holící strojek NT VIGOUR TX18

...lidově bagry a kotvy.
david_ul

Re: holící strojek NT VIGOUR TX18

Příspěvek od david_ul »

Dobré odpoledne Pavle,

ta tečka by měla být na straně kde máš krytku číslo 4 s přesahem(zobáček na vnější straně), kvůli postavení na ležato. A ta tečka by měla být vystředěná na díle 2 přesně v půlce.

Když nevidíš tu tečku. Je možné, že je pod lakem. Zkus testovačně otočit díl číslo 4. na strojku, když tam budeš mít čepelku. Měla by se po zacvaknutí vystředit. Pokud ne je možné, že buď je špatný strojek nebo čepelka. Ale to nechci přivolávat.

Musíš dávat pozor při utahování, aby se Ti díl číslo 2 mírně neotočil. Samozřejmě v mezích v díle 3.

David
David a jeho žiletky
vsezved

Příspěvek od vsezved »

Pánové objednával někdo z vás i přes ebay? Prodejce mi řekl, že do Evropy mám objednat přes aliexpress, prý přes ebay dodává pouze do USA. Bohužel přes aliexpress zasílá nepojištěně a bez trasování. Momentálně má barvu černá matná, matná stříbrná, zlatá, barvu lze upřesnit při objednávce. Osobně nemám příliš rád zlaté věci, myslíte že matná stříbrná bude dobrá volba?
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobré ráno Vsezvede,

já jsem od prodejce objednával svůj strojek přes Aliexpress. Vím, že má i EBAY prodej.

Prodejce teď upravil cenu poštovného, ale já měl z Aliexpressu balík krásně zabalený a dodal mi i číslo na sledování. Vše posílal letecky přes China post.

Teď si to moc nepamatuji, ale šel 14 dní. to bych kecal... Ale šel rychle. Nejvíce času trávil v Praze na celnici.

Já jsem si objednal černou lesklou.

Když jsem psal s prodejcem a ptal se ho na EBAY. Tak tam prodává některé věci jen do USA a některé normálně. Není problém se s prodejcem domluvit pomocí emailu a vyřešit tak i dopravu. Tak jsem to řešil já. Platil jsem přes paypal a vše v pohodě. Kvůli záruce jsem si od prodejce nechal vystavit papírovou fakturu. A tu mám doma. Záruka byla rok. No a strojek pořád drží a holí.

Pozor na to. Je těžší na ručku. Takže se budete chvíli zvykat na těžší strojek. Ale pak to bude super.

Strojek "žere" všechny čepelky. Nestalo se mi, že by s některou jsem měl závažnější problém. Je fakt, že ne každá čepelka umí ve strojku pořádně holit, ale to je jiná písnička.

Až bude strojek doma. Dejte sem fotku jak strojek vypadá.

David
David a jeho žiletky
jikamaki

Příspěvek od jikamaki »

Dobrý den, také jsem si z Číny nechal poslat tento strojek a musím říci, že s jeho holícími vlastnostmi jsem velice spokojený.Používám v něm žiletku Feather. Ale dnes se mi už podruhé stalo, že při dotahování strojku na požadovaný sklon žiletky, tak mi strojek vyklouzl z prstů a ošklivě mě pokousal na palci lévé ruky. Máte, prosím, nějaký návod jak se strojkem bezpečně zacházet? Děkuji za případné rady. JM
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobrý den Jikamaki,

reaguji na Vaši zprávu o pořezání prstů. Je lepší při nastavování napětí čepelky držet strojek za ručku a díl číslo 4. (horní krytka strojku). Vše samozřejmě ze strany. fotky zde: viewtopic.php?t=2279&p=31482#p31482
Krytka se povoluje na té straně, kde je výstupek. Výstupek také slouží na to, že se dá strojek na něj položit a strojek drží nastojato. Každý má svůj styl držení strojku. Takže v tom Vám neporadím.
Já napínám čepelku tak, že jednou dlaní držím rukojeť strojku a druhou rukou otáčím hlavou strojku. Hlavu strojku držím po stranách horní krytky. Pokud i tak Vám to klouže tak bych to řešil použitím ručníku (nastavování čepelky).

Pokud Vám strojek klouže i při holení tak jedině změnit styl držení strojku nebo něco vymyslet na ručce strojku. Vím, že je to prasárna.... Ale nalepit na ručku neklouzavou omotávku.

Jen pro zajímavost jakou barvu jste si objednal?

