Boellis Panama 1924
-
Detail slozeni.
Odkaz na stranky: http://boellis.it/pagine/prodotti.php
Nejdrive bych chtel podekovat Kolegovi Monsovi, ktery mi poskytnul vzorek tohoto mydla na dukladne vyzkouseni.
Dnes bych vam rad predstavil jedno velmi luxusni italske mydlo.
Jako hodne italskych mydel ma i tohle skvele mydlo tradicni "italskou" vuni a konzistenci. Jedna se o polotvrde mydlo s vuni mandli. Italove jsou vyrobou tohoto typu mydel velmi proslaveni a podobna mydla tohoto typu jako Cella v kilovem bloku, mandlova Valobra a dalsi jsou pomerne znama.
Vyrobce tohoto mydla sidli v italske Neapoli a tohle mydlo vyrabi dle originalniho receptu ktery se nemeni temer 100 let.
Krome holiciho mydla nabizi vyrobce take dalsi kosmetiku, viz odkaz na jeho stranky.
Mydlo je zabaleno velmi dukladne a takovym zpusobem, ze dava ihned najevo, ze se jedna o neco mimoradneho. Jiz sama vyrobni cena obalu neni zanedbatelna a cely obal je skutecne pastvou pro oci.
Holici vlastnosti tohoto mydla jsou naprosto dokonale, klouzavost britu po tvari je srovnatelna s pukem ktery vystrelil Jaromir Jagr na nepratelskou branku. Lepe to nedokazi napsat.
Je genialni, kdyz vyrobce provede jen castecne zmydelneni tech tuku v tom mydle. Dokonce po oholeni a omyti tvare vodou je pokozka relativne klouzava , temer jako kdyby byla namazana neakym kremem. Pouziti VPH po tomto mydle je veci nazoru, muze se pouzit ale taky nemusi.
Jiz male mnozstvi mydla o velikosti mensi mandle je plne dostacujici k vyslehani velkeho kopce peny. Pena je husta, slehackovita, lepiva, opravdu vynikajici. Zmekceni vousu je naprosto vynikajici.
Vune: Tu bych popsal jako DECENTNE MANDLOVOU. Rad bych aby u nekoho z vas nedoslo k nedorozumeni, kdyby si nekdo myslel, ze tohle drahe a skutecne exkluzivni mydlo ma nejakou dlouhotrvajici a exkluzivni vuni.Ne, NEMA..
Kdo si potrpi na vyrazne vune, tomu doporucim jine mydla jako Edwin Jagger, Jabonman atd
Vune je decentni, jemna, proste prirodni jemna vune mandli, nic silneho chemickeho.
Po oholeni a omyti vodou neni na pokozce nic citit.
Cena: kolem 40€ za 250 gramu.
Tohle mydlo muzu opravdu co nejlepe doporucit.
Boellis Panama 1924
Boellis Panama 1924
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Re: Boellis Panama 1924
Ajjajj, tak na tohle mýdlo mám už asi půl roku spadeno. Původně jsem chtěl napsat ježíškovi, ale pak nebyl nějak čas. Ještě se mne líbila edice v keramické dóze, ale ta už je asi vyprodána. Nicméně toto mýdlo je asi považováno za jednu z největších holících italských klasik, kdy údajně vůně Celly vedle Boellis je nechutný zápach.
Moc se těším na recenzi.
Moc se těším na recenzi.
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Re: Boellis Panama 1924
No co dodat. Mýdlo se vyrábí ruční výrobou dle staré receptury nedotčené moderní dobou, používají mandlový olej, Mýdlo je měkké konzistence, bez problémů se dobře
natlačí a natvaruje do jakékoli krabičky. Překvapilo mne jak prsty po tomto úkonu byly příjemně hydratované bez náznaku mastnoty. Vůně je příjemná nevtíravá,
ale Cella je výraznější, je trochu jiná, spíše mi připomínala jádra z meruněk. Pěna se rozdělává naprosto bez problémů, je hustá, krémovitá spíše než šlehačku mi připomínala majonézu. Nezaznamenal jsem sklon k zasychání. Holení naprosto bez problémů, skluz výtečný. Je zřejmé, že v mýdle je obsaženo vysoké
procento nezmýdelněného tuku což dobře působí na pokožku. Nezaznamenal jsem žádné alergické reakce, ale na druhou stranu na ně moc netrpím.
Pokožka po oholení není vysušená a je taková příjemná, asi by vůbec nebylo nutné používat jakoukoli vodu po holení. Vůně je téměř neznatelná a neruší VPH.
Balení je exelentní a osobité, množství mýdla 250 g, je větší , v postatě 2 větší mýdla, cena tomu asi odpovídá.
Mýdlo mi udělalo docela radost, ale upřímně si myslet, že v cenovém porovnání s jinými italskými mýdly je o tolik lepší tak to ne.
Závěrem: u mne spokojenost.
natlačí a natvaruje do jakékoli krabičky. Překvapilo mne jak prsty po tomto úkonu byly příjemně hydratované bez náznaku mastnoty. Vůně je příjemná nevtíravá,
ale Cella je výraznější, je trochu jiná, spíše mi připomínala jádra z meruněk. Pěna se rozdělává naprosto bez problémů, je hustá, krémovitá spíše než šlehačku mi připomínala majonézu. Nezaznamenal jsem sklon k zasychání. Holení naprosto bez problémů, skluz výtečný. Je zřejmé, že v mýdle je obsaženo vysoké
procento nezmýdelněného tuku což dobře působí na pokožku. Nezaznamenal jsem žádné alergické reakce, ale na druhou stranu na ně moc netrpím.
Pokožka po oholení není vysušená a je taková příjemná, asi by vůbec nebylo nutné používat jakoukoli vodu po holení. Vůně je téměř neznatelná a neruší VPH.
Balení je exelentní a osobité, množství mýdla 250 g, je větší , v postatě 2 větší mýdla, cena tomu asi odpovídá.
Mýdlo mi udělalo docela radost, ale upřímně si myslet, že v cenovém porovnání s jinými italskými mýdly je o tolik lepší tak to ne.
Závěrem: u mne spokojenost.