvuj pritel se s tim nauci pracovat, bude vedet co je to klasika, a v pripade ze jej holeni oslovi, vzdy si muze koupit lepsi kosmetiku a lepsi stetku, a aby nic neriskoval, predtim se zde muze poradit se zkusenymi britevniky.

2.) Nakup hned nedo drazsiho, co udela ale tu stejnou sluzbu, ale v pripade ze ho mokre holeni nezaujme (coz si nikdo z nas nedokaze predstavit) zustanou vam doma solidni predmety za nejakou tu tisicovku pro ktere nebudete mit vyuziti.

Kvalitni stetka na holeni nebo bagr vydrzi dlouha desetileti a Britva je investice na cely zivot..
Promitnes - li si drahou nakupni cenu do tech mnoha desitek let, ktere Ti (nebo spise Tvemu priteli) ty predmety budou kazdodenne slouzit, je to relativne jen par haleru denne.. Vse je totiz relativni, rekl jednou jeden moudry muz :P

Mysli prosim ale jen na 1 vec: "Znackove" mydlo ( a vubec jakakoliv kosmetika) ktere je 5x a treba klidne i 10x drazsi nez Barbus obvykle nema 5x az 10x lepsi chemicke slozeni..

Nejaky E-shop v CR nemuzu doporucit, nebot nakupuji v zahranici. Ale mame zde v obchodni sekci hodnoceni a postrehy z ruznych internetovych obchodu. Snad Ti to nejak pomuze dal. Zde to je: viewtopic.php?f=81&t=834
Je toho 6 stran. Tak si to procti.
Kazdopadne nez neco koupis, zkonzultuj to tady, at neudelas chybu, OK?
Radi Ti tady pomuzeme.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
svickop
Příspěvky: 64
Registrován: 29 pro 2014, 01:15

Re: Koupě první břitvy

Příspěvek od svickop »

Ahoj Žaneto,

5/8 určitě nikoho neurazí. Pokud se Ti nechce brouzdat po zahraničních e-shopech, za české mohu doporučit Upravse.cz - také nabízí břitvy TI a kosmetiku. Slova Wikinga o tom, že 10x dražší produkt neznamená 10x vyšší kvalitu, by se měla tesat do kamene. Barbusem nic nezkazíš, je to sázka na jistotu, ale pokud by se Ti přece jen nezamlouval, tady na fóru najdeš recenze nejrůznějších mýdel, z těch levnějších stojí určitě za zmínku např. Haslinger nebo Cella.
Libor
Příspěvky: 130
Registrován: 28 srp 2013, 13:02
Bydliště: Netolice

Re: Koupě první břitvy

Příspěvek od Libor »

Ahoj,
předně je asi nejdůležitější, jestli se Tvůj přítel holí na mokro škrabkou, jak my zasvěcení nazýváme nástroj z kombinace plastu a oceli, značně předražený a v reklamách vychvalovaný. Pokud se holí narychlo elektrickým strojkem, může to být větší risk. Pak by mohlo být jistější pořídit klasický žiletkový strojek s kvalitními žiletkami pro začátek. Něco jako Muhle R89 nebo Edwin Jagger DE89, což jsou téměř totožné kousky, nebo Merkur 34c a podobné, těmi se ani začátečník tak snadno nepořeže. Ale pokud má rád výzvy, tak jdi do břitvy, ale sama ho znáš nejlíp a tušíš, co mu udělá radost.
Pokud už se holí na mokro, tak minimálně mýdlo, popř krém a štětku využije. Je to jiný level než šlehačka ve spreji. Mýdlo se dá kvalitní, sice bez misky, pořídit např Muhle za 150 korun. Já k barbusu nemám důvěru, ale nezkoušel jsem ho, tak nemůžu soudit. Jen si nemyslím, že je to mýdlo hodné k tomu, aby sloužilo jako dárek. Štětky jsou různé, jak za stovku, tak i špičkové anglické za několik tisíc. Ale slušně vypadající jezevec se dá už za ty tři, asi spíš čtyři stovky pořídit, tedy tam to začíná. Teď záměrně neuvádím DM jezevčici která má děsnou rukojeť. Do začátků ideální a třeba časem mu můžeš dát dražší. Takhle jsem po roce a půl s levnou jezevčicí přišel k velké huňaté špičkové jezevčici za dva tisíce, na kterou jsem si tak zvykl, že nic jiného už nechci.
Každopádně zvaž všechno, neboj se zeptat, tady Tě nikdo nezakousne, všichni rádi poradí. Zkušení bardi nejlíp ví, co je nejlepší a když se neunáhlíš, tak určitě nic nekvalitního nekoupíš. Nechci tě nijak zrazovat, spíš chci předejít tomu, že by se náhodou stalo, že by jsi se netrefila. Ale aspoň já to mám tak, že vždycky pečlivě zvážím, jestli do něčeho jít nebo ne.
Každopádně šťastnou ruku, ať vybereš pěknou břitvu a ať se líbí. :-)
Libor
Začneš-li se holit břitvou, jako bys překročil Rubikon. Není cesty zpět...
ater
mistr brusič
Příspěvky: 832
Registrován: 10 lis 2011, 22:39

