Štětka DM balea jezevec

... štětky, misky a jiné propriety...
Odpovědět
vsezved

Re: Štětka DM balea jezevec

Příspěvek od vsezved »

Zakoupil jsem štětku Balea PROFESSIONAL z umělých vláken a dnes jsem se dal do porovnání s jezevcem Balea a silvertipem 24mm Frank Shaving. Ze štětky mám rozporuplné pocity.
Nejprve řeknu své plusy:
+ po vybalení mne překvapila úžasná jemnost, která se projevila i při nanášení pěny na tvář, štětkou není možné se popíchat.
+ pěna z vyšlehaného mýdla je velmi jemná a opravdu mikrobublinky a to se člověk nemusí příliš snažit
+ vyšlehání v ruce je zcela v pořádku, vyšlehání v misce též nedělá problémy, jen člověk oproti jezevci musí změnit techniku
+ tuhost štětin pomáhá urychlit nabírání tuhého mýdla bez nutnosti předmočení
+ velikost uzlu je v porovnání k ceně dobrá, není to žádný macek ale je pro mnohé lidi použitelná, já s velikostí nemám problém

Co mne příliš nepřesvědčilo:
- i přes velikou jemnost chlupů jsou velice tuhé a to má za následek, že se nepřikrčí a nelze jimi masírovat tvář, přesněji řečeno se sice prohnou ale stále cítím jejich odpor když tlačím na štětku
- díky tuhosti štětin se mi nepodařilo napěnit mýdlo na tváři oblíbeným způsobem, mám rád napěňování na tváři přimáčknutím štětky a napěnění krouživými pohyby, štětiny se prostě nepoddají
- jediné pro mne možné napěňování na tváři je tažením sem a tam a pokud přidám vodu a zrychlím pohyby, štětka vodu nedrží a cáká všude okolo, ikdyž hlazení je velice jemné

Pro koho je štětka určena? Určitě pro lidi, kteří mají problém s podrážděním od přírodních štětin. Já jí dám ještě šanci, ale nemožnost napěnění na tváři, krouživými pohyby s promasírováním je pro mne velké negativum. Jezevec má velkou výhodu v udržení vody, což se mi u tohoto umělého "hi tech" vlákna nepodařilo docílit.
araf1

Příspěvek od araf1 »

Tak ako som sa v mojom prvom príspevku zmienil, že si zaobstarám jazvečiu štetku (a ako som po prečítaní všetkých príspevkov zistil, že ju nezoženiem) tak som sa vybral urobiť prieskum predajní DM v Nitre. Tu sa nachádzajú až tri predajne, ktoré som aj navštívil. Tak ako sa píše vo fóre, majú iba dva druhy štetiek – prasaciu a umelú s označením Professional. Pri návšteve tej tretej predajne mi svitla nádej, keď som zbadal štetky v troch regáloch. Nádej zhasla, keď som si prečítal o aké štetky sa jedná. Boli to už spomínané dva druhy štetiek, takže naozaj sa jazvečie dopredali a koniec. Niekedy nerozumiem, že prečo mizne z pultov kvalitný a žiadaný tovar. Cesty ma zaviali ale aj do Rumunska a Bulharska, kde som si s pánom googlem zistil, že v mestách, kde som býval sú aj predajne DM. Ako prvú som navštívil predajňu DM v Bulharsku v meste Vratsa. Predajna DM bola síce na hlavnej pešej zóne, ale tak nevýrazná a dobre zašitá, že som ani nevedel, že chodím okolo nej. V predajni bolo dosť ľudí - na rozdiel od Rumunska, kde asi kvôli cenám je v predajni DM iba zopár ľudí a niekedy iba predavačky. Tu som našiel v regáli prasaciu štetku Omega za neuveriteľnú cenu asi 7,4 LEI, čo je iba 3,5€. Láska na prvý pohľad – takže skončila v mojom košíku. Dizajnovo veľmi pekná, cena priam úžasná a až na hoteli som zistil, že sa jedná o značkovú taliansku štetku. Keďže som zasa odcestovaný v zahraničí, štetka čaká na svoje prvé použitie ešte doma v kúpeľni. Ďalšou krajinou, kde som hľadal štetky (návštevníci fóra vedia aké štetky myslím a našťastie aj manželka) bolo Rumunsko, mesto Drobeta Turnu Severin. Tu som našiel ešte väčší výber štetiek ako v Bulharsku. V regáloch mali štetku Balea Professional za 29 RON, čo je asi 6,4€. Hneď vedľa na nachádzala prasacia štetka značky HJM za 39 RON=8,5€, a na moje počudovanie aj HJM jazvečia štetka za 95 RON=22€. To je trocha viac ako by som zaplatil za rovnakú štetku na Slovensku, ale ak prirátam poštovné a balné tak je jedno, kde to kúpim. Asi už tuším, aký darček bude k mojim meninám. Má niekto na fóre skúsenosti so štetkami Omega ? Táto značka tu nebola dajako často spomínaná. Ak bude čas (chuť je) priložím fotky a dajakú recenziu.
Zagarne

