Po pádu se má na "koně" opět nasednout a to jsi dokázal v plné parádě - gratuluji.
Dáma v provozu proti srsti se chová skoro stejně jako po srsti, jen když se "zasekne" tak nepokračovat ale nasadit jinde a pak už to zase půjde v pohodě. Taky ještě je dobré proti srsti o malinko více vody do pěny.
První holení břitvou
Re: První holení břitvou
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Taky jsem se, Vláďo, takhle pořezal. Ale takhle hlubokej zásek se mi nepodařil. Já jich měl spíš víc . Ještě tu na jeden na kůži koukám. Pak jsem si říkal, co jsem za vemeno, že mě nenapadlo tu břitvu tahat jako při obtahování (naplocho jsem ji kolmo přetahoval přes hřbet ruky). Jenže člověk se soustředí úplně na jiný věci...vladacr píše:Pokud by chtěl někdo vědět, jak se vyvíjí má obratnost při práci s břitvou
http://www.kuzbici.eu/carpaccio-ala-kuzbik/
Honza
Něco si přej, padá pěna.
Myslim, že každý kdo si s ostrou kráskou někdy začal musí dříve nebo později zjistit jaká dokáže být. Přeci jen jsme lidé a myslím, že nikdo se nedokáže pořád zcela 100% soustředit. U mne to bylo v případě, kdy jsem se holil a byla u nás návštěva a odlákal mne rozhovor. Jak někdy závidím ženám, že zvládají "multi tasking". Dopadlo to tak, že jsem asi půl hodiny přemlouval kamenec aby tu ránu na bradě zastavil. Nakonec se podařilo, ale ještě asi 6 týdnů při holení na daném místě vždy tekla kapička krve, než jsem kůži okrájel do kulata. Od té doby se při holení soustředím o dost více.
Vlastní zkušenost při broušení...
Plandající čepel na volném pivot nýtu umožnila aby se čepel velkým obloukem rozmáchla a zasekla se do kosti zepředu na ukazováčku.
Nejzajímavější na tom byl ten zvuk. Jako když o sebe klepnou dvě krátká buková týbla...
Poznání: Už vím jak důležité je seřízení pivot nýtu.
Plandající čepel na volném pivot nýtu umožnila aby se čepel velkým obloukem rozmáchla a zasekla se do kosti zepředu na ukazováčku.
Nejzajímavější na tom byl ten zvuk. Jako když o sebe klepnou dvě krátká buková týbla...
Poznání: Už vím jak důležité je seřízení pivot nýtu.
Tiež sa mi podarilo niečo podobné. Otieral som britvu o predlaktie. Kedže masná tuhá pena dobre držala, bolo treba trochu pritlačiť. Ale už som mal skoro celú ruku od peny, tak som nemohol ťahať pozdĺž ruky,ale len naprieč. Výsledok sa okamžite dostavil, a jazvu mám ešte po piatich mesiacoch. Potom som skúsil oplachovanie, teraz otieram o hubku. Inak ruku som si porezal častejšie ako tvár.vladacr píše:Pokud by chtěl někdo vědět, jak se vyvíjí má obratnost při práci s břitvou
http://www.kuzbici.eu/carpaccio-ala-kuzbik/
Šikovnosť moja, neopúštaj ma.
Väčšina sa väčšinou mýli. U mě dobrý.
zdravím Vás vážení kolegové. Tak jsem také konečně došel k tomu, že uchopím do ruky ostré železo a bagr nechám jen na pak. Koupil jsem si shavetu (prozatím, než zjistím zda jsem šikula nebo samuraj) vložil 1/2 žiletky lehce se zamyslel a požádal manželku by začala vařit kroupy, prdelačku miluji. Provedl jsem klasickou předehru a dal se do sdírání srsti. Světe div se jen 3x jsem lehce byl políben ostřím a doholoval jsem pouze bradu a kousky pod ušima. Až po druhém holení jsem objevil kouzlo shavety. Když tam nedám žiletku mohu trénovat levou - pravou bez toho, že by jsem si něco ufik Tak začínám okukovat skutečné břitvy a budu konečně chlap......
p.s. Ty kroupy nakonec skončily v uzené polévce.
