Ahoj,zkusím se podělit o zážitek,o kterém jsem si myslel,že v době internetu již není možný. Předevčírem jsem si při návštěvě Brna zašel do několika vetešnictví s tím,že se podívám po nějakém kovovém bagru. Nikde jsem na nic kloudného nenarazil- měli jenom staré břitvy a jeden speciální ostřič žiletek. Až v posledním jsem měl štěstí a narazil na jeden strojek v krabičce. Nebyla to žádná známá značka,o které bych četl na zdejším fóru,ale 200,-Kč mi nepřišlo zas tak moc, ke všemu to je Made in England a to vím,že někdo psal,že s anglickým strojkem se většinou nešlápne vedle. Číslo patentu vyražene na spodní straně strojku mi také dávalo tušit,že by se mohlo jednat o kvalitní "holítko". Chtěl jsem se zeptat na názor někoho znalého na tomto fóru, ale před tím jsem se snažil zjistit info sám. Všechny informace byly sice jenom v angličtině,ale dalo by se říci,že byly všechny pozitivní. Strojek se vyráběl mezi lety 1930-1950. Zkušenosti majitelů byly dobré. Co mne však zarazilo byla cena, která se pohybuje mezi 100-500,- USD - dle stavu. První oholení bylo velmi příjemné. Strojek mi připadá,že je spíše jemný s tím, že agresivita jde nastavit,ale to jsem zatím nezkoušel.
Je tu na fóru někdo,kdo má se strojkem zkušenost a dal by mi nějaké doporučení?
Eclipse Red ring
Eclipse Red ring
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Nic není důležitějšího, než se umět podívat sám sobě do očí."
Re: Eclipse Red ring
Ahoj, gratuluji k parádnímu úlovku. Bohužel ke strojku samotnému Ti nenapíšu vůbec nic, neb jsem jej nikdy na své vlastní oči neviděl, ale můžu Tě ujistit, že Tebou nalezené rozpětí cen hlavně k té hranici směrem nahoru odpovídá.
Letos jsem ho viděl ve výborném stavu na Executive shaving, kde prodávají i vintage a byl za cenu 250Ł a byl velice rychle prodán. Myslím, že jsi trefil jednu z hlavních výher ve sportce po břitevnicku
Letos jsem ho viděl ve výborném stavu na Executive shaving, kde prodávají i vintage a byl za cenu 250Ł a byl velice rychle prodán. Myslím, že jsi trefil jednu z hlavních výher ve sportce po břitevnicku
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Ahoj Marconi,
povedlo se - s mírnou závistí (ale rozhodně přející) prohlížím fotky...Muhle je sice krasavec, ale tak nějak ty historické strojky mají ještě něco navíc-dýchá z nich preciznost...zdají se mi promyšlenější.
Tak ať dlouho slouží!
povedlo se - s mírnou závistí (ale rozhodně přející) prohlížím fotky...Muhle je sice krasavec, ale tak nějak ty historické strojky mají ještě něco navíc-dýchá z nich preciznost...zdají se mi promyšlenější.
Tak ať dlouho slouží!
"Kdo spěchá, dřív umře..." Martin B.
Krásný kousek. Staré strojky mají své kouzlo, pár už jich taky mám
Díky moc za přání kluci. Dneska jsem ho trochu vycídil, a to co je na fotkách tmavé je ve skutečnosti krásně stříbrné, takže to vypadá ještě malinko líp. Dokonce má nějaký patent na magnet ve šroubovací části- mělo by to být asi na vyndávání žiletek nebo tak nějak. Hlavně se budu muset naučit štelovat tu agresivitu
Určitě můžu mluvit i za ostatní, když řeknu:"Chceme fotky."
Jak funguje to nastavování agresivity?
Jak funguje to nastavování agresivity?
Opravdu krásnej kousek o kterém každý zde sní, velká gratulace a také se připojuji k žádosti o více fotek.
Fotky dodám ,mám teď fofry a to co vyfotím,tak musím před vložením zmenšit,tak si na to musím udělat chvilku
Agresivita by se měla nastavovat pootočením spodní části,čímž dojde k menšímu napružení žiletky.
Agresivita by se měla nastavovat pootočením spodní části,čímž dojde k menšímu napružení žiletky.
Tak jsem udělal ještě pár fotek po vyčištění. Ještě ho zkusím nechat vyčistit ultrazvukem,tak uvidíme,co to udělá. Co se týče nastavení agresivity strojku,tak je to super,stačí povolit spodní utahovací kolík. Míru povolení lze zkontrolovat pomocí rysek. Při nastavení větší agresivity se perfektně oholí místa na krku, kde mi vousy rostou v různých směrech
FOTO
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.