Pěna z mýdla na holení versus pěny na holení ze spreje

... po srsti či proti...
PetrS
mentor

Re: Pěna z mýdla na holení versus pěny na holení ze spreje

Příspěvek od PetrS »

A už jsi lapený.
Bacilus Břitvomilus začíná působit.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
josip

Příspěvek od josip »

Jak to tu pročítám, napadá mě jedna věc.
Mýdlo bude povětšinou nejspíše mírně zásadité (alespoň klasická mýdla jsou). Pěna, podle toho jak působí na čepele břitev z uhlíkové oceli, kyselá. Je to potom jako byste břitvvu strčili do coly, nebo s ní krájeli jablko apd. Smíchání (jak to zde také bylo napsáno) může dojít k neuralizaci, takže to je pro čepel už ok. V cole někteří leptají i čepele nožů, aby se zviditelnila kalicí linie při parc. kalení (ikdyž běžněji se používají jiná leptadla např chlorid nebo kyseliny).
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Osobne se nedomnivam ze pena ze spreje je kysela. Nevim jake ma pH, ale urcite by mela byt zasadita - predpokladem samozrejme je ze je v ni aspon "nejake mydlo" :lol:
Chemicke slozeni pen ve spreji neznam, pokud nekdo snad nejakou vlastni, mohl by to sem dopsat.
Ja nevlastnim zadnou.
Domnivam se, ze agresivni k Britvam tam bude nejaka jina slozka.. hnaci plyn treba? Nevim.
Ale jak rikam: jsou to jen moje uvahy a nezarucim se za to, nebot zde nemam ani vypis slozeni ani moznost zmerit si to pH, nebot nemam ani tu penu :D

Jinak mydlo na holeni ma nebo by melo mit pH kolem 10 az 11. Je tedy alkalicke. Jsou ale i mydla (telova pro mimina) s pH kolem 6.

:idea: Pena na holeni mi trochu pripomina muj pobyt v USA kdysi davno.. tam se vsichni cpali syrem ve spreji..
Koukal jsem na to jak tele na novy vrata.. co to je? Ano, byl to syr ve spreji. Jako u nas byva slehacka ve spreji.
Protoze nasinec zna jen Eidam v bloku, nedalo mi to a podival jsem se co tam vse je. Myslim ze krome stopoveho mnozstvi syru tam bylo asi 30 dalsich chemickych pomocnicku :-)
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
josip

Příspěvek od josip »

Tak jsem koukl na net a zadal: ph shaving gel a našel jsem toto:
https://www.lubrizol.com/PersonalCare/M ... ng-Gel.pdf

po ostatních jsem nepátral, ale tady u toho píší ph 5,7-6,3, takže mírně kyselý, asi to bude ale různé podle výrobce.

ovšem ph coly se pohybuje jinde: 2,5-2,9 pH (jablko cca 3,5 apd.) nicméně všechny takové potraviny patinují uhl. čepele.

Důvod černění břitvy pěnou bude asi jiný.
Odpovědět

Zpět na „Techniky holení“