Musgo Real Rasiercreme

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Pedrosjan

Musgo Real Rasiercreme

Příspěvek od Pedrosjan »

Tak jsem při dnešním brouzdání po obchodě jsem objevil tuto serii hol.krémů-http://www.rasierladen.de/musgo-real-c-879_966-2.html .Možná pokud bude v budoucnu nějaká objednávka zřejmě prostřednictvím kolegy Wikinga co to zkusit.Na složení jsem se díval http://www.codecheck.info/kosmetische_m ... rcreme.pro
MERKUR Solingen - 37 001
Wiking

Re: Musgo Real Rasiercreme

Příspěvek od Wiking »

Ano, jeden z nejznamejsich portugalskych holicich kremu.

Vse by bylo dobre, kdyby neobsahoval Tartrazin

Je to nejhorsi azobarvivo, alergen, a pokusy na zvirazech jednoznacne prokazaly jeho rakovinotvorne ucinky. Tedy ne ze se nekdo domniva ze je rakovinotvorny, nebo se to predpoklada, nebo ze je podezreni atd.

:idea: Tato latka je v nekterych zemich EU jiz zakazana a dalsi zeme snad budou nasledovat ;)

http://cs.wikipedia.org/wiki/Tartrazin

Taktez pri cene temer 11,- € za tubu kremu je nutno si polozit ruku na srdce a zeptat se sama sebe zda neni lepsi se rozhodnout pro nejaky "obycejny" ale zdravy krem na holeni kolem 1,50 -3€ (Kappus, Speick atd) nebo si jeste vice priplatit a za zhruba 4-5€ a mit opravdu kvalitni produkt v BIO kvalite (Lavera, Logona, Weleda atd)..

Nastesti je z ceho si vybirat :!:

Ja osobne o tento produkt nejevim sebemensi zajem :P
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Pedrosjan

Příspěvek od Pedrosjan »

Tak to koukám.... :? :shock: ,že skoro vše špatně.Myslel jsem že zase něco nového dobrého a ono prd.... :? Ještě že dle rozsáhlého pojednání kolegy Wikinga s patřičnými odkazy je zde možnost od toho couvnout... :lol:
MERKUR Solingen - 37 001
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Nedávno jsem měl tento holící krém v ruce, bohužel ani po letech se
nic nezměnilo, Tartrazin tam je pořád.
Člověk by si myslel že po letech se něco z receptury změní k lepšímu, ale ono ne. :oops: :cry:
V noci slyším i vousy růst
duun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duun »

No, dúfam, páni, že svoje mydlá a krémy na holenie používate iba zvonka a nikto z Vás ich neje ani neužíva intravenózne ;)

Tartrazín cez pokožku nepreniká a predpokladané škodlivé účinky môže spôsobiť vnútorné použitie relatívne veľkého množstva farbiva v cukrovinkách, limonádach a podobne, ako sa to môže stať maškrtným deťom nedbalých rodičov.

"Orální toxicita (zrejme bola myslená LD50) u myší činí 12,75 g/kg." (Wiki) Ak by sme pripustili, že pre človeka je tartrazín rovnako jedovatý ako pre myši, smrteľná dávka pre muža s hmotnosťou 80 kg by predstavovala okolo jedného kilogramu čistého farbiva prijatého orálne t.j. zjedeného.

Azofarbivá, ani tie najškodlivejšie, v koncentráciách používaných v mydle/kréme na holenie, keď vezmeme do úvahy množstvo mydla/krému potrebné na vytvorenie peny na jedno oholenie (1-2 gramy) a fakt, že vlastne všetka táto pena po krátkom čase pôsobenia na pokožku skončí v odpadovom potrubí, nepredstavujú skutočne žiadne riziko a to ani v prípade, že nemáte svoj deň a pri holení sa porežete.. ;p

Relax and enjoy! ;)
Zeb

Příspěvek od Zeb »

I když mýdlo na holení nekonzumuji, nevím, proč bych se měl patlat čímkoliv, co obsahuje alergeny nebo jedy.
Za mě velký dík tomuto fóru a všem, kteří přispívají zcela nezištně svými znalostmi, časem a pílí k šíření informací, které můžeme všichni využít k příjemnějšímu a zdravějšímu životu. A protože holení je pro mne věc, se kterou se každodenně potkávám, uvítám jakoukoliv informaci, která povede k jejímu lepšímu průběhu, bez negativních doprovodných jevů, jako je např. zarudlá kůže díky alergenům, které výrobci různě schovávají a nebo je nedokáži identifikovat, poněvadž jsem se špatně učil ;)
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Vidim to stejne jako Kolega Zeb.
Kdyz vidim 2 produkty a mam moznost vyberu, sahnu po tom kde neni zadne azobarvivo.
Kolegyne Duun pise o letalni davce kilogramu barviva. Ma pravdu. Samozrejme ze tohle neni mozne z jedne tuby vyse uvedeneho kremu do sebe dostat.

Letalni davka je davka ktera spusobi smrt behem nekolika minut ci hodin. Ze Tartazin nepronika pokozkou jsem nevedel ale obecne bych rekl ze oholena tvar je nachylna k pronikani chemickych substanci vice nez jine casti tela.
Po oholeni a aplikaci nejake VPH me treba pali spise pusa nez ruka :lol:

Ja jsem psal o studii prokazujici vyskyt nadorovych onemocneni. To jsou dlouholete studie.

Stejne tak je jasne ze mnozstvi nikotinu a dehtu v jedne cigarete nezpusobi zhoubny nador plic. Rocne ale umira v CR 6000 lidi na tuhle nemoc.
Jak rikal Paracelsus: "Dosis facit venenum"

Ale protoze mame demokracii, kazdy se muze holit cim chce :lol: Tohle forum ma za ucel informovat, a konecne rozhodnuti co clovek pouzije je vzdy na osobnim rozhodnuti jedince.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
relka

Příspěvek od relka »

Wiking píše:oholena tvar je nachylna k pronikani chemickych substanci vice nez jine casti tela.
Před lety na ZVS /základní vojenské službě/ vojáci co dělali ve skladu s chemikáliema se před tím 3 dny neměli holit.......
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“