Finest badger vs. Silvertip

... štětky, misky a jiné propriety...
Odpovědět
JDSvec

Finest badger vs. Silvertip

Příspěvek od JDSvec »

Zdravim vsechny britevniky,
jdu k vam pro radu ohledne stetky na holeni.
Vybiram mezi finest badger a silvertip prumer 24-30 mm. Muze mi nekdo rict, co ma ktera za vyhody a nevyhody. Vim ze silvertip ma byt spicka, ale bojim se aby nebyl prilis mekky. Muzete samozrejme rozebrat i idealni velikost.

Diky vsem
Zagarne

Re: Finest badger vs. Silvertip

Příspěvek od Zagarne »

ahoj,
samozrejme finalni rozhodnuti bude na tobe, ale obecne plati ze finest knot (take se tomu rika 2-band badger) ma o dost lepsi backbone nez silvertip a pritom jen o malo skrabavejsi konecky chlupu. vetsinou jej pouzivaji lide, co radi tvori penu primo na obliceji a maji radi poradnou masaz pokozky a nadzvednuti vousu. take je o neco drazsi nez silvertip knoty.
naproti tomu silvertip je jako nadychany oblacek - ma mekke konecky i chlup po cele delce - pokud ma byt na tvari citit musi mit nizky loft (delku chlupu).
bylo by dobre vedet jake jsou tvoje preference a taky rozpocet :lol: nez tu zacneme hazet nejake typy

david
JDSvec

Re: Finest badger vs. Silvertip

Příspěvek od JDSvec »

Koukam predevsim na znacku LS z Ciny. Rozdelavam penu vzdy v misce, jelikoz si neholim cely oblicej, ale hlavne krk a tvare. Pouzivam spise kremy na holeni nebo mekci mydla. Momentalne mam obyc jezevcici od HJM a prijde mi hodne pichlava, poradne nenatahne vodu a je na muj vkus mala.

Finest je momentalne muj favorit, hlavne kvuli udajne vyssi kvalite oproti silvertip znacky LS. Silvertip jsem chtel hlavne kvuli mekcim chlupum, ale nelibi se mi jak se z toho duvodu hodne trepi.

Strop mam pod 2k i s pripadnou dopravou a DPH. LS je za cca 1000.
Odpovědět

Zpět na „Pomůcky k holení“