Přírodní mýdla,doba použitelnosti a způsoby uložení
Přírodní mýdla,doba použitelnosti a způsoby uložení
Jelikož bych nejraději vyzkoušel všechny mýdla hned ,tak se ptám,jak dlouho vydrží přírodní mýdla skladované v lednici ,nebo jaké máte zkušenosti s výdrží a uložením mýdel všeobecně.Vím,že někteří používali i Barbus starý 10let /vím je to extrém/.Spíše by mne zajímalo,zda přírodní mýdla vydrží např. 2 roky bez nějakých výrazných změn /žluknutí/.Samozřejmě je mi jasné,že silice a aromata postupně vyprchávají.Někdo má raději mýdla "uzrálá" ,jaká doba se považuje za optimální ohledně zrání /od vyrobení/ ? Pokud máte osobní zkušenosti,jak dlouho Vám mýdlo vydrželo bez nějakých změn,budu rád když se podělíte o zkušenost.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Re: Přírodní mýdla,doba použitelnosti a způsoby uložení
Já skladuji mýdla v "železných" a plastových krabičkách a nejstarší kousky maji ke 3,5 roků a bez známky žluknutí, degradace kvality... ano, už nevoní jako nové, ale trošku "bloomingu" a vůně je pak výraznější. Takže tohohle bych se vůbec nebál
Myslím že na tohle téma už tady jedno vlákno je
V noci slyším i vousy růst
Máš na mysli nějaké konkrétní,nebo je to jinak ? Pokud existuje nějaké stejné či podobného zaměření,nebráním se sloučení obou vláken.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Na tomhle vlákně se probírá totožná věc, uchovávání holících mýdel, krabičky, lednice apod ...
viewtopic.php?f=92&t=2512
Možná by to šlo sloučit dohromady. Refil jsou také otevřená mýdla určená k rychlejší spotřebě
viewtopic.php?f=92&t=2512
Možná by to šlo sloučit dohromady. Refil jsou také otevřená mýdla určená k rychlejší spotřebě
V noci slyším i vousy růst