Příspěvek od Zagarne »

ahoj,
zkus hodit fotku nebo cislo typu, ale obecne jsou Omega velice kvalitni a ve svete uznavane stetky, zejmena jejich praseci knoty. Vyrabi se myslim v Italii.
araf1

Příspěvek od araf1 »

Takže pripájam fotky novej štetky Omega. Nie je na nej žiadne číslo, ale za tú cenu sa oplatila. Fotky sú ešte z nepoužitej štetky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zagarne

Příspěvek od Zagarne »

Omega 10777, pekna. rozmery idealni na tvoreni peny na tvari. az bude mit za sebou takovych 50 pouziti a roztrepi se poradne konecky tak se ti bude na tvari zdat vic mekka, ale tvrdost knotu pri nabirani mydla zustane.

david
Sentinel

Příspěvek od Sentinel »

Zdravim vsechny pratele cepeli na zdejsim foru,
jako svuj vubec prvni prispevek tady jsem chtel zvolit neco, cim bych se predstavil, tak jsem zvolil neprilis kvalitni foto sve vcerejsi prace ;)
Rozhodl jsem se predelat rucku svoji prvni stetky - DM Balea professional, klasika puvodne modra rucka a synteticke stetiny.
Jsem s ni spokojeny, levna umelinka, ale jemna, dobre se dela pena na tvari i v misce, za ty prachy to jde :) samozrejme mam nekolik dalsich, ale i tuhle porad velice rad pouzivam

Na fotce spise polotovar, jeste to chce neco malo brouseni. Je to polyesterova pryskyrice smichana s bilou sparovaci hmotou na kachlicky :lol: made in doma, do koupelny jak stvorene ;)
Pekny den

Kód: Vybrat vše

https://www.flickr.com/photos/129657747@N04/shares/20q09r
p.s. diakritiku v internetove komunikaci nepouzivam, snad se nebudete (admini) zlobit
Naposledy upravil(a) Sentinel dne 26 úno 2016, 13:28, celkem upraveno 1 x.
Mühle R89, Merkur 34c, Astra 901, Merkur Progress, Fatip Grande Gold
***Našpulit a škrábat***
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Sentinel, vítej mezni námi.
Krásně vyrobeno s citem pro tvar.
Doladit do výsledného stavu a máš srdcovou Dámu - gratuluji.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Marconi

Příspěvek od Marconi »

Už se to tu sice řešilo, ale pro jistotu zasílám aktuální zjištěnou informaci v DM.

V současnosti jsou prodeji 2 typy štětek Balea.

1. přírodní vlákno bez označení, cena cca 109,-Kč, po ověření na centrále DMse jedná o chlup prasečí v "imitaci jezevce"
2. professional - syntetické vlákno v černém provedení, cena cca 199,-Kč

Tzv. " jezevčice" už nikde nemají a asi nikdy mít nebudou. Matoucí popisek na internetu odstraněn.
"Nic není důležitějšího, než se umět podívat sám sobě do očí."
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Přesně tak , jezevčice už není a nebude ...

Proto si vážím té mojí, kterou jsem v DM kupoval cca rok zpátky :P
V noci slyším i vousy růst
LukasSimir

Příspěvek od LukasSimir »

před nějakou dobou jsem v DM koupil tu první levnější variantu "jakoby jezevce" (ve skutečnosti tedy prasečí)..práce s ní je celkem v pohodě, ale stejně už mám objednanou Proraso kance.. :P
ale třeba stará cestovní štětka ze sady ze 70.let je mi na obličeji mnohem příjemnější, než ta DM.. :!:
Odpovědět

Zpět na „Pomůcky k holení“