A už jsi lapený.
Bacilus Břitvomilus začíná působit.
Pěna z mýdla na holení versus pěny na holení ze spreje
Re: Pěna z mýdla na holení versus pěny na holení ze spreje
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Re: Pěna z mýdla na holení versus pěny na holení ze spreje
Jak to tu pročítám, napadá mě jedna věc.
Mýdlo bude povětšinou nejspíše mírně zásadité (alespoň klasická mýdla jsou). Pěna, podle toho jak působí na čepele břitev z uhlíkové oceli, kyselá. Je to potom jako byste břitvvu strčili do coly, nebo s ní krájeli jablko apd. Smíchání (jak to zde také bylo napsáno) může dojít k neuralizaci, takže to je pro čepel už ok. V cole někteří leptají i čepele nožů, aby se zviditelnila kalicí linie při parc. kalení (ikdyž běžněji se používají jiná leptadla např chlorid nebo kyseliny).
Mýdlo bude povětšinou nejspíše mírně zásadité (alespoň klasická mýdla jsou). Pěna, podle toho jak působí na čepele břitev z uhlíkové oceli, kyselá. Je to potom jako byste břitvvu strčili do coly, nebo s ní krájeli jablko apd. Smíchání (jak to zde také bylo napsáno) může dojít k neuralizaci, takže to je pro čepel už ok. V cole někteří leptají i čepele nožů, aby se zviditelnila kalicí linie při parc. kalení (ikdyž běžněji se používají jiná leptadla např chlorid nebo kyseliny).
Re: Pěna z mýdla na holení versus pěny na holení ze spreje
Osobne se nedomnivam ze pena ze spreje je kysela. Nevim jake ma pH, ale urcite by mela byt zasadita - predpokladem samozrejme je ze je v ni aspon "nejake mydlo"
Chemicke slozeni pen ve spreji neznam, pokud nekdo snad nejakou vlastni, mohl by to sem dopsat.
Ja nevlastnim zadnou.
Domnivam se, ze agresivni k Britvam tam bude nejaka jina slozka.. hnaci plyn treba? Nevim.
Ale jak rikam: jsou to jen moje uvahy a nezarucim se za to, nebot zde nemam ani vypis slozeni ani moznost zmerit si to pH, nebot nemam ani tu penu
Jinak mydlo na holeni ma nebo by melo mit pH kolem 10 az 11. Je tedy alkalicke. Jsou ale i mydla (telova pro mimina) s pH kolem 6.
Pena na holeni mi trochu pripomina muj pobyt v USA kdysi davno.. tam se vsichni cpali syrem ve spreji..
Koukal jsem na to jak tele na novy vrata.. co to je? Ano, byl to syr ve spreji. Jako u nas byva slehacka ve spreji.
Protoze nasinec zna jen Eidam v bloku, nedalo mi to a podival jsem se co tam vse je. Myslim ze krome stopoveho mnozstvi syru tam bylo asi 30 dalsich chemickych pomocnicku
Chemicke slozeni pen ve spreji neznam, pokud nekdo snad nejakou vlastni, mohl by to sem dopsat.
Ja nevlastnim zadnou.
Domnivam se, ze agresivni k Britvam tam bude nejaka jina slozka.. hnaci plyn treba? Nevim.
Ale jak rikam: jsou to jen moje uvahy a nezarucim se za to, nebot zde nemam ani vypis slozeni ani moznost zmerit si to pH, nebot nemam ani tu penu
Jinak mydlo na holeni ma nebo by melo mit pH kolem 10 az 11. Je tedy alkalicke. Jsou ale i mydla (telova pro mimina) s pH kolem 6.
Pena na holeni mi trochu pripomina muj pobyt v USA kdysi davno.. tam se vsichni cpali syrem ve spreji..
Koukal jsem na to jak tele na novy vrata.. co to je? Ano, byl to syr ve spreji. Jako u nas byva slehacka ve spreji.
Protoze nasinec zna jen Eidam v bloku, nedalo mi to a podival jsem se co tam vse je. Myslim ze krome stopoveho mnozstvi syru tam bylo asi 30 dalsich chemickych pomocnicku
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Re: Pěna z mýdla na holení versus pěny na holení ze spreje
Tak jsem koukl na net a zadal: ph shaving gel a našel jsem toto:
https://www.lubrizol.com/PersonalCare/M ... ng-Gel.pdf
po ostatních jsem nepátral, ale tady u toho píší ph 5,7-6,3, takže mírně kyselý, asi to bude ale různé podle výrobce.
ovšem ph coly se pohybuje jinde: 2,5-2,9 pH (jablko cca 3,5 apd.) nicméně všechny takové potraviny patinují uhl. čepele.
Důvod černění břitvy pěnou bude asi jiný.
https://www.lubrizol.com/PersonalCare/M ... ng-Gel.pdf
po ostatních jsem nepátral, ale tady u toho píší ph 5,7-6,3, takže mírně kyselý, asi to bude ale různé podle výrobce.
ovšem ph coly se pohybuje jinde: 2,5-2,9 pH (jablko cca 3,5 apd.) nicméně všechny takové potraviny patinují uhl. čepele.
Důvod černění břitvy pěnou bude asi jiný.