Filorazorie

sentirs

Re: Filorazorie

Příspěvek od sentirs »

Pěkné to se Ti povedlo

Pepa
Veritas vos liberabit
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Toulavej,
vítám Tě mezi námi Břitevníky a přáteli ostrého řezu. S potěšením jsem si prohlédl Tvoje zpracování našeho loga, mně osobně se nejvíce líbí to 3D provedení. Určitě by to stálo za to, vytvořit nějaký znak ve kterém by se toto provedení vyskytlo jako hlavní motiv. Přidej sem něco o svých Břitvách a pokud nemáš - nevadí, přidej představu jakou by sis představoval. Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Toulavej

Příspěvek od Toulavej »

Díky za pěkný uvítání a těší mne že někoho těší výsledek mýho snažení :)
No a s tím znakem to bude podstatně těžší a bude to chtít někoho kdo zvládne víc než jen obkreslovat. Ten 3D se mi líbí taky, ale je pěknej hlavně ve velkým rozlišení když jdou vidět detaily, v malým už by to asi nebylo úplně to pravý ořechový.
ObrázekObrázek P.S. No možná to nevypadá až tak zle.
A ano, měl bych jednu břitvu. Po nějaký době obdivování zdejších krásek jsem pořídil jednu z aukra. Chudák holka ještě že namá ruce, asi bych byl modrej :(

Po vybalení to bylo jak u malýho kluka o Vánocích a celá rodina musela přijít obdivovat přírůstek. Jenže pak to šlo od desíti k pěti. Četl jsem sice o nebezpečí lihu u umělejch střenek, jenže z plánovaný chvilky pro kontrolu se vyklubala odhadem půlhodina až hodina a s očima pro pláč jsem osoušel střenky a marně hledal detaily ve vzoru. Navíc povolily dva lepený spoje na jedný ze střenek a i když byla tahle střenka prohnutá už když jsem břitvu dostal, mám dojem že tahle nešťastná "koupel" tomu ještě přidala. Uvažoval jsem o nahrazení střenek vlastní výrobou buď z kosti, nebo palisandru co mi doma kousek leží, ale nakonec mi je přece jen líto střenek původních i když dostaly co proto. Tak nějak mi to přijde jako bych chtěl vyměnit manželku jen proto, že jí splihly vlasy.

A nakonec broušení. Bylo mi jasný že uvíst břitvu do provozu není žádná sranda, ale já mám místo rukou asi kopyta. Když břitva přišla, nemusel jsem se bát ji dát dětem na prohlídnutí bez jakýhokoli rizika pořezání. Po haldě času snažení sice oholí chlupy, ale test s vlasem se povede jen místy a na vousy to opravdu není... i když jsem nevydržel a přes varování před tupou břitvou ji na tváři vyzkoušel - no nejsem slečinka a už jsem zažil i holení s tupějšími novými dvoubřity. Hlavně ale už jen to přiložení k tváři je nezaměnitelnej pocit... no jako ten břitvou holenej malej klučina z příspevku tady na fóru jsem si připadal :D
Zatím se teda novopečenej břitevník nekoná, ale nevzdávám se a jednou, možná...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Toulavej,
JSI UŽ BŘITEVNÍK !!!!!! Vše co jsi zde popsal je právě to ono co z nás dělá Břitevníky. Tvoje začátky svědčí o srdeční záležitosti ve vztahu k Břitvě. To přivítání Břitvy domů a obdivování celou rodinou (taky doma musí Jituš obdivovat každý kousek se mnou). Tvůj smutek nad rozlepenými střenkami, nespokojenost s nabroušením, první pokus o oholení a prožitek z prvního přiložení Břitvy na tvář, to všechno je projevem pravého Břitevníka. Už jsi lapený a náš. :lol:
Blahopřeji ke krásné Břitvě, protože máš krásnou 4/8 se čtvrt dutým výbrusem. Tu trochu rezu za chvíli zlikviduješ a bude se opět lesknout v plné kráse. Tvoje Břitva má překrásné střenky s původním nýtováním - nádhera. Střenky postupně slepíš a to slepení zaretušuješ. Díky svému tvaru, Ti bude velice dobře holit velmi tvrdé a dlouhé vousy. To že Ti už brala vlas na některých místech je báječné. Pokud už máš ostří takto zpracované, tak hodně dokončí obtahovací řemen. Navíc nově nabroušená Břitva je hotová až po cca 5-10 oholeních. Proto na ni nespěchej, a jako brusič jsi ve zkoušce naprosto obstál. Postupným šmrdláním, žudláním, leštěním, broušením a obtahováním získáš báječnou přítelkyni. Zdravím, Petr.

P.S.
Vyfoť krásku ve větším rozlišení aby byly vidět detaily.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Meny

Příspěvek od Meny »

Vítám tě mezi námi Toulavej.Mohu ti jen doporučit Petrovy rady. Ona břitva je velmi podobná ženské. Na tu taky nevjedeš hned na prvním rande(aspoň myslím).Ale když si s ní dáš více schůzek ona se časem poddá.A hlaví je netlačit. Všechno hezky jemně.Když ti to nepůjde dneska, půjde to zítra, pozítří nebo za týden.
S pozdravem Břitu Zdar

Meny
Non est viri timere sudorem
meliss2a
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meliss2a »

Meny, to jsi přirovnal velice poeticky :lol: však trpělivost je zde až na prvním místě, zde se už mnoho lidí přesvědčilo, že jedno odpoledne na nabroušení, ošmrdlání, leštění atp. zdaleka nestačí...včetně mě.
šimlhodiny: pondělí ráno, čtvrtek večer
ostatní na instantním komunikátoru ruského vydavatele
Artifex

Příspěvek od Artifex »

No, drahá, s tím lze souhlasit částečně, víme jak to bylo u nás, žádné tuhle, támhle, prostě jsem Ti oznámil že už jsi moje a že máš smůlu, veškerý odpor marným jest a jak to pěkně funguje... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Modifikoval bych to tak že břitva je jako nerozhodná žena... a dále to platí :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Pokec o všem co za to stojí“