Zdravím Vás Ucho,
nic jste nezvrtal. Tím, že štětec vykvetl jste také nic nezvrtal. Je to dobře. A to, že je štětec rozkvetlí by nemělo zabránit, aby se tam dostala pořádně voda. Zkuste opravdu vyčistit chlup štětce a před holením celou štětku ponořit do vody. Pokud to nepomůže tak pak hledat dále, kde je problém.
Vím, že je to drastické, ale zkuste štětec ručně "vyprat" v teplé vodě s mýdlem na ruce, kde není glycerín nebo silikon. Pokud to nepomůže tak pak ve vodě s jarem. Ale jaru opravdu málo. Potom vypláchnout v čisté vodě. Stačí v proudu vody. Otočit štětcem ať se voda dostane i na uzel. Nechat vyschnout. Neždímat. A potom zkusit mýdlo na holení. Jak funguje se štětcem. No je možné se štětkou párkrát zatočit na dlani. Netlačit. No pak opláchnout ve vodě. Pokud se zadaří a štětec funguje tak je vyhráno. No pak se může zase používat.
David
PS: s tím jarem opravdu opatrně. Hlavně dávat pozor na štětiny ať se nepolámou. Při čištění jarem je dobré používat kartáček na zuby (nový) a čistit chlup od uzlu ke špičce. Ale ne tlačit. Spíše jemně klouzat.
PALMOLIVE CLASSIC with Palm Extract
Re: PALMOLIVE CLASSIC with Palm Extract
David a jeho žiletky
Ahoj Ucho,
dovoluji si navrhnout propláchnout štětku v mírně kyselém roztoku-citrónová šťáva cca 1- 2 kávové lžičky šťávy na cca 1/4 l vody.
Pak opět opláchnout čistou vodou.
Dá se použít i špetka kyseliny citrónové nebo ocet.
Není nutné to dělat po kazdém holení-dělám to jednou za čas.
Mimochodem tato metoda se používá na vlasy po umytí mýdlem-vlasy pak jsou měkké.
Souvisí to se zásaditostí mýdla a tvrdostí vody.
Dej vědět jak to dopadlo.
Hezký večer.
dovoluji si navrhnout propláchnout štětku v mírně kyselém roztoku-citrónová šťáva cca 1- 2 kávové lžičky šťávy na cca 1/4 l vody.
Pak opět opláchnout čistou vodou.
Dá se použít i špetka kyseliny citrónové nebo ocet.
Není nutné to dělat po kazdém holení-dělám to jednou za čas.
Mimochodem tato metoda se používá na vlasy po umytí mýdlem-vlasy pak jsou měkké.
Souvisí to se zásaditostí mýdla a tvrdostí vody.
Dej vědět jak to dopadlo.
Hezký večer.
"Kdo spěchá, dřív umře..." Martin B.
Zdravím,
tak jsem v zájmu vědy udělal na mé záložní jezevčici z DMka pokus s uvedeným mýdlem, abych si potvrdil, že právě toto mýdlo způsobilo onu nesmáčivost chlupu a měl jsem pravdu. Vymydlil jsem kopec pěny, štětec vypral a nechal vyschnout. Druhý den se u ní projevil stejný "problém". Chlupy se staly poněkud voděodpudivými. Štětku jsem tedy vypral v jarové vodě, nechal zase oschnout a problém skoro vyřešen - smáčlivost lepší. Nicméně na mého Boker jezevce to aplikovat nebudu. Ona se holka v dobrém mýdle srovná sama.
tak jsem v zájmu vědy udělal na mé záložní jezevčici z DMka pokus s uvedeným mýdlem, abych si potvrdil, že právě toto mýdlo způsobilo onu nesmáčivost chlupu a měl jsem pravdu. Vymydlil jsem kopec pěny, štětec vypral a nechal vyschnout. Druhý den se u ní projevil stejný "problém". Chlupy se staly poněkud voděodpudivými. Štětku jsem tedy vypral v jarové vodě, nechal zase oschnout a problém skoro vyřešen - smáčlivost lepší. Nicméně na mého Boker jezevce to aplikovat nebudu. Ona se holka v dobrém mýdle srovná sama.
Na mou Jezevčici kdysi výborně zafungovalo "mýdlo s jelenem". Po asi pěti proprání se problémy patrně se silikonem ztratily.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.