Olej na zbraně Hornbach

...červená, zelená, černá, bílá a nejrůznější oleje...
Pítrs

Olej na zbraně Hornbach

Příspěvek od Pítrs »

Dobrý večer přátelé,
v hobymarketu jsem nalezl tento olej na zbraně. Příjemně voní, tvoří jemnější film nežli šicoil. Jen jsem nikde nenašel složení. Co říkáte na jeho použití na ošetření břitvy?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Wiking

Re: Olej na zbraně Hornbach

Příspěvek od Wiking »

Je tam nejaky udaj k vyrobci? Co tak mu napsat s prosbou o slozeni? Poslani meilu s 2-3 vetama by nemel byt v dnesni dobe snad pro nikoho problem.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Dej si pozor na to aby nebyl agresivní vůči barevným kovům, to je hodně olejů na zbraně. Třeba Ballistol hrozně urychlí zčernání mosazných podložek a nýtků. Já aktuálně preferuju čistý silikonový olej nebo čistý minerální (kvalitní olej na šicí stroje nebo je k dostání v lékárnách).
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Mě ten Ballistol nezpůsobuje černání mosazných nýtů a podložek na mých břitev.... :o :shock:
Už ničemu nerozumím... :|
8-)
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

@Drvoštěp: Pokud je to niklová mosaz (pakfong) tak je to mnohem pomalejší. U slitiny Cu a Zn bez dalších přísad (případně s Pb) zčerná zrhuba do měsíce. Zkoušel jsem to. Kdežto třeba silikonový olej nic.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

@Pitrs: Tak co, odepsal Ti ten vyrobce na ten dotaz? Klidne tu odpoved sem vloz original v nemcine, ja to prelozim.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Pítrs

Příspěvek od Pítrs »

Wiking: Bohužel výrobce mlčí jako hrob. Mail zkusím poslat ještě jednou...
jarok

Příspěvek od jarok »

ater píše:@Drvoštěp: Kdežto třeba silikonový olej nic.
A čo na silikónový olej povie štetka? Tu by som mal asi trochu obavy - aj keď prestup (mydlenie, holenie od oleja očistenou britvou, oplach, opakované mydlenie) je minimálny.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

@Pitrs: kdyz se neozve do ctvrtku pristiho tydne, pripomen mi to zde prosim, ja tam zavolam a zeptam se ho.
Ted treba slavi velikonoce a neodepisuje, to dokazu pochopit.
Pítrs

Příspěvek od Pítrs »

Wiking: Včera jsem posílal mail znovu. Tak pokud nenastane změna dám vědět. Možná je složení tajné a vzácné, uchováváno jako složení likéru pana Bechera. ;)
Odpovědět

Zpět na „Brusné pasty a jiné pomůcky“