Společný nákup Asano nagur + Gokumyo 20000

Zagarne

Re: Společný nákup Asano nagur

Příspěvek od Zagarne »

pekne nagury. btw ten remen to je Kanayama? jestli jo, tak jaky cislo? a nechces na neho v budoucnu napsat recenzi ? :lol: je od nich pekne, ze ho neohnuli do krabice.
vsezved

Příspěvek od vsezved »

Řemen je Kanayama Cordovan Strop 20000 konkrétně toto: http://www.japanesenaturalstones.com/ka ... rop-20000/ zpracování je precizní, šíře 66 mm. Jen mi nejde do hlavy, jak se drží. Na jedné straně je karabinka s obrtlíkem a druhá je bez něčeho, za co by se dal držet. Třeba osvětlí někdo jiný nebo rovnou nový majitel. Řemen má dvě části, jedna je kůže a druhá kurta.
mons

Příspěvek od mons »

;)
Yaron

Příspěvek od Yaron »

Já jej držím palcem a ukazováčkem a mírně natahuji, trochu ho obtáčím přes ten ukazovák, aby byl řemen rovný. Zní to asi divně, ale zvyknul jsem si velmi brzy a vyhovuje mi to. Určitě bych tam nic nepřidělával.
Vlastním Kanayama 30k a je fantastický, je to něco úplně jiného, než klasické obtahovací řemeny z hovězí kůže.
Jak je ten Tvůj 20k asi tlustý? Dlouho jsem váhal, mezi tímto tvým 20k z JNS a 30k z Rasurpur. Tak mě zajíimá tloušťka kůže, jinak povrch by mél být stejný.
Living on the edge.
vsezved

Příspěvek od vsezved »

Právě jsem se prvně oholil břitvou nabroušenou Asano nagurami, které včera dorazili a mohu konstatovat že oholení je perfektní. Sice jsem brousil asi 5 hodin, ale to jsem se asi 3x vracel a nemám s nagurami vůbec žádnou zkušenost. Břitva je GD 66, kterou jsem před pár týdny odložil, když se mi ji nedařilo na klasických kamenech nabrousit, vždy při finišování jsem někde udělal chybu. Za mne mohu tyto kamínky vřele doporučit. Finišoval jsem na čistém CF. Myslím, že broušení bude po získání praxe o dost rychlejší, přesně jak již říkali další kolegové.
mons

Příspěvek od mons »

Tak Kanayama 20 000 je už u mne.
První dojmy : tloušťka řemenu je cca 4 mm, šířka perfektně vyhovuje šíři břitvy, délka je vyhovující,
napínám řemen tak, že dolní vyztuženou část držím levou rukou mezi palcem a ukazováčkem, nepůsobí to žádné problémy.
Závěsné zařízení působí levným plechovým dojmem, ale asi to tak má být kvůli tradici.
A povrch řemenu - ach to je paráda, na pohmat jak porcelánová miska, řemen jsem pouze zaleštil prázdnou rukou,
a zkusil včera broušenou Dovo Carpe Diem, břitva po řemenu pěkně jede s poměrně silnou odezvou.
Holení opravdu velmi fajn.
Závěrem - je to skutečně jiný level, asi nejlepší řemen co zatím mám, ještě z něj dostat skutečně co v něm je. :shock:

Děkuji kolegovi za spolupráci při zajištění radosti ke konci roku. :D
pepson

Příspěvek od pepson »

Sada nagur je doma a Vánoce mám v Listopadu.
Děkuji všem zúčastněným za příkladnou spolupráci,
přeji mnoho úspěchů na japonské cestě
a považuji společný nákup za uzavřený.
vsezved

Příspěvek od vsezved »

O víkendu proběhlo osobní předání a obchod je dokončen. Pro ostatní přidávám alespoň fotečku k namlsání jak může vypadat sada Asano Mikava Nagur.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zamčeno

Zpět na „Skupinové nákupy“