Zdravím pánové,
chtěl jsem se zeptat zdali máte někdo zkušenosti s Ballistolem ProTec(http://www.ballistol.cz/oleje6.php)?
Dle popisu zní naprosto ideálně ke konzervaci břitvy. Dle popisu by měl být lepší než ten univerzál. Máte někdo zkušenosti konkrétně s tímto produktem z praxe?
Moc děkuji.
Ballistol Universal Oil
Re: Olej Ballistol
Klasický Ballistol používam na dlhodobú konzerváciu britvy a zbraní - všetko na jednotku, toto by malo byť ešte účinnejšie. Ak to nieje reklamný ťah.
G Fatboy Rhodium G2, G 40's Superspeed (Ink-DeltaEcho), G Rocket, G Super Adjustable V2, ATT M2+SE1, Rockwell 6S, G Tech, G Slim Adjustable L2+J4, G Aristocrat, G Red Tip B3, Muhle R41, Merkur 34C & 37C,Edwin Jagger IVCSR, Fatip piccolo
-
- Kontaktovat uživatele:
S balistolem jsem udělal špatnou zkušenost, kdy mi jeden kolega zrenovoval celkem asi 30 břitev a pečlivě je nakonzervoval právě Balistolem. Nechal jsem je ve škatulkách a po 4 letech kontroloval. Balistol zaschnul a nechal velice těžko odstranitelný povlak...ale je pravda, že nic nerezatělo
Ženy a břitvy mají jedno společné. Tupé nestojí za nic...
Darovane břitvě na zuby nekoukej.
Darovane břitvě na zuby nekoukej.
Co zkusit vyhnat čerta ďáblem.
Znovu nastříkat Ballistolem a nechat mu čas aby povlak rozpustil.
Poté postupným šmrdláním povlak odstranit.
Znovu nastříkat Ballistolem a nechat mu čas aby povlak rozpustil.
Poté postupným šmrdláním povlak odstranit.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Na mé břitvě Louper download/file.php?id=6356&mode=view
se mi vyskytl problém. Mám ji řádně ošetřenu Ballistolem a i přes velkou tloušťku oleje rezne. Olej nemá bílou barvu jako když zvlhne ale v místě reznutí olej znědl od rezu. Olejem byl opatřený celý povrch důkladně. Střenky jasan napuštěné tungovým olejem (z prvu ředěný pomerančovým). Korozi jsem objevil po pár týdnech, maximálně měsíc. Koroze je v místě čeple schované mezi střenkami.
Kde by mohl být problém?
se mi vyskytl problém. Mám ji řádně ošetřenu Ballistolem a i přes velkou tloušťku oleje rezne. Olej nemá bílou barvu jako když zvlhne ale v místě reznutí olej znědl od rezu. Olejem byl opatřený celý povrch důkladně. Střenky jasan napuštěné tungovým olejem (z prvu ředěný pomerančovým). Korozi jsem objevil po pár týdnech, maximálně měsíc. Koroze je v místě čeple schované mezi střenkami.
Kde by mohl být problém?
Jak dlouho na tom ten olej byl? Měsíc by měl být vpohodě Balistol časem degraduje..
Používal jsem ji před asi 3 týdny. Problém bych viděl jinde. Břitvu střídám stejně jako ostatní, mažu stejným způsobem. Mám i druhou ze stejného dřeva ale opatřenou jiným olejem + včelí vosk.
Obávám se, že tunga se vypařuje a proniká i přes Ballistol.
Nakonzervuj čepel, nechej otevřenou a zabal do prodyšného materiálu - tolpap nebo látka aby mohly případné výpary z tungy pryč a střenky nechej nahé a vyvětrat. Uvidíš, jestli se bude vše opakovat.
Po nějakém čase npusť střenky fčelvoskem aby se tunga s pomerančem zavřely ve dřevě.
Nakonzervuj čepel, nechej otevřenou a zabal do prodyšného materiálu - tolpap nebo látka aby mohly případné výpary z tungy pryč a střenky nechej nahé a vyvětrat. Uvidíš, jestli se bude vše opakovat.
Po nějakém čase npusť střenky fčelvoskem aby se tunga s pomerančem zavřely ve dřevě.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
@vsezved: To bude něčím ze střenek. Já vždy nechávám tungový olej zpolymerizovat tj. schnutí alespoň měsíc mimo střenky a nikdy jsem korozi na čepeli nenašel. Používám i směs tungový olej + pomerančový (oba oleje čisté), nepozoroval jsem, že by tyto oleje i směs způsobovali korozi ocelových předmětů.
Takže všichni nakupujete olej na internetu nebo už je k dostání i jinde? Upřímně se mi moc nechce dávat stovku za poštovné za položku z obchodu ze kterého nic jiného nepotřebuji když ten olej stojí méně než stovku. Ale když to jinak nepůjde tak se nedá svítit