Přeji pěkný víkend

David
David a jeho žiletky
jikamaki

Příspěvek od jikamaki »

Dobrý den Davide,
děkuji za udpověď. Já držím levou rukou hlavu strojku dvěma prsty z boku a otáčím rukojetí, ale podvakráte mi hlava z levé ruky vyklouzla a bylo zle :roll: Strojek měli v nabídce pouze zlatý a jak jsem již psal, jsem s ním velice spokojený.
vsezved

Příspěvek od vsezved »

Jak jsem již psal výše, v nabídce je vícero barev, ale pouze na dotaz. Na aliexpress i ebay je napsáno, že mají pouze zlatý strojek. Já po zhlédnutí ostatních barev a zdejších radách s černou barvou uvážlivě objednal také zlatý. Jako vždy to naše pošta opět zmatlala a ve čtvrtek mi volali, že v Hradci Králové žádná ulice s naším jménem není. Pošťáci ani neumí číst, co je na balíku napsáno, zaručeně tam bude správná adresa, když tam byl i telefon. Tak snad dojde v pondělí.
vsezved

Příspěvek od vsezved »

Před třemi dny strojek dorazil. Jelikož jsem se nikdy v životě bagrem neholil, nastavil jsem agresivitu na 1 a se zelenou astrou se dal do holení. Trochu tápu v úhlu naklonění. Břitvou bych řekl, že se úhel kontroluje mnohem lépe. Překvapil mne zvuk, který při holení vydává žiletka, od bagru jsem zvuk seřezávání nečekal. Druhý prúchod jsem zvýšil agresivitu na 3/6. První oholení bylo skoro všude bbs. Pár kapek krve se na obličeji objevilo a tak jsem usoudil, že zkusím strojek používat pouze na stupeň 1. Dle nálady holím na 2 až 3 průchody.

Dnes proběhlo 3. oholení (3 dny po sobě) a zjišťuji, že na krku mám stejné zarůstání vousů jako kdysi se škrabkami. Poraďte co bych mohl dělat špatně? Nebo na bagr budu muset zapomenout? Nechám krk zahojit a za pár dní zkusím další pokus. S břitvou takovýto problém nemám.
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobré odpoledne kolegové,

tak protože zatím nikdo nepřidal nové fotky svých holících strojků tak přidávám zase já :)

Přidávám holící strojek ve verzi Gold.

Jen na úvod přidám informaci. Svůj černý strojek jsem musel vyreklamovat :(
Co se s ním stalo? Čepelka najednou ve strojku nebyla rovně. Na jedné straně byla víš než na druhé. Poslal jsem dotaz do firmy a pan Jun mi napsal, že se nic neděje. Strojek mi vymění. Jen v rychlosti popíšu jak jsem reklamoval. Panu Junovi jsem poslal email s prosbou co s tím strojkem. Jestli jde opravit nebo ne. Přiložil jsem cca 15 detailních fotografií a jedno video (do emailu jsem dal jen odkazy) a čekal na vyjádření. Pan Jun mi napsal cca do 12 hodin email, že foto viděl a že se strojek nevyplatí opravovat, že mi zašle nový. Mohl jsem si vybrat barvu. Měl hned zlatou. Na ostatní bych chvilku čekal.
No začátek reklamace jsem zahájil 1.4 2016 a konec reklamace jsem ukončil (převzetím zásilky) dnes 27.4 2016. Takže myslím, že hodně rychlé vyřízení.

Přidávám pár fotek a odkazy na pár videí na YTB.

prohlídka strojku:
https://youtu.be/ZwS9jrWTh2s

rozbalení strojku:
https://youtu.be/KYCC-2Akpl8

David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
vsezved

Příspěvek od vsezved »

Můžeš prosím poslat fotku hlavy toho reklamovaného strojku? Mně když přišel, tak jedno "pérko" v hlavě bylo jakoby ohnuté, vyřešil jsem to tak, že jsem trochu strčil do toho pérka (drátku), který popolezl k druhé straně a zatím se jeví, že je hlava rovně. Před popostrčením byla hlava taky u jedné strany přizvednutá, protože jeden ze 4 drátků nedržel.

Jinak zatím holím na 1 a podráždění je srovnatelné s břitvou. Po 3 dnech jsem holil polovinu obličeje břitvou a druhou bagrem. Pravděpodobně byla chyba způsobena chybným sklonem a možná i přitlačením. Také myslím, že jsem odflákl přípravu, tj. Nedostatečné změknutí vousu. Holím vždy po sprše. . Měl jsem vnuknutou představu, že když prý je holení bagrem rychlejší, tak jen namydlit a bez dlouhého čekání začít holit, chyba lávky.
Naposledy upravil(a) vsezved dne 27 dub 2016, 19:49, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“