p.s.2 mám čtvrté oholení za sebou. Dnes to bylo trochu krvavější, frajeřina se nenosí u Slečny, jak jinak. A navíc jsem testoval nové mýdlo SCOTTISH FINE SOAP CLASSIC. Krásně voní, divně pění, asi se s ním musím naučit pracovat. Zná ho někdo?
p.s. Ty kroupy nakonec skončily v uzené polévce.
p.s.2 mám čtvrté oholení za sebou. Dnes to bylo trochu krvavější, frajeřina se nenosí u Slečny, jak jinak. A navíc jsem testoval nové mýdlo SCOTTISH FINE SOAP CLASSIC. Krásně voní, divně pění, asi se s ním musím naučit pracovat. Zná ho někdo?
optimista čte knihy, pesimista Korán a realista studuje základy střelby na pohyblivý cíl.
vladocr, dovol abych se přiživil v Tebou založeném vlákně, ať nezakládám duplicitní.
Takže po dnešním dni, mohu i já napsat ahoj kolegové břitevníci, neb do včerejška jsem byl jenom bagristou.
Břitvu mám k dispozici už od prvního týdne v listopadu, ale nějak nebyla stále ta pravá chvíle (únava, pracovní stres, nedostatek času) a až teprve dnes nadešel ten den "D". Popravdě, příprava nebyla úplně dokonalá, protože standardně se holím po koupeli, kdy můj velmi tvrdý vous je dobře změkčen. Já jsem vůbec netušil, kolik času mne holení břitvou zabere, tak jsem se raději oholil dnes odpoledne a vous jsem napařoval horkým ručníkem, ale nebylo to to pravé ořechové. Ač jsem se na holení těšil, tak lehounké šimrání v podbřišku jsem cítil a manželce jsem ani neřekl, co jdu dělat
No, ještě že mne nikdo nenatáčel na video - na levou ruku jsem "levej jak šavle", takže holení jenom pravou rukou a občasné hledání té správné polohy by u Vás určitě vyvolávalo smích.
A jak vše dopadlo? Ne, nebyl jsem oholen hladce a poslední kolo na BBS vítězně projel Mühle R41.
Břitvou jsem zvládl 2 průchody 1x po a 1x křížem, na krku to místy křížem nešlo, tak jsem to dal proti. Jediné místo, kde jsem měl opravdu velké problémy byla brada - kost spodní čelisti, tam to moc nešlo.
Ze své pověrčivosti jsem nechal kamenec schován ve skříňce a ono to dopadlo, že jsem ho opravdu nepotřeboval. Akorát jednou jsem si všiml nepatrně narůžovělé oholené pěny na břitvě a musel jsem docela i hledat, abych to místečko na obličeji našel. Já ho hledal někde na špatně přístupných místech a ono bylo na nejlépe holitelné ploše - pravá tvář, ale co je podstatné, mé dvě mateřská znaménka na obličeji zůstala nedotčena.
Rád bych se ještě zeptal, jak připravujete břitvu po holení a následně před holením. Co tím myslím? Dokonalé vysušení je jasné, potom břitvu obtáhnete na řemenu a pak konzervace Balistolem? No a při příštím holení břitvu nejdříve opláchnete teplou vodou od Balistolu otřete ji tolpapem a znovu obtáhnete? Jaký máte postup a jak odstraníte před holení Balistol? Díky za radu.
Takže po dnešním dni, mohu i já napsat ahoj kolegové břitevníci, neb do včerejška jsem byl jenom bagristou.
Břitvu mám k dispozici už od prvního týdne v listopadu, ale nějak nebyla stále ta pravá chvíle (únava, pracovní stres, nedostatek času) a až teprve dnes nadešel ten den "D". Popravdě, příprava nebyla úplně dokonalá, protože standardně se holím po koupeli, kdy můj velmi tvrdý vous je dobře změkčen. Já jsem vůbec netušil, kolik času mne holení břitvou zabere, tak jsem se raději oholil dnes odpoledne a vous jsem napařoval horkým ručníkem, ale nebylo to to pravé ořechové. Ač jsem se na holení těšil, tak lehounké šimrání v podbřišku jsem cítil a manželce jsem ani neřekl, co jdu dělat
No, ještě že mne nikdo nenatáčel na video - na levou ruku jsem "levej jak šavle", takže holení jenom pravou rukou a občasné hledání té správné polohy by u Vás určitě vyvolávalo smích.