Re: Koupě první břitvy

Příspěvek od ater »

Žaneta píše: Čepel 5/8 je tedy vhodná pro začátečníky?
Ano, čepel 5/8 je vhodná, není moc malá a není ani nešikovně velká.

Já osobně bych raději dostal něco jiného než barbus, ten totiž nemusí každému sednout. A pokud nemá přítel moc zkušeností se štětkou a teď používá třeba pěnu z tuby tak šáhni spíš po krému (snazší vyšlehat pěnu). Já mam rád např. Truefitt & Hill No. 10 Finest Shaving Cream ( http://www.jk-kosmetika.cz/truefitt-hil ... -hill.html ), který krásně voní.
Žaneta
Příspěvky: 3
Registrován: 05 lis 2015, 16:31

Re: Koupě první břitvy

Příspěvek od Žaneta »

Ahoj,

všem moc děkuji za své poznatky. Už jsem se tak nějak asi rozhodla. Zaujala mě na první pohled břitva Thiers Issard 5/8 Special Coiffeur břitva bílá. I po dalším hledání.. se mi stále zamlouvá nejvíc. Snad tedy dobrá volba. Nakupujete na stránkách www.luxusni-holeni.cz? Tam bych ji chtěla objednat nebo máte nějaký vyzkoušený obchod v Praze? Rovnou bych objednala i krém na holení. Štětku vezmu z Jezevčice. Moc děkuji za ochotu. Žaneta
Uživatelský avatar
Vinci
Příspěvky: 167
Registrován: 22 lis 2010, 11:05
Bydliště: Zvolen

Re: Koupě první břitvy

Příspěvek od Vinci »

Zdravím všetkých gentlemanov,
chcem si urobiť radosť k vianociam a skúsiť to z britvou znovu. Popravde nejedná sa o moju prvú britvu tú som mal asi pred 5timi rokmi, pár krát sa oholil a posunul ju ďalej. (fajnovú solingenku z buvolím rohom). Pár rokov sa holím bágrom Merkur a Edwin Jagger, používam silvertip štetku Muhle uzol 21mm,mám aj Tweezermana nejaký rok slúžil ale teraz len v čase núdze, mydlo biele Proraso na citlivú pleť, žiletky Feather.

K Vianociam som si nechal kúpiť mydlo Taylor of Bond Street Sandalwood. Z minulosti mi ostal kvalitný kožený obťahovací remeň od pána Petra S. Kamene mám 1 3 a 8 tisícku.
Chcel by som si vyskladať novú sadu britva, štetka, hrnček. Bol by som rád keby ste mi ju ohodnotili a pridali zopár postrehov. Objednávať budem z obchodu upravse.cz - mám s ním tie najlepšie skúsenosti.

Britva Thiers Issard 5/8 Special Coiffeur:
http://www.upravse.cz/vyrobek/britva-th ... r-58-cerna

Štetka Kent BK 12 priemer uzlu 31milimetrov:
http://www.upravse.cz/vyrobek/stetka-na ... -kent-bk12

Hrnček Penotvor:
http://www.upravse.cz/vyrobek/penotvor-cerny

Ďakujem za vaše postrehy, poteší ma každý jeden. :)
G Fatboy Rhodium G2, G 40's Superspeed (Ink-DeltaEcho), G Rocket, G Super Adjustable V2, ATT M2+SE1, Rockwell 6S, G Tech, G Slim Adjustable L2+J4, G Aristocrat, G Red Tip B3, Muhle R41, Merkur 34C & 37C,Edwin Jagger IVCSR, Fatip piccolo
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“