Funkce středového nýtu

Vše kol nýtkování
Odpovědět
vsezved

Funkce středového nýtu

Příspěvek od vsezved »

Kolegové právě se chystám do výroby střenek pro jednu dámu a rád bych jí pořídil kabátek se středovým nýtem. Mám vytištěny různé vzory střenek a hledám nejvhodnější. Zarazila mne však jedna věc. Vždy jsem středovému nýtu přikládal funkci zarážky o kterou se břitva zarazí aby nemohla střenkami proklouznout níže, ale na žádném vzory mi nýt nevychází, že by plnil tuto funkci. vždy by musel být až u okraje střenek, kterým břitva do střenek vstupuje. Jak to tedy je se středovým nýtem? Je to taková drobnost ale docela mne překvapila. Důležitým faktem je i to, že břitva je široká 13/16.
Dobie

Re: funkce středového nýtu

Příspěvek od Dobie »

Zpevnění střenek, aby se neprohejbaly, nedeformovaly a nepraskaly. A pak taky parádička.
PetrS
mentor

Re: funkce středového nýtu

Příspěvek od PetrS »

Proto některé střenky mají i čtyři nýty.
Na klínku jsou dva nýty, uprostřed zpevňovací nýt a pivot nýt.
Rohovina má snahu se časem kroutit a tak u ní je to hodně praktické řešení.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
mons

Re: Funkce středového nýtu

Příspěvek od mons »

Většinou břitvy se třemi nýty jsou považovány za vyšší kvalitu.
ater
mistr brusič

Re: Funkce středového nýtu

Příspěvek od ater »

U některých břitev středový nýtek zabraňuje tomu aby se třel krček čepele z boku o střenky. Počítej s tím, že 3 nýty = složitější výroba. Já bych se tomu vyhnul pokud to jde. Mam rád když střenky při otevírání hodně pracují a v důsledku toho jde břitva v koncových polohách otevírat ztěžka a v mezi polohách to jde zlehka. Středový nýt v distančním pouzdru (plastová trubička) tomu zabraňuje.
Odpovědět

Zpět na „Nýtkování“