A jak vše dopadlo? Ne, nebyl jsem oholen hladce a poslední kolo na BBS vítězně projel Mühle R41.
Břitvou jsem zvládl 2 průchody 1x po a 1x křížem, na krku to místy křížem nešlo, tak jsem to dal proti. Jediné místo, kde jsem měl opravdu velké problémy byla brada - kost spodní čelisti, tam to moc nešlo.
Ze své pověrčivosti jsem nechal kamenec schován ve skříňce a ono to dopadlo, že jsem ho opravdu nepotřeboval. Akorát jednou jsem si všiml nepatrně narůžovělé oholené pěny na břitvě a musel jsem docela i hledat, abych to místečko na obličeji našel. Já ho hledal někde na špatně přístupných místech a ono bylo na nejlépe holitelné ploše - pravá tvář, ale co je podstatné, mé dvě mateřská znaménka na obličeji zůstala nedotčena.
Rád bych se ještě zeptal, jak připravujete břitvu po holení a následně před holením. Co tím myslím? Dokonalé vysušení je jasné, potom břitvu obtáhnete na řemenu a pak konzervace Balistolem? No a při příštím holení břitvu nejdříve opláchnete teplou vodou od Balistolu otřete ji tolpapem a znovu obtáhnete? Jaký máte postup a jak odstraníte před holení Balistol? Díky za radu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
aaa koukam, ze pan je gurman a holi se Xpecem . jinak muj postup je takovyto:
pred holenim tolpapem poradne utru Balistol a obtahuju nejdriv na platene strane remenu a potom na kuzi
po holeni oplachnu britvu, dosucha vytru cepel a strenky tolpapem, pak obtahnu par tahy na platne aby na ostri nezustala absolutne zadna voda a nakonec balistol
pred holenim tolpapem poradne utru Balistol a obtahuju nejdriv na platene strane remenu a potom na kuzi
po holeni oplachnu britvu, dosucha vytru cepel a strenky tolpapem, pak obtahnu par tahy na platne aby na ostri nezustala absolutne zadna voda a nakonec balistol
Gratuluji Badysi k prvnímu oholení Břitvou.
Od teď už to bude stále lepší a lepší.
Před holením stačí utřít Ballistol z čepele a o předloktí utřu olej z fazetky. Pak po namydlení tváře, zlehka obtáhnu na řemenu.
Plátěná Gurta je příliš hrubá pro jemné ostří, používá se až už je ostří dost spotřebované a ještě později se používá obtahovací pasta než jde Břitva na kameny.
Po skončení holení se Břitva neobtahuje, ale umeje, osuší a naolejuje.
Od teď už to bude stále lepší a lepší.
Před holením stačí utřít Ballistol z čepele a o předloktí utřu olej z fazetky. Pak po namydlení tváře, zlehka obtáhnu na řemenu.
Plátěná Gurta je příliš hrubá pro jemné ostří, používá se až už je ostří dost spotřebované a ještě později se používá obtahovací pasta než jde Břitva na kameny.
Po skončení holení se Břitva neobtahuje, ale umeje, osuší a naolejuje.
Páni, moc děkuji za rady a musím napsat, že se už těším na další holení břitvou.
XPEC - měl být na sváteční holení, ale prostě se stejně nikdy nemůžu udržet a používám ho v 75% a občas prostřídám s Le père Lucien, nebo Saponificio Varesino 70th Anniversary Special Edition aspoň pro R41. Pro břitvu musím najít to správné, ale XPEC na poprvé se mne líbil.
XPEC - měl být na sváteční holení, ale prostě se stejně nikdy nemůžu udržet a používám ho v 75% a občas prostřídám s Le père Lucien, nebo Saponificio Varesino 70th Anniversary Special Edition aspoň pro R41. Pro břitvu musím najít to správné, ale XPEC na poprvé se mne líbil.
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2