Podzimní setkání břitevníků v jeskyni (2009)

Místa a termíny pravidelných i nepravidelných setkání brusičů břitev z Čech, Moravy, Slezska a Slovenska
Zamčeno
Meny

Re: Podzimní setkání břitevníků v jeskyni

Příspěvek od Meny »

My jsme na tom podobně prvně hokna pak nákup a tradá za váma.Počítámže se tam objevíme tak kolem 6-té +- :)
Non est viri timere sudorem
Meny

Příspěvek od Meny »

Tak tak já musím taky nejdřív do hokny
Non est viri timere sudorem
Artifex

Příspěvek od Artifex »

Dneska hoknu nemáme, ještě dojedeme pro jednu karimatku, do ferony pro mosazné hřebíky 1,6mm, do řeznictví jestli jim zbyly ještě nějaké kosti (popřípadě tyto ovařit a ořezat), pak počkáme na Menyho, pojedeme nakoupit jídlo a hurá do jeskyně!!!
Artifex

Příspěvek od Artifex »

Takže myslím že můžu za všechny říci že i po počátečních komplikacích se setkání podařilo díky Zipínově pohotové nabídce alternativního místa, tedy budiž mu vzdán hold.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Vivat Zipínovi. :lol:
Jinak všem zúčastněným mohu s úlevou sdělit, že mou ztracenou DOVO INOX se díky Radyxovi podařilo najít - už jsem se s ní rozloučil a návrat jsem oslavil jako zcela nový přírůstek do rodiny. :roll: :lol:
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Břitevníci sobě. 8-)

Tak nám proběhlo podzimní setkání Břitevníků. Začátek jsme prožili v mírném dešti a a trochou nejistoty jak celé setkání dopadne, protože vznikl ubytovací zádrhel který hrozil zničit celé setkání a zhatil naše plány. Ale i tak jsme večer prožili velice aktivně, protože Zipíno přivezl velký kus Břidly a řezačku na obklady. Na zemi, při špatné viditelnosti, v dešti a za vydatné pomoci kolegů, nařezal pásy Břidly široké 60 a 8Omm v délce cca 650mm. Až je vybrousíme a srovnáme, tak z nich budou krásné a hlavně dlouhé brusné kameny na Břitvy. Jíťa nás celou dobu zásobovala výborným, upečeným domácím švestkovým koláčem který všem přišel velmi vhod. V průběhu práce jsme se dohodli na dalším průběhu programu. Bylo rozhodnuto pokračovat v setkání Břitevníků v Praze. Celá skupina mimo nás dvou (Jíťa a já) se přesunula do Prahy. My jsme jeli domů a druhý den dopoledne jsme jeli za kolegy do Prahy. Setkání na Pražské střelnici, kam nás dovedl Radyx který nám přijel autem naproti, zahájilo druhou etapu Břitevnického srazu. Střelba z historických perkusních zbraní a také ze zbraní moderních bylo velice příjemným zážitkem. Po chvíli odpočinku ve střelnické kavárně jsme se přesunuli k Zipínovi a tam začalo pravé Břitevničení. Rozbalili jsme svá nádobíčka a vše co jsme sebou přivezli a začala vášnivá diskuze, broušení, renovace a různé úpravy Břitev. Artifex s Melis2ou mi přivezli spoustu věcí a nářadí od Adršpacha na renovaci Břitev (báječné kladívko, brusné papíry, stříbronikl plechy a kulatinu, Balistol-olej), a od Edího kompletní vytištěný návod na Mio-navigaci (už se snad neztratím), Meny mi věnoval perfektní brusné papíry a od všech střelců jsem dostal další sbírkové náboje. Všem moc a moc za všechno děkuji. Celou dobu pobytu se o nás velice pečlivě staraly naše děvčata Baruška, Melis2a a Jíťa. Uvařily nám dobré papání a staraly se o pravidelný přísun všech tekutin pro Břitevníky v Břitevnickém pracovním delíriu. Někteří dokonce odmítli přijímat potravu při broušení. Nedovolím si Artifexe jmenovat. :lol: Našim dámám náleží veliký dík za udržování všeobecné pohody, za úklid nádobí a námi způsobeného nepořádku a velkou péči o nás. V pozdních večerních hodinách přijel i Adršpach a úpravy brusných kamenů a broušení nabralo na nejvyšší intenzitě. Toto naše vášnění 8-) pokračovalo až do pozdních nočních hodin. Poté jsme s Jíťou, Radgostem a Bárou rozloučili s ostatními a Radyx nás odvezl k sobě na nocleh . Tímto jeho paní i jemu moc děkuji za velice pěkné a milé ubytování, plné zajímavých překvapení a pohody. Druhý den ráno, po prohlídce a focení Karlova Mostu, nás opět vezl Radyx k Zipínovi. A zase dobrušování. diskuze a nakonec nás Radgost s Radyxem všechny společně vyfotili. Melis2a od všech "vybrala" nafocené fotky k uložení dokumentace a převážnou část mi jich vypálila na CD. Veliké díky Melis2o - mám konečně ucelenou dokumentaci. Celkově můžeme konstatovat, že Podzimní setkání Břitevníků proběhlo ku spokojenosti všech, se spoustou pěkných zážitků, pohodového povídání a renovací Břitev. Zdravíme Petr a Jíťa.

P.S.
Všem děkuji za velkou péči a pomáhání, díky kterému jsem mohl na setkání fungovat. Moc díky, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ještě Ti Radgoste blahopřeji k nalezení "ztracené" krásky. Sám vím jak jsem nešťastný, když o něco přijdu. Kór když je to srdeční záležitost. Protože mi Tvoje Břitva též prošla rukama, tak jsem s Tebou prožíval ten pocit marnosti. Buď vítána Břitvo opět u Radgosta. Rembrant by už namaloval - návrat ztracené Břitvy. Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Taktez dekuji vsem zucastnenym. Sice jsem se jen zucastnil na par hodin, ale zazitky z toho mam intenzivni a doufam, ze se mi nekdy v budoucnu podari zase zucastnit.
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

Teprve dnes pro mě skončilo setkání vyzvednutím zapomenutých kamenů u Zipína :) .
Chtěl bych tímto poděkovat všem za velmi podnětné rady a odpovědi na spoustu otázek. Samostudiem se dá spoustu věcí dozvědět ale rozhodně ne naučit se brousit. Ne že bych to už uměl ale mám po víkendu konečně dobrý základ. Toto setkání čí spíše workshop bylo bezva a těším se až vás všechny zase uvidím.
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

Pokud to berete tímto stylem, pak pro mne setkání skončí až za dva dny, kdy budou všechna koktavá železa vyčištěna, nakonzervována a uklizena do trezoru :lol: Jo, ještě musím Artifexovi a Melisse vrátit zapomenuté kostičky :lol:
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Zamčeno

Zpět na „Setkání brusičů břitev“