Holení hlavy strojkem

vintage

Holení hlavy strojkem

Příspěvek od vintage »

Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit ohledně výběru strojku a žiletek pro holení hlavy. O tvář mi dejte - mám plnovous, maximálně si budu krom hlavy holit krk.
Za prvé zda je to vůbec dobrý nápad používat na hlavu klasický strojek. Do teď jsem se holil elektrikou...
A pak zda je při výběru strojku/žiletky na holení hlavy vzít v potaz nějaký spešl kritéria? Máte stím někdo zkušenosti, jaký typ žiletek je na to nejlepší atd? Nebo je to jedno zda si holím hlavu nebo tvář?

Jinak strojek mám zatím předvybranej R89.
Doma mám po dědovi nějakej (zatím ho nemůžu najít) s motýlovou hlavou s černou plastovou rukejetí (nejspíš nějaka astra). Bude to rozdíl?

děkuji předem za odpovědi
Uton

Re: Holení hlavy strojkem

Příspěvek od Uton »

Nemyslím si, že k holení hlavy, nebo jiných částí těla je potřebný nějaký jiný způsob než při holení vousů. Já osobně používám více strojků na holení vousů a ty samotné strojky i k holení hlavy. U žiletek je to úplně stejné. To co používám na pusu, používám i na hlavu. Moje žena používá na holení nohou několikabřitá holítka a i tím se dá hlava normálně oholit. Hlava se dá oholit i břitvou a někteří kolegové zde to sami dělají. Já osobně jsem to zatím nezkoušel, někdy se mi zadaří říznout i žiletkou, tak nechci pokoušet osud. :lol: Každý by se měl oholit tím, čím si věří. Asi bych pro první oholení hlavy doporučil nejprve vícebřit.

Momentálně mám už skoro 3 měs. plnovous, tak holím jen hlavu. :D
Břitvu ber s respektem a čistou hlavou!
vintage

Příspěvek od vintage »

Vícebřitem jsem si hlavu holil leta, než jsem potom z pohodlnosti přešel na elektrickou mašinku.
Jinak já mám taky plnovous, ale holím si tváře a krk, tak jsem zvědavej jak mi to tam půjde bagrem :-)

Nakonec jsem pro začátek objednal japonca Feather. Chtěl jsem původně Muhle R89, ale prý je na hlavu moc agresivní... tak nevím... Každopádně jsem snad špatně nekoupil. Pokud mě to chytne, tak to stejnak nebude poslední bagr :-)

Je to tento:
https://www.upravse.cz/vyrobek/holici-s ... er-popular

k tomu zelený Astry, krém Barbus a štětku zatím syntetiku z DM, ale u táty mám po dědovi jezevca, tak už se na něho těším...
dedek

Příspěvek od dedek »

U Palase v holících strojcích Merkur prodávají specialní holítko na hlavy. Níže pro zájemce dávám odkaz.
Holítko se jmenuje Striglia.
http://www.strihacistrojky.cz/e-shop/ho ... iglia.html
břítva, dýmka a žena se nepůjčují
Uton

Příspěvek od Uton »

No vida, zajímavé holítko hlavy. Jen je to stejně na vícebřity. Na tu hlavu to chce určitě méně agresivní strojek. Já mám v oblibě strojky s agresivní, více otevřenou hlavou s kterými se mi daří lépe oholit tvrdé vousy. Proto se mi sem tam někdy stane, že se na hlavě agresivním strojkem škrábnu. To je také důvod proč obdivuji někoho, kdo si sám dokáže břitvou oholit hlavu.
Břitvu ber s respektem a čistou hlavou!
dedek

Příspěvek od dedek »

Nechci se tady přetahovat. Ono holítko je opravdu na dvoubřity s výkyvnou hlavou. To, aby někdo neseřízl případný hrbolek na hlavě. S tímto odkazem jsem jen chtěl pomoci kamarádům z fóra, kteří si holí hlavy.
Z hlediska agresivity nemohu sloužit. Je ovšem odvážné pouze z obrázku tvrdit , zda toto holítko je a nebo není agresivní.
Když jsem googloval, našel jsem i jiné výrobce, třeba tělo z umělé hmoty se zadními kolečky a nebo s lyžinami pro lepší skluz.
Vše je jen otázkou vkusu a priority.
Má-li někdo podobné holítko, snad jeho hodnocení nám rozšíří obzory.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Hlavu si už léta holím elektrikou.
Několikrát jsem to zkoušel i mokrou cestou, ale nevidím z hlediska poměru "hladkost oholení hlavy/čas po kterou hladkost vydrží" přínos.
Osobně netrvám na absolutně hladkém oholení hlavy a dostačuje mi holení el. strojkem cca dvakrát za týden.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

dedek píše:Když jsem googloval, našel jsem i jiné výrobce, třeba tělo z umělé hmoty se zadními kolečky a nebo s lyžinami pro lepší skluz.
Mohl by jsi sem vložit tebou nalezené odkazy na holítka hlavy?
mons

Příspěvek od mons »

dedek

Příspěvek od dedek »

ano,myslel jsem i tento model. Když by měl zájemce větší trpělivost, určitě by našel i další. Já už si stránky s dalšími modely přesně napamatuji. Vím ale, že jsem viděl minimálně další čtyři.
Odpovědět

Zpět na „Všeobecně o holících strojcích a holení jimi“